Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8579
De la 07 Ianuarie 2003
122580518

Mulţime de politicieni pe metru pătrat la inaugurarea Sălii Polivalente

  • 26 October 2008, 23:00
Sala Polivalentă „Elisabeta Lipa” din Botoşani a fost inaugurată oficial, sâmbătă, în prezenţa a marcante personalităţi din lumea sportului românesc, cât şi oficialităţi locale. Multipla campioană, Elisabeta Lipa a sosit la eveniment însoţită de alte trei mari canotoare, originare din Botoşani: Georgeta Damian Andrunache, Doina Ignat şi Simona Muşat Strâmbeschi.
La inaugurare au onorat cu prezenţa preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Belu şi preşedintele Agenţiei Naţionale Anti Doping, Graţiela Vâjâială. Din partea autorităţilor locale au participat primarul Cătălin Flutur alături de cei doi viceprimari, Florin Ghiorghiţă şi Cătălin Alexa, consilieri locali, prefectul Gheorghe Sorescu şi ex prefectul Cristian Roman, preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac şi cei doi vicepreşedinţi, Constantin Conţac şi Florin Ţurcanu şi mulţi alţi politicieni.
După tăierea panglicii, cinstea revenindu-le primarului Cătălin Flutur, Octavian Belu, Gheorghe Sorescu şi Mihai Ţâbuleac, firma Sălii Polivalente a fost scoasă la lumină de însăşi cea care îi poartă numele, Elisabeta Lipa. Oficialităţile au participat la o slujbă de sfinţire a obiectivului, după care s-a dat startul la alocuţiuni dedicate momentului.
„Este o sală de sport care încă de la plecare are o amprentă puternică, a Elisabetei Lipa. Este o poartă către performanţă şi un motiv de mândrie pentru comunitatea locală. Lăsaţi copiii la Sală şi cu siguranţă performanţele nu vor întârzia să apară. M-am speriat de distanţa pe care am avut-o de parcurs până aici, dar acum, chiar şi dacă ar fi distanţa de două ori mai mare aş veni cu plăcere la Botoşani”, a declarat Octavian Belu.
La rândul său, primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur a ţinut să sublinieze importanţa evenimentului aşteptat de 22 ani de botoşăneni: „Iată că la Botoşani nu avem acum doar un templu al culturii, ci şi unul al sportului românesc. Foarte mulţi sportivi s-au ridicat de pe meleagurile botoşănene. Suntem onoraţi ca Sala Polivalentă să poarte acest nume, dar la fel de bine putea să fie numele Doinei Melinte, Georgetei Andrunache, Doinei Ignat”.
Multipla campioană Elisabeta Lipa şi-a manifestat bucuria şi emoţia, apreciind că, ţinând cont că pe 26 octombrie e ziua ei de naştere, mai frumos cadou nu putea primi de la cineva. „Cu trecerea timpului constat că gloria este o cruce greu de dus. Mi-a fost mult mai uşor să muncesc pentru o medalie. Experienţa şi tinereţea fac casă bună în sport. Îmi doresc ca din această Sală să plece generaţii de campioni. În fiecare zi, de acum înainte, un copil îmi va pronunţa numele, dar pentru mine este şi puţin trist fiindcă, din acest moment, am devenit istorie”, a spus Elisabeta Lipa.
Prezentă la eveniment, Georgeta Andrunache a mărturisit că nu şi-ar dori ca următorul obiectiv sportiv să îi poarte numele, ci mai degrabă ca la Botoşani să se construiască o bază de canotaj astfel încât sportivii să nu mai fie nevoiţi să plece în altă parte pentru a căuta calea consacrării. „Fetele au luptat pe apă, eu pe uscat. Această Sală va fi un leagăn al sportului românesc şi am dori ca Botoşaniul să urce din nou pe podium”, a precizat, Doina Melinte.
Inaugurarea s-a finalizat cu o prezentare a obiectivului, după care oficialităţile au asistat, după timp şi plac la demonstraţiile sportive pregătite de atleţii botoşăneni în cinstea importantului eveniment. Duminică, Sala Polivalentă a găzduit iar o serie de manifestări sportive, iar seara un concert folcloric „Suntem acasă în toată Moldova” susţinut de Orchestra „Rapsozii Botoşanilor” alături de solistul Nicolae Glib, un concert de muzică uşoară oferit de Trupa Class şi Fly Project, manifestările dedicate inaugurării Sălii Polivalente „Elisabeta Lipa” încheindu-se cu un foc de artificii. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CCXXV)
(Ioan Rotundu)
Conţac spune pilde, Dănuţă le desluşeşte
(Cârcotaşul)
Forţele malefice l-au dominat şi de această dată
Ioan Rotundu
Jurnaliştii din România nu îşi doresc cu adevărat schimbarea în politică
Stop violentei în şcoli: elev ucis în bătaie de un coleg
Bancpost s-a declarat învinsă de consumatori şi a ANULAT majorările de comisioane
O mică eroare de exprimare
Horoscop
PSD-ul îşi instruieşte armata de activişti pentru a prelua puterea
Se consideră un candidat redutabil
Maradonel din PDL
Oprişanu bravează pe seama mamei
Acuzat că încasează bani publici fără să-şi facă treaba
Politicienii botoşăneni, în frunte cu şeful judeţului, i-au uscat în bătaie pe ziarişti
Gata cu furturile în spitale!
Incendiu la Spitalul Judeţean Botoşani
Oprişanu susţine ca spitalele cu bani la teşcherea să poată accesa împrumuturi bancare
O bătrână din Botoşani a ars de vie
Doliu la PD-L Botoşani
Ostafie dă târcoale PD-L-ului
Oprişanu vrea să igienizeze oraşul de „mizeriile” electorale
Lupte viscerale pentru putere la "Eminescu"
Amenzi şcolare
Foi de dafin cu viermi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog