Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Publicitate
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15636
De la 07 Ianuarie 2003
122901285

Muzicianul Ciprian Ion se întoarce la Botoşani

  • 15 November 2007, 23:00
Prezent pe scenă de nenumărate ori ca solist şi dirijor alături de Filarmonica de Stat din Botoşani, muzicianul Ciprian Ion îşi va etala de această dată în faţa publicului meloman din Botoşani o a treia componentă a personalităţii sale complexe, aceea de compozitor.
Născut la Botoşani, tânărul Ciprian Ion a urmat încă din clasa I cursurile Liceului de Art㠄Ştefan Luchian”, nu însă în ideea de a urma cariera muzicală. Fiu al unor muzicieni botoşăneni, familia Tatiana şi Ilie Ion, tânărul a pornit pe calea anevoioasă a muzicii la clasa de pian a profesorului Ioana Botez. Înclinaţiile sale pentru matematică şi biologie au condus părinţii la ideea că Ciprian Ion nu va îmbrăţişa cariera muzicală.
Spre surprinderea părinţilor însă tânărul s-a dedicat muzicii încă din clasa a VIII-a, începând să lucreze cu personalităţi ale muzicii clasice. A studiat cu profesorul universitar Dan Răducanu la pian, la compoziţie cu profesorul Viorel Munteanu. Paşii i-au fost călăuziţi în de aproape de profesorul Stela Şerpeanu, ce a ştiut să îl atragă spre arta interpretativă.
În 1997 a reuşit primul la Conservator, după un concurs puternic. Graţie pregătirii cu profesorii universitari ce şi-au lăsat amprenta asupra educaţiei sale muzicale, Ciprian a putut pune pretenţii pentru viitorul său în cariera muzicală.
Din anul II de facultate, Ciprian s-a înscris şi la Facultatea de Compoziţie şi Dirijat, absolvind ambele facultăţi cu nota 10. La terminarea primei facultăţi a fost oprit ca preparator la clasa de canto a profesoarei Burlui.
Încă din anii studenţiei, Ciprian s-a afirmat cu două compoziţii proprii, premiate la concursuri din Cluj şi Bucureşti. Compoziţia s-a împletit cu o carieră solistică la pian, Ciprian Ion concertând în ţară şi peste hotare. Cu propriul poem compus pentru pian şi orchestră, tânărul Ciprian Ion a cucerit Spania, într-un turneu prin care şi-a etalat în acelaşi timp calităţile interpretative cu cele de compozitor.
Ciprian Ion a revenit la Botoşani, de data aceasta în calitate de compozitor. Lucrarea sa, Simfonia I, care este şi proiectul său de doctorat va fi cântată în premieră la Botoşani astăzi, 16 octombrie, de orchestra Filarmonicii de Strat din Botoşani sub bagheta dirijorului Vladimir Secikin.
„Anul acesta îmi voi prezenta lucrarea de doctorat. Simfonia I, care va fi cântată în premieră la Botoşani, este chiar lucrarea mea de doctorat, pe care îl voi susţine la sfârşitul acestui an”, a declarat Ciprian Ion. Muzicianul nu a uitat niciodată că a plecat din Botoşani. De aceea şi-a dorit ca această imprimare a Simfoniei I în primă audiţie să fie imprimată la Botoşani. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ce nu văd sau nu vor să vadă ochii celor de la Mediu
Un nou program cu finanţare europeană între Botoşani şi Herţa
Petre Roman si iubita lui, Silvia Chifiriuc la “Dansez pentru tine”
Guraliuc dă deşteptarea colegilor consilieri
Suntem atractivi pentru că avem vânat
Conţac n-are încredere în chinezi, ci în ucraineni
Secretarii de comune sunt pe drumul bun
Conţac susţine că PSD-ul va lua spuma la Europarlamentarelor
Bogdan Olteanu şi Renate Weber vor fi prezenţi la Botoşani
Furtună se crede discriminat în faţa ţiganilor
Eurocontainere noi în cartierele botoşănene
În Botoşani se construieşte mult... dar se dau şi multe amenzi
Activitatea inspectorilor pentru protecţia consumatorilor analizată la Botoşani
Comercianţii botoşăneni luaţi cu asalt de inspectori din alte judeţe
Angajatorii primesc şomeri, dacă beneficiază de subvenţii
Deţinuţii nu vor simţi frigul iernii
Rectificare
Oameni ai nimănui
Ioan Rotundu
Sondaj Naţional ATLE, noiembrie 2007
Horoscop
Preotul microbist
Program TELE'M Botoşani, vineri, 16 noiembrie
V-au majorat pensiile, le daţi votul!
Preţuri competitive pentru soluţii mobile
Doi ofiţeri de poliţie au spart şi brăcuit maşina patronului Diaconiţa
patronul Diaconiţa a fost ameninţat că va fi împuşcatmaiorul Dragoş Holca şi lt. Mitică Aioanei s-au ales cu o plângere penală la Parchetul Militar Iaşi
Românul şi propuşii săi (europarlamentari)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog