Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14811
De la 07 Ianuarie 2003
122874878

Noul Cod al Muncii - sabia cu care sindicatele vor sa taie capul ministrului Botis

  • 18 January 2011, 23:00
Demisia ministrului Botis a fost ceruta de sindicatele care se opun modificarilor Codului Muncii, schimbarea acestuia fiind angajata de autoritatile romane in acordul incheiat cu Fondul Monetar.
HotNews.ro a recenzat toate schimbarile pe care noul Cod al Muncii le aduce, majoritatea propunerilor fiind in sensul flexibilizarii pietei muncii şi armonizarii cu Directivele Europene şi Convenţiile Organizaţiei Internaţionale a Muncii. Potrivit Expunerii de Motive, actualul Cod in vigoare “nu a constituit un stimulent al dezvoltării economiei naţionale deoarece a creat o oarecare rigiditate relaţiilor de muncă". In total, au fost operate 79 de modificari. Vedeti in tabelul alaturat o comparatie intre forma in vigoare a Codului Muncii si proiectul de modificare a Codului Muncii.
Cele mai importante schimbari aduse legii fundamentale a pietei muncii sunt:
• revizuirea reglementărilor privind aplicarea clauzei de neconcurenţă. Aplicarea clauzei de neconcurenţă în forma actuală- se arata in expunerea de motive- restricţionează dreptul la muncă prin încălcarea prevederilor Constituţiei şi ale principiilor fundamentale instituite chiar prin Codul muncii.
• revizuirea perioadelor de probă de cel mult 45 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
• eliminarea interdicţiei privind angajarea succesivă a mai mult de trei persoane pe perioade de probă pentru acelaşi post.
• instituirea pentru angajator a dreptului de a stabili obiectivele de performanţă individuală, precum şi criteriile de evaluare a realizării acestora. Propunerea creează posibilitatea pentru angajator de a stabili obiective şi criterii de performanţă pentru salariaţii proprii. Această măsură poate ajuta la creşterea competenţei şi a gradului de expertiză al salariaţilor.
• modificarea condiţiilor în care se poate dispune delegarea salariatului. Delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile şi se poate prelungi numai cu acordul salariatului, din 2 în 2 luni.
• modificarea criteriilor în cazul concedierilor colective. Principalele criterii care vor fi avute în vedere în procedura concedierilor colective vor fi cele de performanţă şi de îndeplinire a obiectivelor şi în subsidiar, pentru departajare vor fi avute în vedere criteriile de natură socială.
• eliminarea interdicţiei de a face angajări pentru angajatorul care a dispus concedieri colective pe locurile de muncă ale salariaţilor concediaţi timp de 9 luni de la data concedierii acestora. Interdicţia de a face noi angajări reprezintă o limitare angajărilor în perspectivă, limitând atât posibilităţile de dezvoltare ale angajatorului şi reducând numărul de locuri de muncă disponibile pe piaţa muncii.
• modificarea prevederilor care reglementează contractul individual de muncă pe perioadă determinată.
• modificarea prevederilor privind agentul de muncă temporară în sensul eliminării restricţiilor prevăzute de art. 88 Codul Muncii reprezintă o consecinţă a aplicării art. 4 din Directiva 2008/104/CE privind munca prin agent de muncă temporară, potrivit căruia statele membre trebuie sa revizuiască orice restricţie sau interdicţie privind utilizarea muncii temporare.
• modificarea prevederilor referitoare la timpul de lucru, în conformitate cu prevederile Directivei nr. 2003/88/CE privind anumite aspecte ale organizării timpului de lucru. În cazul reducerii temporare a activităţii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare pe perioade care depăşesc 30 zile, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe săptămână, cu reducerea corespunzătoare a salariului, până la remedierea situaţiei care a cauzat reducerea programului
• eliminarea anumitor neconcordanţe referitoare la reprezentanţii salariaţilor şi ai organizaţiilor sindicale.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Campaniile electorale ale candidaţilor trebuie plătite de stat
Amişculesei şi malaxorul mitei
Horoscop
Bucătărie incendiată de un frigider defect
Bancul zilei: Când animalele gândesc omeneşte
80 de milioane lei pentru modernizarea a două drumuri în interesul Dacia-Renault
California este ameninţată de o "superfurtună" devastatoare
Iranul dă în judecată Israelul pentru moartea unui om de ştiinţă
Se pregăteşte anihilarea lui Dmitri Medvedev?
Familia Kaczynski confirma ipoteza că la Smolensk a fost un atentat
Ancheta poloneza asupra tragediei de la Smolensk
controlorii de zbor ruşi au indus in eroare pilo’ii avionului prezidenţial
Anul acesta aduce scumpirea călătoriei cu maxi-taxi
Organizaţia PNL de la Dorohoi este foarte puternică
susţine preşedintele Florin Ţurcanu
Vicele Ghiorghiţă – micul dictator de Botoşani
el îşi arogă dreptul de a schimba preşedinţii de asociaţii care nu execută ordinele sale
Caricatura zilei: Băsescu şi morcovul
Un articol scris de Mihai Eminescu
(in presa anilor 1870-1889)
Se mai pune la cale o ticăloşie
Ioan Rotundu
Vor rămâne profesorii în şcoală timp de opt ore?
Începe trierea directorilor de şcoli
La Botoşani încă nu se ştie ce spitale vor fi comasate sau desfiinţate
APIA Botoşani plăteşte prime, dar nu oricum şi oricui
Marcu vrea din nou PSD-ul la conducerea CJ Botoşani
Ţurcanu zice că defilează în continuare cu Flutur
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog