Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16386
De la 07 Ianuarie 2003
122902035

Numiri de şefi dictate de interese

  • Ioan Rotundu
  • 24 July 2011, 23:00
După ce preşedintele PDL, Cătălin Flutur, a bătut palma cu preşedintele PSD, Constantin Conţac, parafând astfel împărţirea şefiilor instituţiilor publice judeţene, s-a trecut la faza a doua: cea a numirii şefilor. Persoane controversate din punct de vedere al comportamentului moral, contestate profesional, au ajuns să devină şefi, pentru că aşa a fost voinţa partidelor. Mai exact al unor politicieni din partide. Am încercat să descifrez ce anume i-a favorizat pe câţiva dintre aceşti şefi să fie susţinuţi de partide.
Unul dintre ei este Sorin Grindei, păstrat şef la Agenţia de Protecţia Mediului. Pus în funcţie de către liberali, Grindei a păşit vioi în barca PSD, pentru scurtă vreme, ca apoi să sară ager în cea a PDL-ului.
Iniţial, la împărţirea şefiilor, APM figura la PSD. Preşedintele Conţac şi-a exprimat intenţia de a-l schimba pe Grindei, dar a sărit în apărarea acestuia Viorica Afrăsinei, actualul subprefect PSD. Afrăsinei a căutat să-l convingă pe Conţac că şef mai bun ca Grindei judeţul n-a avut şi nu va mai avea. Normal să-i ia apărarea, de vreme ce patru ani Viorica Afrăsinei a figurat pe statele de plată ale APM fără să desfăşoare o activitate concretă, dar încasându-şi leafa cu conştiinciozitate. De pe acest post, Afrăsinei a continuat să facă politică nonstop, fără a avea vreo piedică din partea lui Grindei.
Ca să nu-şi mai facă duşmani în partid, Conţac a preferat să cedeze APM-ul la PDL. Iar Cătălin Flutur l-a păstrat pe Grindei, pentru că are cu acesta o colaborare mai veche privind unele programe de înfrumuseţare a Botoşanilor, printre care şi amenajarea zonei Cornişa. Că aceste programe vor rămâne pe hârtie mult şi bine, criza economică fiindu-le duşmanul de moarte, nu mai contează. Sorin Grindei şi-a atins scopul şi a rămas şef la APM, câine portocaliu credincios noului stăpân.
Un alt şef este Dumitru Monacu. El a fost şeful Oficiului Judeţean al Protecţiei Consumatorului din partea PNL, până i s-a pus pata pe el lui Florin Ţurcanu, care l-a schimbat cu fratele său Mihai Ţurcanu. În aceste zile şi Mihai Ţurcanu a trebuit să predea şefia social-democratului Marean Sergiu.
Acest Marean Sergiu este profesor de sport, dar pentru că se află în graţiile deputatului Costică Macaleţi (foto), a reuşit să obţină funcţia. Cum va apăra interesele consumatorului un profesor de educaţie fizică poate ne va explica parlamentarul Macaleţi. Dacă nu tuturor, măcar botoşănenilor din colegiul în care a fost ales deputat.
Revenind la Dumitru Monacu, dat afară de la OJPC, omul a rămas şomer ca toţi şomerii, dar s-a oploşit sub aripa PDL, simţind el că dinspre acest partid îi va veni salvarea. Trecerea lui Monacu de la PNL la PDL nu trebuie se ne mire. În perioada când Macaleţi era prefect, cu care este vecin de apartament, a trecut de la PNL la PSD, ca să poată fi numit ca director adjunct la PECO . Acum, prin lobby-ul făcut de Macaleţi a fost uns şef la Registrul Auto Român. Pâine bună, cozonac, ce mai!
Iată dar, dovada incontestabilă că atunci când vine vorba de accedere la putere sau de păstrarea privilegiilor acesteia, culoarea politică nu contează. Contează să ai relaţia potrivită, cu omul în locul potrivit. Bieţii cameleoni, faţă de politicieni au ajuns fiinţe inferioare. Cameleonilor le trebuie ceva timp să-şi adapteze culoarea la mediu, politicienilor nu. Ei şi-o schimbă pe loc.
17.02.2009

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei
Oalele se vor sparge în capul lui Flutur şi Conţac
Ioan Rotundu
Adevăratele pârjoale moldoveneşti
Omul care vorbeşte cu lutul
Caricatura zilei
Operaţiunea Ricovery - Botoşani - video
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog