Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9648
De la 07 Ianuarie 2003
122895297

O bancă şi un notar şi-au unit forţele pentru a lăsa fără casă o femeie oarbă (IV)

  • 13 February 2008, 23:00
După toată această tevatură, în care BCR Bucecea a deţinut rolul principal, pentru că societatea Info Cont n-a achitat creditul în sumă de cinci miliarde lei vechi, banca trece la declanşarea operaţiunilor de executare silită asupra garanţilor ipotecari. La creditul de cinci miliarde lei s-au mai adăugat şi dobânzi neplătite în sumă de 1,37 miliarde lei, aşa că la data de 31 mai 2007, suma de recuperat era de 6,37 miliarde lei vechi.
Dosarul de executare silită este preluat de către executorul bancar Ovidiu-Sorin Hojda, din cadrul Corpului executorilor bancari ai BCR SA, constituit prin Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 2628/C/1999. Potrivit consemnărilor acestuia, făcute în procesul verbal datat 14 noiembrie 2007, executarea silită a apartamentului proprietatea soţilor Gabriela şi Gheorghe Crupinschi a decurs fără probleme deosebite. Normal, de vreme ce pentru executorii bancari astfel de operaţiuni sunt de rutină.
În ziua de 18 mai 2007, executorul a stabilit că preţul de vânzare al apartamentului de două camere situat în strada Octav Onicescu este de 920 milioane lei vechi. La licitaţia organizată pentru 21 iunie 2007, nu s-a prezentat nici un cumpărător. Aşa că executorul, potrivit procedurii, reduce preţul cu 25%, coborându-l la 690 milioane lei vechi. De această dată apare un cumpărător, în persoana lui Viorel Dumitru Crupinschi, rudă cu proprietarii executaţi silit.
Noul proprietar, deşi rudă apropiată cu soţii Gabriela şi Gheorghe Crupinschi, i-au somat pe aceştia să părăsească apartamentul, pentru că el vrea să se folosească de bunul cumpărat. Apare aici o nouă faţă a unor aspecte de culise care se petrec pe seama executărilor silite. De obicei, când se scoate la vânzare un apartament, cumpărătorul amator de chilipir i-a legătura cu executorul judecătoresc, în cazul de faţă bancar, şi se înţeleg asupra unui preţ, mult inferior valorii imobilului executat.
Executorul are grijă ca publicitatea supra vânzării să treacă neobservată ( se afişează vânzarea la sediul executorului sau al primăriei, unde nimeni nu citeşte, decât dacă devine interesat). Odată înţelegea făcută, executorul validează vânzarea abia la a doua sau a treia strigare, când legea îi permite să micşoreze preţul de pornire. Cunosc cazuri de persoane care au cumpărat apartamente executate silit la nici 50% din preţul lor, pentru că s-au înţeles cu executorul să apară pe post de cumpărător după a treia strigare, când bunul executat se vinde la preţul oferit de cumpărător, oricare ar fi acel preţ.
V-am prezentat, stimaţi cititori cum poate oricare dintre noi deveni victima organizaţiilor mafiote, care funcţionează din plin, duduie, sub protecţia unor oficiali corupţi. Chiar dacă Gabriela Crupinschi, prin avocatul Constantin Dascălu, a introdus acţiune juridică de întoarcere a executării silite, în opinia mea şansele sale de a câştiga sunt extrem de reduse. Nu ştiu vreo bancă să fi pierdut vreun proces de această natură. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Capcanele din trotuar ale societăţii Apa Grup
Pudica, susţine violul!
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (L)
(Ioan Rotundu)
Şi-a tras poliţie comunitară fictivă
Poliţiştii comunitari fac exerciţii de filmare
„Mie nu îmi place să violez şi nici să fiu violat”
a declarat prefectul judeţului Botoşani, Gheorghe Sorescu
Ciuştea nu vrea ca Botoşanii să aibă parc
Găştile de cartier nu sunt atractive pentru poliţiştii comunitari
Din biroul, Ciuştea priveşte cum PNG-ul se umflă optimist
Priveşte la ciolanul cu fonduri europene, dar altfel
Şeful comunitarilor va confisca cerşetorilor banii din cerşit
Mod de a împrăştia protestatarii
Horoscop
Măsuri de prevenire a publicităţii înşelătoare
”Căinţa” lui Tengiz Abuladze, la Pro Cinema
Indienii luptă încă o dată cu “feţele palide”
O groază de oportunităţi de angajare
Ţiprigan se bagă în seamă cerând demisia ministrului Adomniţei
La Spicul 2 Dorohoi laptele duhneşte a acru
Botoşănenii pot munci la ferme în Marea Britanie şi Danemarca
Primăriile întârzie plăţile salariilor dascălilor
23 de profesori pensionari au primit prelungire de activitate
Comunicat E.ON
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog