Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2438
De la 07 Ianuarie 2003
123126009
pnl
O nouă victimă a mafiei bisericeşti în afacerile imobiliare II

Stareţul Mănăstirii Bisericani, şeful mafiei imobiliare din Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 14 January 2019, 16:05
Pentru a-l găsit pe falsul călugăr care face presiuni asupra bolnavei psihice Duţa Abelcioaie pentru a-i lua apartamentul am intrat în posesia a două numere de telefon mobil. Duminică după-amiază am sunat mai întâi la nr. 0758.875.1.. şi a intrat mesageria. La al doilea număr 0756.866.6.. din nou a intrat mesageria. La nici după minute după ce am apelat aceste numere de telefon am fost sunat de la numărul 0748.949.3… Cel care m-a sunat era chiar falsul călugăr care s-a recomandat cu numele de Petrişor.
Ştiam de la doamnele care se îngrijesc de Duţa că cel care s-a dat drept călugăr ar fi de la Mănăstirea Cozancea. Domnul Petrişor mi-a explicat că acum reprezintă Mănăstirea Bisericani şi că el execută ordinile primite de la stareţul mănăstirii Serafim Mihail (foto). Iniţial Petrişor s-a arătat circumspect şi m-a chestionat de unde ştiu că el vinde apartamentul doamnei Abelcioaie. L-am liniştit spunându-i că informaţia mi-a fost oferită de o persoană din Asociaţia de proprietari nr. 1 care ştie de la Abelcioaie că are un călugăr care-i va vinde apartamentul pentru că ea va fi dusă la mănăstire.
De la bun început i-am explicat lui Petrişor că sunt un intermediar al unei persoane interesate să cumpere apartamentul. Iar Petrişor mi-a explicat că într-adevăr el va fi cel împuternicit de doamna Abelcioaie să-i vândă apartamentul dar că abia acum se lucrează la obţinerea împuternicii sale. Am încheiat convorbirea amiabil.
După câteva minute l-am apelat din nou pe motiv că am nevoie de informaţii suplimentare. Aşa am aflat că el locuieşte în Botoşani pe strada Izvoarelor nr. 3 într-un apartament ce aparţine Mănăstirii Bisericani şi că şeful său este Serafim Mihail stareţul mănăstirii. I-am cerut să avanseze un preţ şi mi-a cerut pe apartament între 60 – 70 mii euro şi că este dispus să ne întâlnim pentru a pune la punct afacerea. Mi-a mai garantat că apartamentul va liber în cel mult 6 luni dar că preţul final se va stabili doar de stareţul Serafim Mihail, şeful său.
Pe numele real de Petrişor Moisei, acesta este căsătorit, are copii şi, spunea el, se va călugări după ce-i vor creşe copii mari dar că el face parte din structura Mănăstirii Bisericani, fără a-mi preciza ce funcţie deţine.

Cine este stareţul Serafim Mihail?
Mănăstirea Bisericani se află la 12 km distanţă de municipiul Piatra Neam, pe drumul spre Bicaz. Despre această mănăstire se ştie că deţine o icoană făcătoare de minuni care vindecă cancerul şi chiar circulă un material despre un bolnav de ciroză în ultim grad care s-a vindecat miraculos după ce s-a închinat la icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni.
Nu ştiu cât de adevărate sunt minunile icoanei dar ştiu că stareţul nu se află nicidecum sub protecţia Maicii Domnului. În octombrie 2013 stareţul a reclamat la Poliţie că persoane necunoscute i-au furat din chilie o sumă mare de bani strânsă să cumpere un clopot. Nici astăzi nu s-au descoperit hoţii, dar în jur se crede că totul a fost o înscenare a stareţului pentru a strânge noi sume de bani.
Anul trecut, stareţul susţine că în timp ce se întorcea de la un sfinte maslu şi avea asupra sa o sumă mare de bani a fost bătut şi jefuit de persoane necunoscute care încă n-au fost descoperite de Poliţie. Probabil că icoana Maicii Domnului refuză să facă minuni şi pentru stareţ. Pe surse am aflat că de fapt stareţul ar fi amestecat în afaceri dubioase cu persoane din lumea interlopă şi că din când în când intră în conflict cu acestea.
N-am aflat, încă, cum de a ajuns stareţul să intre în posesia apartamentului din Botoşani în care locuieşte acum Petrişor Moisei cu familia sa, acesta susţinând în discuţia cu mine că apartamentul în care locuieşte este proprietatea Mănăstirii Bisericani.
Cert este că Petrişor Moisei a localizat-o pe Duţa Abelcioaie că este singură, nu are rude, este bolnavă psihic şi a reuşit s-o convingă să-şi vândă apartamentul, să predea banii stareţului Serafim iar ea urmând a fi dusă la o mănăstire. Petrişor i-a spus că o va duce la Cozancea, după care la Lebăda.

Ce măsuri am întreprins ca să blochez afacerea imobiliară
Astăzi am consultat un notar public care, după ce a verificat în calculator, n-a găsit deschisă succesiunea după moartea Mariei Abelcioaie, mama Duţei, Dar ca succesiunea să fie deschisă iar Duţa Abelcioaie să devină proprietară pe apartament va trebui ca notarul la care se va adresa să ceară prezenţa a doi martori care cunosc familia Abelcioaie, Duţa fiind înregistrată la Psihiatria Botoşani ca persoană bolnavă psihic lipsită de capacitatea de a-şi exercita drepturile şi obligaţiile civile.
De asemenea, notarul care va deschide succesiunea va trebui să ceară Anexa 24 de la Starea civilă a Primăriei Botoşani. Îl atenţionez pe această cale pe şeful Stării civile, Costel Gabor, să ia în evidenţa specială numele Duţei Abelcioaie şi când i se va cere Anexa 24 să verifice atent cine sunt persoanele.
Duţa Abelcioaie mai poate, prin sentinţă judecătorească, să numească un curator care să se ocupe de moştenire. Probabil că aceasta este şi pista pe care va merge Petrişor Moisei ca să poată obţine apartamentul. Un judecător slab de înger, slab pregătit profesional sau chiar corupt ar putea legaliza aşa ceva. Poate că acest articol le va atrage atenţia să fie vigilenţi, chiar dacă la mijloc sunt implicate persoane pretins bisericeşti.
I-am avertizat pe cei de la Asociaţia de proprietari nr. 1 Botoşani, pe preşedintele Petrică Butnaru, să supravegheze mai atent ce se întâmplă la locuinţa Duţei Abelcioaie. Nu este lipsit de importanţă să dezvălui public că în noiembrie anul trecut Duţa a primit de la o persoane apropiată un telefon performant. Telefonul i-a fost pur şi simplu confiscat de Petrişor care i-a dat în loc un telefon care s-ar potrivi mai bine la un muzeu şi nu pentru a fi utilizat.
Mai cred că şi Poliţia se va autosesiza şi-l la contacta pe acest fals călugăr Petrişor Moisei care este foarte uşor de găsit pe strada Izvoarelor nr. 3 Botoşani. S-ar putea ca poliţiştii să descopere lucruri uimitoare despre mafia imobiliară despre care se vorbeşte că ar funcţiona în Botoşani, mafie din care feţele bisericeşti nu lipsesc.
Fac publică a doua mea conversaţie cu Petrişor Moisei, prima convorbire conţine informaţii care încă nu le-am putut verifica integral şi a le face publice aş alarma anumite persoane ce preferă să se îmbrace în negru, de cinstite ce vor să fie!.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ion Mamaische
Horoscopul săptămânii 14 – 23.01.2019
Bancul săptămânii: Logica beţiei
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 11.01.2019
LLumea lu' Rotundu: Chemarea străbunilor
O nouă victimă a mafiei bisericeşti în afacerile imobiliare
Ioan Rotundu
LLumea lu' Rotundu: Chemarea străbunilor I
Criminalii, violatorii și tâlharii sa nu mai beneficieze de recursul compensatoriu
Parlamentul European discută sancțiunile pentru statele care nu iau măsuri anticorupție
O „Somnoroase bătrânele, La biserică se adună, Vin jandarmii, dau în ele, Noapte bună”
Jandarmeria a încercat o operațiune de imagine, dar a aflat că românul s-a născut poet
Europarlamentarii au bătut şaua corupţiei să priceapă şi proasta de Dăncilă
Ioan Rotundu
‘Dacă eu am fost tâmpită, Parlamentul condus de PSD – ALDE trebuia să fie mai deștept’
Funcționari din regiunea Cernăuți care dețin cetățenie dublă sunt concediați
Stareţul Serafim Mihali neagă orice implicare în afaceri imobiliare
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 18.01.2019
Haiducul Coroi - legendă şi adevăr
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog