Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9507
De la 07 Ianuarie 2003
122895156

Noi proteste față de reducerea sporurilor, la spitale din București și Iași

  • 10 April 2018, 23:00
Câteva zeci de angajaţi ai Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală protestează, marţi, în curtea spitalului, nemulţumiţi că, odată cu reducerea sporurilor, salariile lor ar urma să scadă cu până la 1.400 de lei. Şi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, aproape 100 de angajaţi au ieşit în faţa unităţii, având aceleaşi nemulţumiri, relatează News.ro.
Câteva zeci de angajaţi ai Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală protestează din nou, marţi, în curtea spitalului. Oamenii au coli A4, cu mesajul "Protest spontan", şi spun că, deşi lucrează în condiţii de risc maxim, cu pacienţi bolnavi de tuberculoză sau cu HIV/SIDA, sporurile le-au fost diminuate şi urmează să primească cu până la 1.400 de lei mai puţin la salariu.
Protestul nu afectează activitatea din unitatea medicală, dar salariaţii sunt decişi să continue acţiunea până la rezolvarea problemei.
Plafonarea sporurilor şi reducerea de venituri odată cu aplicarea acesteia este, de asemenea, principala nemulţumire a angajaților de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi. Aproximativ 100 persoane au ieşit, marţi, în faţa unităţii medicale şi cer salarii decente, în concordanţă cu munca pe care o depun.
"Dacă nu ne daţi, măcar nu ne luaţi", scrie pe unele dintre afişele pe care le ţin în mână angajaţii.
Nici la Iaşi, activitatea spitalului nu este afectată de protest.
Salariaţii din cele două unităţi au protestat şi înainte de Paşte.
Noul regulament-cadru al sporurilor din sistemul sanitar, adoptat în urmă cu două săptămâni de Guvern, stârnește mari nemulțumiri printre angajații din sănătate consultați de HotNews.ro. Cei mai afectați par să fie asistenții și infirmierii, care, potrivit estimărilor lor, ar urma să aibă scăderi salariale între 1.000 și 1.400 de lei în urma aplicării noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor. În ceea ce îi privește pe medici, "oamenii sunt nemulțumiți, vor fi categorii care probabil vor pierde la venituri", iar "la unele spitale, va fi o creștere salarială de doar 50 de lei pentru următorii 4 ani", a declarat pentru HotNews.ro Iulian Pope, prim-vicepreședintele Sanitas. Liderul sindical acuză că aplicarea noii legi și a noilor sporuri creează "un întreg haos" în sistem.
Salariile medicilor și asistenților vor crește în luna martie cu procente cuprinse între 70% și 172%, față de nivelul din luna ianuarie, potrivit legii cadru 153/2017 privind salarizarea personalului medical din fondurile publice, anunțase, pe 8 februarie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-o conferință de presă, la scurt timp după instalarea în funcție.
Ministrul Sănătății a dat asigurări, la acea vreme, că există bani cuprinși în buget pentru aceste majorări subtsanțiale, adaugând că "Principala mea temere este să avem un act medical de calitate, corespunzător acestor salarii. Aducem salariile aproape la nivelul Uniunii Europene, deci cred că trebuie să oferim și servicii la nivel de Uniunea Europeană. În acest moment nu mai există scuză."
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 11.04.2018
Bancul zilei: Supărarea blondei
Deficitul comercial din primele doua luni trece de 1.6 miliarde de lei
Medic chirurg: "Câteva zile până la explozia de frustrări și acuzații din sistemul de sănătate
privind salariile nete care au scăzut multora"
Cotidianul Magyar Nemzet se închide
Soldații israelieni izbucnind în urale după ce un lunetist împușcă un palestinian
Timmermans: Trebuie să ne asigurăm că în Europa nu vor mai exista niciodată dictaturi
Un medic comentează propunerea lui Raed Arafat
privind introducerea de restricții pentru ţigările electronice: "Își găsește de lucru pe subiecte care nu au nicio legătură cu fișa postului"
Georgian Enache: "Jandarmii au respectat legea când au dat amenzi protestatarilor.
Nemulţumiţii le pot contesta în instanţă"
Dragnea spune că nu se vor face remanieri săptămâna viitoare
Despre o eventuală dispută cu Fifor, ministrul Apărarii: "Nu am dispute cu nimeni"
România stă cel mai rău din UE la raportul dintre populație și decesele în accidente rutiere
Evreul Vexler să ne umileşte în propria noastră casă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog