Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Social
Umor
Decese
Comentarii
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23673
De la 07 Ianuarie 2003
122883740

„Normalitate” din şcoala Suliţa condusă de directorul Elena Puşcaşu

  • 4 May 2018, 23:00
Ca să puteţi înţelege „normalitatea” la care mă refer, mai întâi să vă fac cunoştinţă cu Elena Puşcaşu care, prin graţia şi voinţa supremă PSD-ului, conduce acum destinele şcolilor din comuna Suliţa.
Elena Puşcaşi era o mediocră învăţătoare cu studii la Spiru Haret pe când această universitate avea o filială la Botoşani. Ea face parte din marea cohortă de absolvenţi a unor studii la distanţă, care în afară că au achitat cu conştiinciozitate taxele anuale, n-au călcat în viaţa lor printr-o aulă universitară sau să fi trăit emoţia examenului când te afli faţă în faţă cu profesorul examinator. În schimb, această cohortă neştiutoare de carte la nivel universitar, oricând îţi bagă în faţă diploma de licenţă, care diplomă îi conferă dreptul de a deveni bugetar, adică lefegiu la stat, unde, dacă ştie cum să se folosească de politic va ajunge pensionar fără o broboadă de transpiraţie pe frunte de pe urma muncii prestate.
Învăţătoare, Elena Puşcaşu a simţit dincotro bate vântul promovării fără să fii butie de carte, aşa că s-a lipit repede de PSD, la Suliţa de învăţătorul Mihai Mocanu, ajuns şi el mare lider PSD după ce s-a înrolat mai întâi în partidul lui Vadim Tudor. Iată ce scriam în ediţia din 13 februarie 2017 referitor la învăţătorul Mihai Mocanu:
„Trecerea lui Mocanu la PSD şi preluarea organizaţiei locale a declanşat şi o luptă politică privind funcţia de director la şcoală. Mihai Mocanu este un apropiat al familiei Huncă. Fiul lui Mocanu, Adrian, a fost elev la Liceul Sportiv Botoşani, liceu patronat de soţii Ioan şi Mihaela Huncă. Cu probleme psihice, Adrian a absolvit liceul, ba chiar, după n10 ani de studii şi Facultatea de Educaţie Fizică Iaşi, filiala de la Agafton Botoşani, un fel de fabrică de diplome fără prea multe studii.
Pentru că Adrian avea probleme cu integrarea la catedra de educaţie fizică (fugărit de la şcoala Blândeşti şi Todireni) Mihai Mocanu a cerut ajutorul Mihaelei Huncă şi aşa Adrian a ajuns profesor de educaţie fizică la Şcoala Suliţa, creând mari dificultăţi în actul de învăţământ, dar ştiindu-se că este protejatul generalei Huncă nimeni n-a îndrăznit să ia măsuri cu profesorul dus cu sorcova.”

Pensionat, Mocanu a râvnit la funcţia de primar, Elena Puşcaşu fiind extrem de silitoare în a-i strânge semnăturile necesare candidaturii. În urma alegerilor din iunie 2916, Mocanu n-a ieşit primar dar, împreună cu Elena Mocanu, au ieşit consilieri locali PSD. Pentru că Mocanu i-a promis Elenei Puşcaşu că dacă-i adună semnături pentru candidatura la primar o va face director de şcoală, învăţătorul pensionar s-a ţinut de cuvânt.
A manevrat la Mihaela Huncă în aşa fel numirea viitorului director la Şcoala Suliţa încât directorul Valencia Lăbuşcă a fost trimisă la plimbare, cu tot cu titlul doctoral deţinut, iar învăţătoarea mediocră Elena Puşcaşu făcută director.
Profesorii din şcoală s-au arătat nemulţumiţi de modul în care Elena Puşcaşu a fost unsă director, dar de la Inspectoratul Şcolar Judeţean i-a ameninţaţi că dacă nu se liniştesc vor avea parte de inspecţii foarte dure. Mihaela Huncă a plecat în Parlament dar la conducerea IŞJ au rămas cei puşi în funcţie de ea şi PSD, aşa că deciziile care se iau de instituţie sunt tot politice şi numai în interesul oamenilor PSD.
După ce am publicat în Jurnalul această stare de spirit din şcolile suliţene, am primit la redacţie un mail cum că la Şcoala Sulița s-a instalat normalitatea. Nu mi s-a explicat în ce ar consta această normalitate.
Despre această „normalitate” am aflat de curând în ce constă. Având garanţia şefului IŞJ că PSD-ul este un partid serios şi dacă ea se va dovedi credincioasă partidului va deţine funcţia de director perpetuu, Elena Puşcaşi şi-a arătat colţii faţă de colegii de muncă, net superiori ei ca pregătire şi competenţă profesionale.
În primul rând că şi-a făcut program după nevoile sale şi nu ale şcolii. Zilnic părăseşte şcoala la ora 12.00 sau cel târziu ora 13.00, pentru că la aceste ore are mijloc de transport la dispoziţie. După plecarea ei şcoala rămâne de izbelişte iar părinţii care au nevoie de vreo adeverinţă întâmpină mari probleme. Dimineaţa directorul este la ore, după amiaza este plecat din şcoală, deci programul cu publicul nu exista.
La un cerc pedagogic organizat cu directorii de şcoli din zonă, Puşcaşu i.-a obligat pe toţi profesorii să contribuie cu suma de 70 lei pentru a se asigura un protocol (a se citi chiolhan social-democrat). O profesoară tânără a dat numai 50 lei pentru că nu avea mai mult. Foc s-a făcut Puşcaşu şi n-a slăbit-o până ce n-a completat suma de 70 lei.
Angajările în şcoli se fac după cum spune Puşcaşu, nu cum scrie la lege. În 27 aprilie trebuia sa aibă loc o şedinţă în care ă se aprobe transferul profesoarei de religie, una dintre protejatele sale. Culmea, în acea zi directorul Elena Puşcaşi se afla la o întrunire la Predeal. Pozele postate pe Facebook o dovedesc. Comisia formată pentru a verificarea legalităţii dosarului de a fost chemată de Puşcaşu şi pusă să semneze orbeşte documentele gata pregătite, Şedinţa de Consiliu de administraţie a fost şi ea una formală, nu cum prevedea calendarul. S-a ţinut în absenţa liderilor sindicali care se aflau într-o excursie. Au semnat ulterior pentru a legifera nelegiuirea pusă la cale de director.
De altfel, la această şedinţă de CA au participat toţi membrii, ceea ce n-a împiedicat-o pe Elena Puşcaşu să-şi atingă scopul
Cam aceasta-i „normalitatea” de la Şcoala Suliţa instaurată de directorul Elena Puşcaşu, o frântură din „normalitatea” pe care guvernarea PSD a instalat-o în întreaga ţară.
Ce nu poate înţelege Puşcaşu, pentru că-i lipseşte responsabilitatea faptelor comise datorită inculturii care o domină, este vremelnicia sa în funcţie, după care va trebui să dea socoteală în faţa legii. Prostia şi domnia au de obicei un sfârşit trist!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


A murit Doina Cornea. Fosta disidentă avea 88 de ani
Domnilor de la PSD, noi obişnuim să ne spălăm, voi nu?
Nu e prim-ministru, este metresa lui Dragnea care face ţara de râs
Ioan Rotundu
Ionică Nechifor caută contabil şef după chipul şi asemănarea sa
Vlăsâneşti: Bătaia de joc a celor de la Telekom continuă
S-a substituit sau nu Dragnea preşedintelui Iohannis?
Ioan Rotundu
Mare canalie poţi fi amice Lupaşcu!
Isărescu: Ar fi rușinos să nu faci reformele necesare cât timp ai ocazia
O încetinire e inevitabilă în timp și ar fi înțelept ca în acel moment să dispunem de un spațiu de manevră și de o economie cât mai robustă
Absurda secretomanie guvernamentală
Doina Cornea a murit. Dizidența, aceea tăcere care ustură și înebunește. Poporul laș
Starea Nației și "Capetele de porc" - când umorul are și el demnitatea lui. Nație, tu taci?
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 5.05.2018
Catrenul săptămânii
Ce s-a discutat în spatele ușilor închise la întrevederea Dragnea-Isărescu.
Ce grafice a pus Guvernatorul pe masă și cine a fost cel mai vocal în discuții. Bonus: scrisoarea lui Dragnea catre BNR si raspunsul lui Isărescu
Marian Neacșu, secretar general al PSD și un apropiat al lui Liviu Dragnea, a fost angajat,
pe o sumă confidențială, consilier la ANRE, instituție care a tot scumpit gazele, contribuind la creșterea inflației
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog