Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Decese
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1280
De la 07 Ianuarie 2003
123111679
pnl

Musaca grecească

  • 4 September 2009, 23:00
Ingrediente: Pentru 6 porţii de musaca grecească avem nevoie de 1 vânătă mare sau 2 mici, 2 tuchini sau dovlecei,2 roşii mari, 2 ardei graşi, 800 gr. Cartofi, 300 ml ulei de măsline, 600 gr. carne tocată (vita + porc), 300 gr. caşcaval ras maşcat , de preferinţă caşcaval tare, sare, piper după gust.
Pentru sos besamel : 100 gr unt, 100 gr făină de grâu, 1 litru de lapte, 3 ouă, sare, piper după gust, œ linguriţă praf de nucşoară
Mod de preparare: Mod de preparare musaca..Se curata de coaja vinetele, preventiv taiatii codita si varful .In final, dupa curatare, vinata a devenit in forma de butoias pe care il puneti pe masa de lucru vertical si il taiati fasii de 0,5 cm , dupa care o puneti inrt-un vas cu apa rece cu 1 lingura de sare pentru 30 de minute, pentru a inlatura gustul amar din vanata .
La fel se curata si se taie si tuchini .Daca pentru musaca folositi dovlecei de sezon cu coaja frageda , atunci puteti sa nu-i curatati , dupa care se pun intr-un vas .Cartofii se taie rondele subtiri de 0,5 cm si se pun intr-un vas aparte de celelalte legume.
Intr-o tigaie mare se incalzeste uleiul de masline si se prajesc rondelele de cartofi , apoi se prajesc tuchini sau dovleceii si la sfarsit vanata uscata preventiv pe un prosop curat, de apa in care a stat.
Legumele se aranjeaza pe tigaie intr-un strat si se prajesc pe doua parti la foc mijlociu cartofii aproxemativ - 10 minute , tuchini - 8 minute , vanata -7~8 minute.
Dupa ce prajiti fiecare leguma le puneti sa se scurga pe rand de ulei intr-o sita .Faceti acest lucru cu grija ca sa pastrati forma legumelor asa cum lea-ti taiat .Puneti fiecare tip de legume in vase separat si dati-le sa se usuce putin de grasimi.
Formati musaca – aranjati legumele si carnea pregatita intr-o forma pentru copt din ceramica sau din sticla rezistenta la temperaturi mari cu marimea de 36,5 x26,5 x7,0cm
Primul strat- rodelele de cartof prajit, le sarati si le piperati dupa gust. Apoi- cascavalul ras cat sa acoperiti suprafata de cartofi si un strat de carne tocata si sarata putin in prealabil, pe care o impartiti in jumatate ca sa aveti sa acoperiti inca un strat care se repartizeaza cu o lingura. Al doilea strat de musaca - fasiile de vanata care la fel se aranjeaza pe toata suprafata si se presarati cu sare si piper dupa gust , si cu cascaval ras .
In ultimul rand se aranjeaza un strat de tuchini , sarati , piperati , presarati cu cascaval si acoperiti cu carnea tocata care a ramas , repartizind-o cu lingura.
Spalati ardeii grasi si rosiile , le taiati rondele ardeiul il taiati fisii subtiri cu lungimea de 3 cm, le aranjati peste stratul de carne tocata si le presarati cu cascaval.
Turnati peste musaca sosul basmel si dati musaca la cuptorul preaincalzit la 150 de grade pentru 40~50 minute depinde si de cuptor pentru a preveni orce accident e bine sa aveti grija si sa trageti cu ochiul ca sa nu sa se arda la suprafata sosul basmel.
Mod de preparare sos basmel :
Topiti untul la foc mijlociu, amestecand in continou. Adaugati faina de grau cate o lingura , amescand activ ca sa nu formeze cocolici de faina. Adaugati ouale impreuna cu laptele amsecand ,sarati piperati dupa gust, adaugati nucsoara.
Cand vedeti varteje la suprafata sosului atunci inseamna ca este gata , el are o consistenta ca de smantana cu grasimea de 25~30 %.
Pofta buna!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Domnul profesor Aurel Dorcu, In memoriam,
Diaconescu doreşte un alt “Nuica”
care să aprecieze câte cereri de cetăţenie să fie depuse la Chişinău
Bogat şi sărac: Capul plecat secera nu-l taie, ciocanul nu-l loveşte?
Va risca Curtea Constituţională de la Chişinău declanşarea haosului ?
Ţigări în valoare de 17.000 lei ascunse în autobuz
Furaje şi autoturisme în flăcări
Mobil pentru Maria
Darul PDL pentru Florin Ţurcanu
Horoscop
Ofertă cât se poate de avantajoasă de a ajunge în Viena
Raport privind activitatea ITM pe luna august 2009
Rezultatele campaniei in constructii la I.T.M. Botosani
Deputatul PSD Macaleţi a cerşit milă pentru „copilul interlop”
prefectul şi-a păstrat verticalitatea şi n-a cedat insistenţelor
Peste o mie de angajaţi ai DGASPC vor aşteapta în zadar leafa
Reprezentanţii E.ON au lăsat mândria de-o parte şi s-au prezentat la prefect
vizita a avut loc după ce E.on a primit mai multe amenzi
Gheorghe Marcu nu a colaborat cu Securitatea, dar…
Comercianţii de alimente sunt stârpiţi cu amenzi
din 65 de aptroni controlaţi, numai patru au scăpat fără amendă
Mamă la 14 ani, tatăl copilului fiind şi el minor
Ministrul Andronescu cere primăriilor falite să dea bani pentru reparatul şcolilor
Virozele ne atacă cu forţe proaspete
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog