Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Sănătate
Social
Horoscop
Ultima oră
Umor
Gastronomie
Decese
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6112
De la 07 Ianuarie 2003
122578051

Mustăţi de cazac (reţetă din Ucraina)

  • 6 December 2009, 23:00
Ingrediente: 8 felii carne de vită tăiată în fâşii mai subţiri (circa 3mm), de preferat pulpă, spaghete groase de calitate superioară (cele care se fierb în 10-12 minute), 1 buc. ceapă, 3 ceşcuţe ketchup clasic, 2 linguri maioneză, 1 ceşcuţă suc de roşii (1 linguriţă concentrat) , 3 linguri ulei măsline sau floarea –soarelui, supă de carne sau zarzavat preparată din 1/2 cub concentrat, parmezan (caşcaval).
Preparare: Se pun spaghetele, din acelea mai groase şi de bună calitate, să fiarbă în apa clocotită cu sare, se ţin circa jumătate timp de coacere. Le scoatem din apa în care au fiert şi le punem în apă rece.
Între timp luăm fâşia de carne, de preferat să nu fie prea mare şi nici prea groasă (lungă maxim 8 cm. si 3 mm groasă), aşa încât să nu fim nevoiţi să rulam prea multe ori. Este important, deoarece aşa se fierb mai repede şi spaghetele în final rămân întregi, nu se fleşcăiesc.
Deasupra feliei presărăm o linguriţă de parmezan (caşcaval), apoi punem câteva spaghete (10-12), aşa încât să iasă de o parte şi alta a feliei, rulăm si închidem cu o scobitoare. După ce am preparat toate rulourile, le punem în tigaie cu 2 linguri ulei şi le rumenim câte 1 minut, pe fiecare parte. Le scoatem şi le punem deoparte.
În aceeaşi tigaie punem ceapa tocată cât mai mărunt cu încă o lingură de ulei, o călim (nu prăjim), aşa încât să-şi dezvolte aroma iar apoi adăugăm sosul de roşii, ketchup, maioneză şi puţină supă.
Fierbem sosul circa 5 minute iar apoi adăugăm rulourile, dacă este nevoie supa, aşa încât rulourile să fie acoperite de sos. Dacă ne place, putem să adăugăm puţin ketchup în loc de supă.
Lăsăm să fiarbă ,la foc potrivit, se sărează dacă este nevoie. Dacă rulourile sunt mai subţiri în maxim 15 minute, sunt gata.
Poftă bună!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cinci sute de persoane private de libertate au votat duminică
Dosare penale pentru mită electorală
Judeţul lui Fraud㠖 Vodă
disperare la cote maxime
Liberal mort la datorie
Românul şi noile curbe de sacrificiu
Badea Gheorghe şi… drujba
Program TELE' M Botoşani, luni, 7 decembrie
Horoscop
Sărutul Iudei Iliescu
Mâinile aspre ale Cătălinei
Zile grele pentru bolnavii seropozitivi
Noi cazuri de gripă porcină
Probleme salariale la Centrul de Transfuzii Botoşani
Crezul lui Dănuţă
BEC - rezultate voturi centralizate la ora 11.00
Sincere condoleanţe
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog