Ingrediente: 8 felii carne de vită tăiată în fâşii mai subţiri (circa 3mm), de preferat pulpă, spaghete groase de calitate superioară (cele care se fierb în 10-12 minute), 1 buc. ceapă, 3 ceşcuţe ketchup clasic, 2 linguri maioneză, 1 ceşcuţă suc de roşii (1 linguriţă concentrat) , 3 linguri ulei măsline sau floarea soarelui, supă de carne sau zarzavat preparată din 1/2 cub concentrat, parmezan (caşcaval).
Preparare: Se pun spaghetele, din acelea mai groase şi de bună calitate, să fiarbă în apa clocotită cu sare, se ţin circa jumătate timp de coacere. Le scoatem din apa în care au fiert şi le punem în apă rece.
Între timp luăm fâşia de carne, de preferat să nu fie prea mare şi nici prea groasă (lungă maxim 8 cm. si 3 mm groasă), aşa încât să nu fim nevoiţi să rulam prea multe ori. Este important, deoarece aşa se fierb mai repede şi spaghetele în final rămân întregi, nu se fleşcăiesc.
Deasupra feliei presărăm o linguriţă de parmezan (caşcaval), apoi punem câteva spaghete (10-12), aşa încât să iasă de o parte şi alta a feliei, rulăm si închidem cu o scobitoare. După ce am preparat toate rulourile, le punem în tigaie cu 2 linguri ulei şi le rumenim câte 1 minut, pe fiecare parte. Le scoatem şi le punem deoparte.
În aceeaşi tigaie punem ceapa tocată cât mai mărunt cu încă o lingură de ulei, o călim (nu prăjim), aşa încât să-şi dezvolte aroma iar apoi adăugăm sosul de roşii, ketchup, maioneză şi puţină supă.
Fierbem sosul circa 5 minute iar apoi adăugăm rulourile, dacă este nevoie supa, aşa încât rulourile să fie acoperite de sos. Dacă ne place, putem să adăugăm puţin ketchup în loc de supă.
Lăsăm să fiarbă ,la foc potrivit, se sărează dacă este nevoie. Dacă rulourile sunt mai subţiri în maxim 15 minute, sunt gata.
Poftă bună!