Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21616
De la 07 Ianuarie 2003
122881683

O inregistrare arata un soldat israelian care pare sa execute un palestinian intins la pamant

  • 25 March 2016, 23:00
Armata israeliana a arestat joi un soldat acuzat ca a executat un palestinian ranit care atacase militari evrei in Hebron. Desfasurarea dramei a fost filmata si postata pe internet si pare a fi unul dintre cazurile cele mai flagrante de utilizare excesiva a fortei de catre autoritatile israeliene in cadrul valului de violente care a inceput in urma cu sase luni, scrie AFP.
O carte fundamentala pentru a intelege ce se intampla acum in lume
Natiunile Unite au condamnat un act "oribil, imoral si nedrept". "Condamn ferm aparenta executie extrajudiciara a unui atacator palestinian in Hebron, in Cisiordania ocupata", a afirmat intr-un comunicat trimisul special al ONU pentru Orientul Apropiat, Nickolay Mladenov.
Mladenov a salutat insa condamnarea acestui act de catre ministrul israelian al Apararii, Moshe Yaalon, si a cerut autoritatilor sa il judece rapid pe soldat.
Uciderea palestinianului a fost denuntata drept o "executie" de catre ONG-urile care militeaza pentru apararea drepturilor omului si drept o "crima de razboi" de catre palestinieni. Premierul Benjamin Netanyahu si ministrul apararii au promis "cea mai mare severitate".
Incidentul a incins din nou spiritele in clasa politica israeliana si a repus pe tapet disputa privind raspunsul fortelor israeliene la violentele in curs.
Avigdor Lieberman, fost ministru al Afacerilor externe, nationalist si populist, a afirmat ca este "ipocrit si nejustificat" criticarea soldatului. "Mai bine un soldat care comite o greseala, dar ramane in viata, decat un soldat care e ucis de un terorist pentru ca a ezitat", a spus el.
"Moral vorbind, un terorist care incearca sa asasineze evrei merita sa moara", a spus si Bezalel Smotrich, deputat de la Caminul evreiesc, partid nationalist religios care face parte din majoritatea lui Netanyahu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Orez cu vin şi ciuperci
Bancul zilei: Nemulţumirea poliţistului şef
Horoscopul zilei de 26.03.2016
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 25.03.2016
Gaşca din Poliţie protejată de comisarul şef Mihai Bunduc
Universitatea Bucuresti critica proiectul de lege prin care Ion Iliescu, Ecaterina Andronescu si IPS Teodosie ar primi titlul de academician
Poate compromite grav seriozitatea politicilor publice autohtone privind aspiratiile legitime catre excelenta
De ce robotul de chat al Microsoft a dezvoltat limbaj injurios pe Twitter
si ce ne spune experimentul despre viitorul inteligentei artificiale
Vremea in weekend
Laura Codruta Kovesi: DNA a facut apel in dosarul Microsoft
Acuzatii dure: Franta a refuzat "din motive ideologice" lista cu cetatenii francezi antrenati in Siria oferita de serviciul secret sirian
Sechestru-record de peste 850 de milioane de lei pus de procurorii DNA
pe actiuni si parti sociale care apartin omului de afaceri Dan Adamescu
Botoşani/Suharău: Cerbicia primarului Chelariu o întrece pe cea a personajului lui Buridan
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Botoşaniul de ieri şi de azi (redifuzare)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog