Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7627
De la 07 Ianuarie 2003
122867694

O nouă sesiune de finanţare a proiectelor de mediu

  • 28 January 2008, 23:00
Administraţiile teritoriale, agenţii economici, unităţile de învăţământ şi organizaţiile nonguvernamentale au posibilitatea ca de pe 1 februarie să depună proiecte pentru protecţia mediului. Potrivit directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani, Sorin Grindei, Administraţia Fondului pentru Mediu a lansat o nouă sesiune de finanţare.
Această sesiune este valabilă pentru perioada 1 februarie – 7 martie a acestui an. Cei interesaţi pot depune proiecte pentru prevenirea poluării, reducerea nivelurilor de zgomot, utilizarea de tehnologii curate, gestionarea deşeurilor, inclusiv a celor periculoase.
Însă, în această sesiune nu se pot depune proiecte privind reciclarea anvelopelor uzate. După cum apreciază directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, în această sesiune se pot depune proiecte pentru o gamă largă de teme. „Solicitanţii eligibili sunt unităţile administrativ teritoriale, agenţii economici, organizaţiile nonguvernamentale, unităţile de învăţământ. Ei pot depune proiecte pentru protecţia resurselor de apă, staţiile de tratare sau staţii de epurare pentru comunităţi locale, Educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului sau administrarea ariilor naturale protejate”, a precizat directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Sorin Grindei.
Contribuţia proprie a celor care depun şi câştigă proiecte este acceptată doar în numerar. Pentru operatorii economici contribuţia proprie este de până la 50%, pentru unităţile administrativ teritoriale este de minim 40% din valoarea cheltuielilor eligibile, iar pentru ONG-uri şi unităţi de învăţământ de minim 10%. Valoarea finanţării variază în funcţie de solicitant şi categoria proiectului. Astfel, pentru agenţii economici variază între 50.000 şi 20.000.000 lei, iar pentru unităţile de învăţământ între 1000 şi 300.000 lei. În cursul anului trecut în cele trei sesiuni de finanţare de la Administraţia Fondului de Mediu de la Botoşani au fost depuse zece proiecte din care doar două au primit finanţare. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Directorii deconcentratelor nu s-au trezit din amorţeală
Prima instruire din 2008 a referenţilor culturali
Vrerea unor politicieni de doi bani sau trei parale
Ioan Rotundu
Macaleţi se crede deja primar de Botoşani
Funar va inspecta armata de candidaţi ai PRM Botoşani
Comentariul comentariilor (XXXVI)
(Ioan Rotundu)
Temerile lui Conţac s-ar putea să fie întemeiate
O(stafie) bântuie prin administraţia locală
Atenţie! au apărut doi specialişti pe probleme de cultură
el vor să reformeze cultura botoşăneană din temelii s-au găsit şi cozi de topor care să-i sprijine
Ştefan crede că a găsit un nou mijloc de a face rost de voturi
Sistem electronic de depunere a declaraţiilor
Doar cinci studenţi şi-au înfiinţat societate
S-a stabilit numărul gradaţiilor de merit
Profesorii fac tot felul de propuneri trăsnite
Hoţ îndrăgostit de pikamere
Spânzurat în beciul casei
Ţeapă sau greşeală omenească
Horoscop
Avocatul şi şarlatanul
Vrei să lucrezi pentru liderul pieţei financiare?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog