Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
680
De la 07 Ianuarie 2003
123144675
pnl

O româncă din Basarabia printre cei zece copii geniali din lume

  • 20 January 2011, 23:00
Cleopatra Stratan este copilul roman care a intrat pe locul patru, in topul primilor zece copii geniali ai lumii, transmite protv.ro, preluat de Romanian Global News.
Copiii normali invata sa citeasca abia de la 6-7 ani. Michael Kearny a inceput sa citeasca inca de la 10 luni, pe cand alti bebelusi nu stiau sa spuna nici "mama". Descopera 10 copii geniali, care au uimit lumea intreaga! Conform topului realizat de oddee.com, printre ei se numara si micuta cantareata Cleopatra Stratan, acum in varsta de 8 ani.
1. Kim Ung-Yong: cel mai mare IQ din lume
Kim s-a nascut in 1962 in Coreea si e foarte posibil sa fie cel mai destept om de pe planeta (a fost recunoscut de Guiness Book ca avand cel mai mare IQ de pana acum - peste 210!). Pana la 4 ani, putea deja sa citeasca in japoneza, coreeana, germana si engleza. La 5 ani, rezolva deja integrale foarte complicate. A studiat fizica la Universitatea Hanyang de la 3 la 6 ani. La 7 ani era invitat in SUA de catre cei de la NASA. Pana sa implineasca 15 ani, si-a luat doctoratul in fizica la Universitatea din Colorado. Din 1974 a lucrat pentru NASA, pana in 1978, cand s-a intors in Coreea, unde a inceput sa lucreze in domeniul ingineriei civile. Din 2007, lucreaza ca director adjunct la Universitatea Nationala Chungbuk.
2. Gregory Smith: nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace la numai 12 ani
Nascut in 1990, Gregory Smith stia sa citeasca la numai 2 ani si s-a inscris la universitate la 10 ani. Micul geniu a calatorit in foarte multe tari, ca activist pentru pace si drepturile copilului. Este fondatorul "International Youth Advocates", o organizatie care promoveaza principiile pacii si intelegerii intre tinerii din toata lumea. S-a intalnit cu Bill Clinton si Mihail Gorbaciov si a tinut discursuri la intalnirile din cadrul Natiunilor Unite. Gregory a fost nominalizat de patru ori la Premiul Nobel pentru Pace. Ultima realizare a lui Gregory Smith a fost obtinerea carnetului de sofer.
3. Akrit Jaswal: Chirurg la 7 ani
Akrit este un tanar din India, supranumit "cel mai istet baiat din lume". Nu e greu de ghicit de unde ii vine aceasta porecla: IQ-ul lui este de 146.
A devenit cunoscut in toata lumea dupa ce, in 2000, a realizat prima sa operatie, pe cand avea numai 7 ani. Pacienta sa era o fata de 8 ani din acelasi sat, care nu-si permitea sa mearga la doctor. Mana ei fusesera arsa de foc, iar degetele se inclestasera in pumn si fetita nu si le mai putea misca. Akrit nu avea niciun fel de pregatire medicala si nicio experienta in chirurgie si, totusi, a reusit sa o opereze atat de bine, incat fata si-a putut misca degetele din nou.
Si-a folosit inteligenta fenomenala pentru cercetari in domeniul medicinei si, la 12 ani, a declarat ca este pe punctul de a descoperi un leac pentru cancer. In prezent, este cel mai tanar student acceptat la o universitate indiana.
4. Cleopatra Stratan: cantareata de 3 ani care castiga 1000 de euro pe cantec
Cleopatra s-a nascut pe 6 octombrie 2002 in Chisinau, Moldova si este fiica artistului Pavel Stratan. Este cea mai tanara persoana care a avut succes la public, cu albumul sau din 2006, numit "La varsta de 3 ani". Detine recordul de a fi cel mai tanar artist care a cantat live timp de doua ore in fata unei audiente numeroase, cel mai bine platit tanar artist, cel mai tanar artist care a primit un premiu MTV si cel mai tanar artist a carui melodie a ajuns hitul nr. 1 intr-o tara ("Ghita", care a fost nr. 1 in topurile romanesti).
5. Aelita Andre: Artista in varsta de 2 ani ale carei picturi au fost expuse intr-o galerie faimoasa
Picturile abstracte ale micutei Aelita au facut senzatie in Australia, dupa ce au fost expuse intr-o galerie de pe celebra strada Brunswick, din Fitzroy. Fetita nu stie inca sa-si lege singura sireturile la pantofi, insa a castigat deja o suma frumusica din vanzarea tablourilor pictate de ea.
6. Saul Aaron Kripke: Invitat sa predea la Harvard, in timp ce era inca la liceu
Fiul unui rabin, Saul Aaron s-a nascut la New York si si-a petrecut copilaria in Omaha, in anii '40. Pasionat la matematica si filosofie, adolescentul Saul Kripke a scris o serie de lucrari care, in cele din urma, au revolutionat logica modala. Atunci a primit o oferta de lucru ca profesor la Harvard, pe care a refuzat-o pentru ca mama lui dorea ca el sa termine mai intai liceul. Evident, facultatea pe care a ales-o dupa terminarea liceului a fost prestigioasa Harvard. A primit premiul Schock, echivalentul din filosofie al premiului Nobel, si e considerat a fi cel mai mare filosof in viata din lume.
7. Michael Kevin Kearney: si-a luat prima diploma la 10 ani si a devenit milionar la un reality-show
Michael Kearny s-a nascut in 1984, a inceput sa citeasca la varsta de 10 luni, a absolvit cu brio facultatea la numai 10 ani, cand a luat o diploma in antropologie si, in 2008, a castigat 1 milion de dolari in cadrul show-ului "Cine vrea sa devina milionar?". La 17 ani, preda la facultate.
8. Fabiano Luigi Caruana: micul geniu al sahului, care a devenit mare maestru la 14 ani
Nascut in 1992 in Miami, cu dubla cetatenie - italiana si americana - Fabiano a devenit mare maestru in sah la varsta de 14 ani, 11 luni si 20 de zile - cel mai tanar maestro in sah din istoria SUA si a Italiei.
9. Willie Mosconi: jucator profesionist de biliard la 6 ani
William Joseph Mosconi a inceput sa joace billiard pe o masa improvizata, cu cartofi pe post de bile si o coada de matura in loc de tac. Asta pentru ca tatal lui nu i-a dat voie de la inceput sa se joace la masa de biliard a familiei, fiindca era prea mic. Apoi, uimit de felul in care juca fiul sau, tatal lui l-a lasat sa joace biliard, chiar daca micul Willie trebuia sa stea pe o lada ca sa ajunga la masa de biliard. In curand, baietelul castiga toate partidele, chiar daca juca impotriva unor adulti cu experienta in biliard.
In 1924, la 11 ani, William era campion de biliard la juniori. A inventat o multime de lovituri spectaculoase, a stabilit mai multe recorduri in billiard - de exemplu, a introdus 526 de mingi consecutiv.
10. Elaina Smith: cea mai tanara realizatoare a unei emisiuni de radio, la 7 ani
Micuta din Coventry, Marea Britanie, a sunat la un post local de radio in 2009, pe cand avea 7 ani, sa-i ofere sfaturi unei femei care fusese parasita de iubit. Sfaturile sale - sa iasa la bowling cu prietenele si sa bea un litru de lapte - au fost atat de apreciate de public si de cei de la radio, incat a primit o oferta de job chiar a doua zi. De atunci, Elaina ofera sfaturi ascultatorilor sai, in probleme dintre cele mai variate - de la cum sa-i dai papucii iubitului, la cum sa treci de momentele dificile in relatie si pana la cum sa suporti un fratior caruia nu-i place sa se spele. Cand o ascultatoare a intrebat-o cum sa faca sa se impace cu fostul ei prieten, Elaina i-a raspuns: "Nu merita sa suferi dupa el. Viata e prea scurta ca sa fii suparata din cauza unui baiat". Un sfat foarte intelept, de altfel.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Muniţie de infanterie găsită în grădina unui localnic din Vorniceni
Campioni în materie de tulburarea activităţii preşedintelui CJ
Un milion de lei pentru zilele negre ale botoşănenilor
Ţâbuleac se laudă cu un buget record
Ţurcanu nu se lasă ademenit de PSD
Horoscop
Bancul zilei: Pedeapsa judecătorului pentru avocat
Divergenţe de opinie între Mimor şi Huţuleac
„S-a umplut paharul” – este concluzia medicilor de familie
Societatea CONREC renunţă la 140 de salariaţi
Situaţie incertă a clădirii Grădiniţei nr. 24 Botoşani
De ce n-are Marcu lipici la Ţurcanu
Caricatura zilei: Colivă la schimb cu ajutorul social
Antonescu cere PSD paritate pe liste la alegerile locale şi parlamentare
Piaţa neagră a ciber-criminalităţii este în plin avânt
doi dolari pentru un card, 15 dolari pentru închirierea unui botnet
PDL va dispărea in 2012 dacă măsurile de austeritate nu vor echilibra economia naţională
Centrul Bucureştiului va fi cel mai frumos din Europa, după Praga
Două românce la petrecerile lui Berlusconi
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog