Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22284
De la 07 Ianuarie 2003
122882351

Nordul Italiei se află pe marginea prăpăstiei economice

  • 23 May 2013, 23:00
Criza care loveste Italia afecteaza si Nordul foarte industrializat si traditional prosper, care este "pe marginea prapastiei economice", a afirmat joi seful patronatului italian, Giorgio Squinzi, citat de AFP.
Daca Nordul se prabuseste. "va antrena toata tara care se va intoarce astfel cu 50 de ani in urma si ar fi exclusa din Europa care conteaza", a afirmat Squinzi, in deschiderea adunarii anuale a Confindustria, organizatia patronala italiana, la Roma.
Acesta s-a declarat extrem de preocupat de avansul somajului: 11,5% si 38,4% in randul segmentului de varsta 15-24 de ani.
"Lipsa locurilor de munca este mama tuturor relelor sociale", a subliniat Squinzi, cerand rezolvarea acestei probleme "pe plan structural si de maniera echilibrata, intervenind concomitent asupra costurilor, a productivitatii si a reglementarilor". Potrivit acestuia, "intreprinderile sunt pregatite sa sustina actiunile guvernului prin investitii si angajari".
Patronatul a afirmat ca isi doreste de la guvernul condus de Enrico Letta, primul dupa razboi care reuneste atat stanga cat si dreapta, "o fiscalitatea care sa sustina, care sa creeze bogatie si sa o distribuie, care sa fie transparenta si care sa respecte drepturile cetatenilor si ale intreprinderilor".
Potrivit acestuia, relansarea economiei italiene ar trebui "sa aiba drept pilon politica industriala".
Presedintele consiliului de ministri, Enrico Letta, care a asistat la aceasta reuniune, a apreciat si el ca trebuie industria trebuie sa fie prioritara in cadrul politicilor europene.
"S-a crezut in Italia si in Europa ca ne putem lipsi de industrie, facand crestere fara industrie", a afirmat acesta. Dar aceasta faza s-a terminat "fara rezultate pozitive: UE si-a pierdut leadershipul".
Squinzi a evocat si "drama" sectorului constructiilor, "o criza atat de profunda incat va cerem, domnule presedinte (al Consiliului), o interventie speciala pentru a salva acest motor al economiei".
Acesta a evocat si necesitatea cotracararii "al treilea val al amenintarii, 'credit crunch' reducerea radicala a creditelor acordate de catre banci)", ilustrata prin faptul ca totalul creditelor acordate a scazut cu 50 de miliarde de euro in ultimele 18 luni, in conditiile in care "o treime dintre intreprinderi au lichiditati insuficiente in raport cu nevoile de activitate".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Încredere sexuală
Temă pentru acasă parlamentarilor botoşăneni
Ioan Rotundu
Summitul Uniunii Europene, intre ambiţii şi interese naţionale contradictorii
Cum şi-a riscat viata o femeie pentru a convinge unul dintre suspecţi să renunţe la arme
si să nu mai rănească pe altcineva
Când legea se aplică după haina purtată
Ioan Rotundu
Alune americane
Ioan Rotundu
Cine sunt trişorii din Parlament?
Am fost excluşi tâlhăreşte. Încă o dovadă că PNL s-a transformat într-o structură de tip stalinist
Scandalul cărnii de cal: Şeful unei companii din Olanda a fost arestat
Un grup de 24 de cetăţeni a iniţiat modificarea Constituţiei
ei vor naţionalizarea resurselor naturale, naţionalizarea presei şi votul obligatoriu
Comunicat de pres㠖 APIA Botoşani
Botoşani: În direct cu primarul Ovidiu Portariuc la Tele’M
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog