Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22230
De la 07 Ianuarie 2003
122882297

NATO ar putea adopta o strategie de contracarare a razboiului hibrid si propagandei Rusiei

  • - ministrul Apararii, Mihnea Motoc
  • 4 April 2016, 23:00
NATO ar putea avea o strategie de prevenire si contracarare a razboiului hibrid, a declarat ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, intr-un interviu pentru HotNews.ro. El a spus ca se asteapta ca aceasta strategie sa fie aprobata la summitul NATO din luna iulie, din Varsovia.
"Gândirea convenţională este că România este mai puţin afectată si mai puţin permeabilă la acest tip de acţiuni neconvenţionale (razboiul hibrid si propaganda Rusiei - n.red.), ceea ce nu înseamnă că suntem în afara vectorului de acţiune. Încercăm să creştem rezilienţa pe care o avem, prin măsuri pe care le dezvoltăm în plan naţional, dar şi într-o concepţie mai integrată, la nivelul NATO. În economia rezultatelor aşteptate de la Summit-ul de la Varşovia se numără şi o strategie la nivel aliat de prevenire şi contracarare a ameninţărilor hibride", a spus Motoc.
Intrebat daca Romania a avut contacte formale cu Rusia cind a lansat ideea unei flote aliate NATO în Marea Neagră, Motoc spus: "Nu, desigur, pentru că suntem într-un regim restrictiv în privinţa contactelor politice şi militare la nivelul alianţei în ce priveşte Federaţia Rusă, dar aş dori să subliniez în primul rând faptul că aceste iniţiative nu sunt îndreptate împotriva cuiva, nu vizează pe cineva în mod anume, fie că vorbim de Federaţia Rusă, fie că vorbim de altcineva, este vorba de exersarea unui anumit tip necesar de pregătire într-un context de securitate pe care îl ştim ca fiind dificil, în orice caz – imprevizibil, şi care este dat, de la Newport încoace, de anumite evoluţii, fie că vorbim de anexarea ilegală a Crimeei, fie că vorbim de instabilitatea din estul Ucrainei, ori că ne raportăm la acumulările militare, la un anumit tip de exerciţii, cu o anumită tematică şi anvergură, pe care le vedem desfăşurate în zona Mării Negre, faţă de care, evident, că nici noi, nici alianţa, nu putem rămâne într-o postură de aşteptare"
. Motoc a vorbit si despre ultimele evolutii din Ucraina: "Ce ştim că se întâmplă în jurul situaţiei din estul Ucrainei în ultima vreme este o prezenţă militară considerabilă de partea rusă a graniţei, sunt exerciţii, sunt intenţii de înfiinţare de noi unităţi pe ceea ce Rusia numeşte „direcţia strategică vest” şi aceste lucruri nu sunt cunoscute indirect, sunt declaraţii oficiale ale decidenţilor militari şi politici din Rusia. Observăm că eforturile diplomatice pentru a se ajunge la o situaţie de realizare a acordului de la Minsk continuă şi sperăm că această pistă va fi cea privilegiată şi că vom putea asista la o reglementare a acestei situaţii din vecinătatea noastră".
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Ciorbă de fasole cu praz
Bancul zilei: Ce este dragostea?
Horoscopul zilei de 5.04.2016
Panama Papers: Sefi de stat, celebritati, miliardari si sportivi folosesc paradisuri fiscale pentru a-si ascunde averile.
Putin, Porosenko, Xi Jinping, Messi si Platini - printre numele vehiculate
Motiunea simpla la adresa Ralucai Pruna, semnata de 18 deputati cu probleme in justitie
Textul motiunii, bazat pe un document al Sindicatului lucratorilor din penitenciare
Lionel Messi, acuzat ca ar detine conturi ascunse in Panama
RISE Project: Legatura dintre miliardarul Steinmetz, off-shore-urile din Panama si Rafo Onesti
Dacian Ciolos: Vom discuta o varianta a legii salarizarii in sedinta de guvern de miercuri
Inspectia Judiciara a inceput cercetarea disciplinara a judecatoarei Camelia Bogdan,
care a facut parte din completul care l-a condamnat pe Dan Voiculescu
Panama Papers: Putin si camarila lui,
afaceri de miliarde de dolari expuse in cea mai mare scurgere de informatii despre afacerile off-shore
In ziua votului, Ghita ar fi contactat deputatii din toate partidele
cerand-le sa respinga cererile DNA de incuviintare a retinerii si a arestarii, sustine un deputat PSD
9 incendii în două zile
58 de intervenţii ale pompierilor în două zile
Botoşani: Prefectul Nechifor scos din birou de reporteri ca să-şi ţină audienţele
Ioan Rotundu
Portariuc şi ultima zvâcnire a muribundului
Ioan Rotundu
Erdogan respinge orice lectie de democratie din partea Occidentului:
Intai sa-si contemple propria rusine
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog