Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
189
De la 07 Ianuarie 2003
122885838

O reţetă de înnoire a mandatului de primar

  • (Cârcotaşul)
  • 17 February 2008, 23:00
Gheorghe Cârnu este primarul comunei Avrămeni la al doilea mandat şi este aproape sigur că-l va obţine şi pe al treilea. Prima dată a reuşit primar în mandatul 1996 – 2000, când a candidat la ţărănişti. Învăţător de profesie, el a renunţat la catedră pentru a se face primar. Oamenii l-au votat pe domn’ învăţător, că n-avea nici o belea, adică nu se înnădise la stupul cu miere politică. În anul 2000, Nicuali Iurcu, contabilul primăriei, băiat de şpriţ la modul profesionist, a fost momit de către prof. de matematică Gheorghe Tudose, liberal şi fost vicepreşedinte al CJ, să candideze în numele PNL.
Nu prea i-a convenit lui Cârnu să se bată-n voturi cu contabilul Iurcu, dar nevoia te învaţă. Ca să-şi reînnoiască mandatul, în timp ce Iurcu aduna voturi prin crâşmele şi barurile comunei, primarul încă în funcţie s-a învârtit de nişte ajutoare. Au tras TIR-urile în curtea primăriei, omul le-a descărcat, a ales ce era de ales şi bracurile le-a oferit ajutoare sociale la nevoiaşi. Cum comuna Avrămeni este printre cele mai mari din judeţ, iar nevoiaşii se numără cu miile, ajutoarele n-au ajuns la toţi. Cei care n-au primit, s-au supărat rău de tot şi l-au votat pe „domn’ contabil”. În turul doi a intrat primarul Cârnu şi Iurcu, contabilul care a cât a durat campania electorală a trebuit să se dreagă în fiecare dimineaţă. Nevasta lui Iurcu, director coordonator al şcolilor din comună şi pesedistă înrăită, la turul doi a dat sfoară printre profesorii şi învăţătorii aflaţi la urne că alesul comunei trebuie să fie Iurcu. Şi Iurcu a ieşit!
Cei doi s-au înţeles, iar Cârnu a rămas viceprimar. Adică tot primar, că Iurcu a continuat să se dreagă dimineaţa, treburile fiind rezolvate cu continuitate tot de Cârnu.
La alegerile din 2004, Cârnu, care ştia ce păţise în 2000, n-a mai căutat ajutoare. Pur şi simplu a mizat pe faptul că alegătorii s-au săturat să-şi vadă primarul dregându-se în fiecare dimineaţă, aşa că vor dori să-l schimbe. Pentru că ţărăniştii n-au ajuns la luminiţa de la capătul tunelului, iar orbecăind prin politica românească, au căzut în coşul istoriei, Cârnu a fost „recuperat” la PRM de către prof. Mircea Dănuţă, pe atunci mare patriot alături de Ciuştea. A ieşit primar, iar Iurcu s-a întors la contabilitatea sa, des aducătoare de câte un şneapţ.
Simţind miros de balegă, dar şi de bani, Cârnu l-a urmat pe Ciuştea la PNG. Becali, ajuns pe meleagurile botoşănene, l-a recompensat pe Cârnu, pentru fidelitate, cu o sută milioane lei. Ştiţi ce-a făcut Cârnu cu aceşti bani? O treabă cât se poate de pământeană şi creştinească. A botezat 30 de copii şi a condus la altar alte şapte perechi de tineri, cununându-i. Adică a urmat îndemnul comunist „spic cu spic, patriei snop”, modificându-l puţin în „vot cu vot, lui Cârnu un nou mandat”. Şi pentru că banii lui Becali s-au epuizat, iar alţii n-au trecut de Ciuştea pentru a ajunge la el, s-a lepădat de primul oier al ţării şi s-a făcut liberal.
Cine ajunge la primăria din Avrămeni, înainte de a-i trece pragul, va observa la gazeta stradală, bătut în cuie, chipul şefului politic al primarului Gheorghe Cârnu. Mă refer la deputatul Liviu Câmpanu, care îţi zâmbeşte şăgalnic, sigur că „achiziţia” sa îşi va reînnoi mandatul de primar. Să fiu al dracului, Câmpanu are dreptate!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Educaţia prin cuvânt nu dă întotdeauna rezultate
Comentariul comentariilor (LII)
(Ioan Rotundu)
Locativa câştigă bani şi din coşerit
Se anunţă controale la Primării!
„Din 2004, Mihai Baltă a plecat şi nu l-am mai văzut”
Pentru pesedişti, conservatorii au fost ca nişte căpuşe
I-a pus cruce politică
Egner a ajuns de nepreţuit
Supravieţuieşte din chirii
Săptămânal, şcolile trebuie să prezinte situaţia înscrierilor în clasa I
Birocraţia îi poate salva pe medici de la necaz
Apa Grup s-a radicalizat, facturează şi penalizările
Pro Tv este din nou “Cu un pas înainte”
Povestea tinereţii lui Conţac
Când a fost dată jos milităria din pod şi m-a ajuns din urmă, tot în Ardeal
Pilaf afrodisiac
Dorinţa moldoveanului
Horoscop
Program TELE’M Botoşani, luni, 18 februarie
Este hotărât să facă curăţenie
De ce acţionăm împotriva normalităţii? (II)
Ioan Rotundu
Românul şi trişatul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog