Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18292
De la 07 Ianuarie 2003
122903941

Noua deviză a lui Oprişanu: „Respectă legislaţia în vigoare bun, nu, pa"

  • 9 December 2007, 23:00
„Dacă ar fi să respectăm legislaţia ar trebui să închidem toate magazinele din mediul rural”, este părerea directorului Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani, Gabriel Oprişanu. În ultima perioadă, de când Inspecţia Sanitară de Stat a început să efectueze controale la magazinele, cabinetele medicale şi unităţile de învăţământ nu există zi în care să nu fi aplicat amenzi sau să nu fi închis vreun magazin. În urma controalelor, inspectorii ISS au devenit foarte duri, neiertând nici cea mai mică abatere de la normele igienico- sanitare. Cum în mediul rural, lipsa apei şi a altor facilităţi existente în urban sunt la ordinea zilei este foarte greu ca societăţile, şcolile sau cabinetele medicale să scape fără amendă sau măcar avertisment.
Gabrie Oprişanu, directorul ASP, este foarte pornit în a face ordine printre toate instituţiile din mediul rural. El susţine scurt şi clar „respectă legislaţia în vigoare bun, nu, pa”. El susţine că cel puţin magazinele din mediul rural au foarte multe probleme, precum lipsa apei curente, lipsa termometrelor, produsele puse la vânzare sunt decongelate şi iar congelate sau nu sunt ţinute în combine frigorifice bune. Numai luna trecută inspectorii ISS Botoşani au verificat din punct de vedere igienico-sanitar 113 unităţi din mediul rural.
Printre acestea au fost 11 unităţi de producţie, 67 de desfacere, un depozit alimentar, 31 unităţi alimentaţie publică şi trei unităţi de alimentaţie colectivă. Pentru acestea au fost aplicate patru avertismente şi zece amenzi în valoare de 20.600. De asemenea nu au lipsit nici suspendările de activitate. Astfel, au fost închise şase unităţi alimentare.
În cazul controalelor la unităţile sanitare au fost verificate cinci ambulatorii, două cabinete medicale, un spital, două unităţi medico-sociale şi o farmacie. Aici au fost aplicate două a avertismente şi trei amenzi, în valoare totală de 4000 lei. Nu au scăpat de controale nici unităţile de învăţământ, fiind verificare 16 şcoli. Aici s-a aplicat doar o amendă în valoare de 3000 lei. După cum susţine inspectorul şef al ISS, Mihaela Beleca, suspendările de activitate se dau în cazul în care sunt constatate riscuri majore pentru sănătatea publică. „Dacă s-a apreciat că sunt abateri ce presupun ca sancţiuni amenzi, suspendare şi totuşi respectivul continuă să funcţioneze şi prezintă aceleaşi deficienţe se ajunge la ultima variantă care este anularea autorizaţiei sanitare de funcţionare, respectiv încetarea activităţii”, a declarat Mihaela Beleca (foto), inspector al ISS Botoşani. (Margareta NICHIFOR) .

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Coşmarul unei patroane şi a angajaţilor săi
Oprişanu şi-a lui clică,
Legea abuziv aplică!
Ioan Rotundu
Alungaţi din PNL Botoşani
Corneliu Popescu i-a dat cu tifla lui Câmpanu
Ziua Internaţională a Drepturilor Omului la Botoşani
Ce speră Vasilescu să primească de la botoşăneni
Gala gesturilor de suflet
Liberalii îmbracă straie de Moş Crăciun
Avertismentul lui Diaconu către liberali
Elevii Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” luptă să promoveze valorile în Europa
Direcţia de Statistică remarcă majorarea salariilor
Comentariul comentariilor (VII)
(Ioan Rotundu)
Super-utilajul Benotto este aşteptat să “sperie” Băluşenii
Va fi folosită de Oprişanu pentru a pune căpăstru agenţilor economici
pentru cabinetele medicale şi stomatologice a lăsat o portiţă de scăpare
Registrul Comerţului va deschide proces la peste 2000 de firme
AJOFM începe o nouă campanie
Inspectori suceveni în control la Termica
Mânia primăriţei
Horoscop
Vinde afacere la cheie
Program TELE’M Botoşani, luni,10 decembrie
Anunţ important
Hotărât lucru: Petrariu are talent cu carul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog