Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21352
De la 07 Ianuarie 2003
122907001

Noul studio al Ştirilor Pro Tv

  • 26 August 2007, 23:00
Incepînd din luna septembrie, Ştirile Pro Tv vor fi transmise din noul studio de ştiri dotat cu aparatură ultraperformanta, cu o acustica impecabilă şi un design ce îmbină tehnologia cu arhitectura viitorului.
Conceptul noului decor al Ştirilor Pro Tv a fost realizat de Janson Design Group din Statele Unite, companie în al cărei palmares se află şi numele celebrelor canale de televiziune: NBC, Channel 5 News, Sky News, National Geographic Television, etc. Executia decorului a fost realizată în România de către firma A&M Internaţional.
Din septembrie, Andreea Esca, Oana Andoni, Monica Dascalu, Amalia Enache, Mihai Codreanu, Andreea Liptak, Mihai Dedu, Iulia Vintur, Cristian Leonte, dar şi prezentatorii emisiunii “Vremea”, Florin Busuioc, Victor Slav şi Magda Pălimariu vor transmite dintr-un studio de ultimă generaţie, care-l plasează în zona de avangardă a televiziunilor europene. Suprafaţa totală a noului studio de ştiri însumează 250 de mp, existînd nici mai mult nici mai puţin de 6 locuri de filmare. Ecranele video se întind pe o suprafaţă totală de 30 mp pe care vor putea fi afişate o multitudine de surse live şi alte elemente grafice. Controlul acestor ecrane se va face cu cele mai avansate procesoare digitale de imagine existente pe piaţa mondială. Combinatia flexibilă de lumini de scena bazate pe tehnologia LED vor permite expunerea pe elementele de decor a unei infinităţi de culori şi schimbarea cromatică de la o ediţie la alta (sau chiar de la o ştire la alta). Design-ul de lumină este asigurat de către The Lighting Design Group din New York, o firmă care a asigurat design-ul celor mai mari reţele de televiziune din Statele Unite şi care are o experienţă deosebită in domeniul televiziunii de înaltă definiţie – HD (ProTv emite HD pentru Bucureşti în formatul 1920x1080 din decembrie 2006; pentru a recepţiona Pro Tv în sistem HD sunt suficiente un set top box şi o plasmă/LCD compatibile HD care se pot achiziţiona din magazinele de specialitate) Imaginile vor fi captate cu 6 6 camere cu rezoluţie 1920x1080, cea mai înaltă rezoluţie posibilă care se aliniază cu standardele HD exploatate la nivel mondial. Este deja de notorietate faptul că ProTv este prima televiziune din Romania şi Europa de Est care transmite in format HD.
Noul studio al Ştirilor Pro Tv dispune de o regie de emisie modernă echipată cu echipamente la standarde mondiale, capabile de a procesa semnale de înaltă definiţie. Regia şi studioul beneficiază de cele mai avansate sisteme de grafica virtuală de televiziune din lume. Cu o investiţie de peste 6 milioane de euro, noul studio al Ştirilor Pro Tv (inclusiv regia HD) se poate compara cu oricare dintre studiourile performante ale lumii.
Ştirile Pro Tv intra astfel în era new-media cu o înfătişare modernă, capabilă să facă faţă provocarii revoluţiei vizuale pe care o presupune tehnologia high definition. Ştirile Pro Tv vor trece de la spectacolul înfăţişat cu mijloacele tehnicii lineare la spectacolul digitalizat. Telespectatorii Pro Tv vor fi primii din Romania care se vor bucura de un program de ştiri elaborat, cu poveşti desfăşurate în ritmul alert al realităţii, într-o logică proaspătă şi percutantă a spectacolului, transmise dintr-un studio cu echipamente de ultimă generaţie. Noul studio al Ştirilor Pro Tv devine din septembrie locul în care informaţia depăşeşte graniţele spaţiului şi timpului, printr-un spectacol vizual desăvîrşit. Informaţiile prezentate de prezentatorii Ştirilor Pro Tv vor fi exemplificate cu imagini dintre cele mai concludente. Studioul va fi asemeni unui portal de internet ce va satisface curiozitatea telespectatorilor la nivel vizual pe mai multe paliere de comunicare.
Andreea Esca, cea mai buna prezentatoare de ştiri din Romania este nerăbdătoare să prezinte Ştirile Pro Tv din noul studio. “După ce am fost prima televiziune din Europa de Est care a introdus sistemul HD acum vom fi prima televiziune care va avea un platou multimedia de ultimă generaţie. Abia aştept să văd cum o să meargă sacoul meu roşu vintage cu platoul cel nou.” – spune Andreea. (Camelia Cavadia)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Medical Mission revine la Botoşani, pentru un posibil adio
Pornită la vânătoare de greşeli, APIA s-a întors cu tolba goală
Sindicaliştii din învăţământ blochează adoptarea unei legi
Patronii de saloane cosmetice puşi să semneze că vor respecta legea
Şofer la 13 ani
Cu regrete, şi-a încheiat conturile cu viaţa
Prinşi la furat, braconierii s-au bătut şi cinstit cu proprietarul iazului
Recenzia romilor stă să înceapă
Furtună critică ritmul lucrărilor de pe Bulevard
Fantoma piratului Băsescu îi intrigă pe peremişti
Vasilescu vrea un nou mandat, dar la Botoşani
Macaleţi l-a învins confortabil pe guralivul Huţu
Ameninţările lui Corlăţean către prefectul Roman
Program TELE’M Botoşani, luni, 27 august
Stolojan şi Turcan ne-au cerut votul pentru europarlamentare
cererea lor n-a fost motivată în nici un fel
O afacere în zona CET
Oferta educaţională a Universităţii "Petre Andrei"
Infractor nevinovat
Horoscop
Ţâbuleac lăsat în afara conducerii PLD Botoşani
Începuturi lipsite de finalitate
Ioan Rotundu
Panaramă în miez de noapte
(Cârcotaşul)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog