Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8210
De la 07 Ianuarie 2003
123131781
pnl

Noile aventuri ale preotului fustangiu Nicodim

  • Ioan Rotundu
  • 17 July 2015, 23:00
Marţi, părintele Nicodim Nichita de la parohia Teioasa a putut fi văzut în bazarul din Lipcani, orăşelul de dincolo de Prut din Republica Moldova. Părintele era însoţit de Tatiana Iordache, o femeie de vreo 34 de ani, cu doi copii şi a cărei bărbat munceşte pe brânci de dimineaţă până seara.
Când Ioan Rus a afirmat că bărbaţii români muncesc, femeile lor sunt curve şi copii derbedei, omul n-a făcut decât să rostească un adevăr. Şi cum adevărul supără, românii cu musca pe căciulă s-au revoltat pe spusele ministrului, aşa că acesta a fost nevoit să demisioneze.
Duminică, 4 iulie, când noi am fost prin Darabani ne ne-am împrospătat arhiva fotografică, maşina părintelui, roşie ca focul dragostei, era parcată la poarta Tatrianei. Atunci n-am ştiut la cine a tras părintele, crezând c㠄spovedeşte” vreo vădană din cele câteva zeci care trăiesc prin Teioasa şi pe care părintele le are pe inventarul bisericii şi ca duhovnic cu dragoste de creaţia feminină a lui Dumnezeu le vizitează la vreme de seară, probabil să verifice dacă se închină înainte de a se băga sub ogheal.
Când Tatiana a observat că în bazar sunt săteni de-ai săi din Teioasa, s-a lepădat repede de sutana părintelui şi s-a strecurat prin aglomeraţie. Nu pentru mult timp pentru că a revenit la Teioasa tot cu părintele, aşa cum a plecat.
Faptul că părintele a fost văzut în bazarul din Lipcani în compania Tatianei s-ar putea să se lase cu scandal. Nu din partea soţului Tatianei, că omul este la muncă, ci din partea Lilioarei Vrabie, o altă nevastă tinerică pe care părintele are o grijă ca nu cumva să sufere din cauza libidoului prea ridicat şi netratat la timp.
S-a răstit părintele în bazar, de faţă cu asistenţa formată din moldovenii lipcăneni, către cel care l-a descoperit că se află în compania Tatianei şi l-a ameninţat că se va ruga la Dumnezeu să-l pedepsească.
A râs de s-a prăpădit cel ameninţat şi l-a întrebat pe părinte de când s-a apucat să creadă în Dumnezeu, că prin faptele sale de până acum a demonstrat că se înţelege mai bine cu Sătănel.
A mai spus părintele că se va ruga la Dumnezeu să mă pedepsească şi pe mine pentru că din cauza reportajului televizat şi a celor scrise de oamenii din sat refuză să mai facă donaţii către biserică iar cei care muncesc în străinătate şi au venit în concediu i-au spus părintelui că au citit pe Internet şi au văzut reportajul pe You Tube şi cşi s-au crucit. N-au crezut vreodată că banii donaţi de ei bisericii vor intra în buzunarul părintelui.
B-am nimic împotrivă ca părintele să se roage la Dumnezeu să fiu pedepsit. Dimpotrivă, îi dau şi câteva sfaturi ca rugăminţile sale să fie cât mai bine primite în ceruri. Înainte de a se ruga să-şi ostoiască stomăcelul popesc cu un grătar, ceafă de porc că se pupă cu o sticlă de vin liturgic, după care să treacă pe la Tatiana sau Lilioara şi să le „spovedească”.
Odată acest ritual respectat, părintele să îngenuncheze la intrarea în biserică şi să meargă aşa până în faţa altarului, unde să se roage pentru pedepsirea duşmanului de mine. Reţeta asta a mai aplicat-o şi preotul de la Buhăceni şi a dat rezultate. Au scăpat sătenii de el. Poate aşa vor scăpa şi bieţii oameni din Teioasa de Nicodim. Doamne ajută-i!
16.07.2015

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Dreptate pământeană
Reţeta săptămânii: Fajitas cu vită
Horoscop săptămânal 13-19 iulie 2015
Aspecte inedite din activitatea „Artezianului” de Tg. Ocna
Ioan Rotundu
Tupeul laşităţii
Ioan Rotundu
Dat afară pe uşă, Ţurcanu a revenit în PNL pe geam
Ioan Rotundu
Puterea lucrului… prost făcut
Ioan Rotundu
Ipocrizia minciunii
Ioan Rotundu
În căutarea Zonei de agrement Gherghel
Ioan Rotundu
Botoşani: Nevasta şoferului vrea primăreasă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog