Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16372
De la 07 Ianuarie 2003
122876439

Nu mai folosiţi copiii în politică!

  • 4 July 2013, 23:00
La lansarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare, reprezentanţii Partidului Democrat Liberal au urcat pe scenă copii aduşi de la ţară, folosindu-i drept mijloace de campanie electorală. Nu ştiu cum gândesc alţii despre acest mijloc de imagine politică, dar eu îl consider un gest condamnabil. Nu este nici etic şi nici moral să-ţi capitalizezi partidul cu voturile electoratului, impresionându-l cu drama vieţii unor copii.
Este un gest de totală inconştienţă umană, iar gestul este cu atât mai condamnabil cu cât vine din partea unor oameni ce pretind că au o pregătire universitară şi care vor să fie aleşii noştri în cel mai înalt for legislativ al ţării.
La consumarea acestui eveniment greu de acceptat că ar veni din partea unor oameni echilibraţi psihic şi în depline facultăţi mentale au asistat, bătând din palme, personalităţi politice de rang naţional: Emil Boc, Teodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Adrian Videanu. Iar aceşti oameni au pretenţia de a ne conduce, unul de a fi chiar prim ministru.
Ce au înţeles acei copii urcaţi pe scenă în aplauzele inconştiente ale unei săli pline cu oameni consideraţi a fi în toată mintea? Cu ce stare sufletească au plecat ei acasă? Chiar aşa de mult ne-am degradat moral că nu mai conştientizăm nimic din ceea ce facem când vine vorba de politic? Suntem oameni, sau ne-am întors la statutul de animal biped care acţionează după instinctele formate într-o viaţă dusă în sălbăticie?
Sincer să fiu, nu ştiu ce să mai cred.
Ce-o fi fost în mintea celui care a gândit şi a adus pe scena unde se desfăşurat o întrunire pur politică un copil bolnav, pentru a-l exploata emoţional? Ce-a gândit acel candidat la deputăţie care a urcat pe scenă un băieţel şi o fetiţă, pentru a crea celor din sală o metaforă a inegalităţii împărţirii fondurilor la nivel de Consiliu Judeţean către primarii comunelor?
Poate fi numită medic Rodica Huţuleac, când aduci pe scenă pacientul aflat într-un mare necaz de sănătate şi să-l prezinţi ca pe o curiozitate zoologică? Gestul său de a-i fi plătit asigurarea socială de sănătate nu mai îmbracă caracterul umanitar. Era umanitar dacă se mulţumea să facă gestul într-un mod dezinteresat şi nu pentru a-l exploata politic.
Ce s-a întâmplat sâmbătă în sala unde PDL-ul şi-a lansat candidaţii este o gravă încălcare a drepturilor copilului. Cei de la Protecţia Copilului ar trebui să deschidă o anchetă, iar cei care au speculat în interes politic necazul unor copii sau inocenţa lor, să răspundă. Colegiul Medicilor ar trebui să ancheteze dacă nu cumva medicul Rodica Huţuleac se face vinovată de încălcarea eticii profesionale.
Acest act de inconştienţă socială nu trebuie trecut cu vederea, iar noi să-l sancţionăm prin toate mijloacele ce le avem la îndemână. Trebuie să oprim imixtiunea politicului în viaţa copiilor noştri. Se ştie câte traume au produs copiilor aceşti politicieni în campania alegerilor locale, împărţind copiilor din şcoli materiale de propagandă. Duse acasă, copii s-au trezit că sunt mustraţi de părinţi cu au venit cu materialele unui partid pe care nu-l agreează. Unii copii au luat chiar bătaie, dar n-am la cunoştinţă ca vreun politician să fi luat atitudine. Când vine vorba de interese comune, politicienii sunt prieteni la cataramă. Halal prietenie!
3.11.2008

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Păţania celor trei beţivani
Gastronomie: Secretul cefei la grătar
Preţul puterii
Baroneasa Marin strivită de greutatea acuzaţiilor subalternilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog