Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23193
De la 07 Ianuarie 2003
122908842

OMV va vinde gazul din Marea Neagră românilor numai dacă au preţ

  • 21 November 2012, 23:00
Gazele naturale din Marea Neagra vor fi comercializate de OMV pe piata din Romania daca pretul de vanzare si de sistemul de taxare vor fi avantajoase, a declarat miercuri Jaap Huijskes, membru al Boardului Executiv al companiei, responsabil pentru Explorare si Productie, la OMV European Media Summit, transmite Agerpres.
"Primul pas pe care o sa il facem dupa ce vom descoperi hidrocarburi in Marea Neagra va fi sa ne indreptam spre piata locala, spre piata domestica. Vorbim despre inlocuirea importurilor de gaze din Rusia, pentru care pretul este foarte ridicat. Statul roman doreste sa vindem gazele din Marea Neagra pe piata locala si noi intentionam la fel, dar depinde de sistemul de taxare si de pret. Sunt doua componente importante in orice afacere. Nu putem sa facem investitii daca ele nu sunt profitabile", a afirmat Jaap Huijskes.
De asemenea, acesta a precizat ca eventuale schimbari ale sistemului de taxare din Romania vor avea impact asupra deciziilor pe care compania le va lua in privinta dezvoltarii proiectelor din Marea Neagra.
"Deocamdata nu cunoastem eventualele variante de schimbare. Depinde de ce schimbari vorbim. Daca sunt minore, impactul va fi minor. Daca sunt dramatice, la fel si impactu", a mentionat acesta.
Oficialul OMV a adaugat ca infrastructura necesara pentru exploatarea gazelor naturale din Marea Neagra va fi asigurata de Exxon, companie partenera cu 50% din proiectul derulat offshore. Prin intermediul OMV Petrom vor fi realizate investitiile necesare pentru explorare, a spus Jaap Huijskes.
Acesta a aratat ca OMV va demara o noua campanie de explorare in perimetrul Domino din Marea Neagra, la finalul anului 2013. "In perimetrul Domino din Marea Neagra am demarat studii seismice 3D pentru 6.700 kilometri patrati, in perimetrul Domino. O noua campanie de forare este planificata sa inceapa la finalul anului 2013", a afirmat Jaap Huijskes.
In februarie 2011 au avut loc descoperiri preliminare in perimetrul Neptun. Perimetrul Neptun are o suprafata de aproximativ 9.900 kilometri patrati in ape cu o adancime ce variaza intre 50 si 1.700 metri. In noiembrie 2008, ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited si OMV Petrom au semnat un acord prin care ExxonMobil a achizitionat o participatie de 50% in zona de mare adancime a perimetrului Neptun. De la acel moment, cele doua companii au lucrat indeaproape pentru achizitia de date seismice 3D si pentru evaluarea potentialului de hidrocarburi in perimetrul Neptun.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ce vom primi… după alegeri
Botoşani: Micii voluntari ai binelui la Carnavalul toamnei
Gastronomie: Costiţă cu mazăre în sos de roşii
Petru Bogatu: Lecţia preşedintelui Timofti
Mircea Diaconu îşi pierde mandatul de senator
Problemele sistemice ale eşecului managementului Fondurilor Structurale în România
Tensiunea socială - sabia deasupra capului
USL Botoşani a blocat la Darabani sărbătoarea Zilei naţionale
Ioan Rotundu
Lăsaţi copiii să vina la mine!
Comentariul comentariilor sau… a cui este ruşinea
Ioan Rotundu
Manevrele ciudate ale lui Portariuc vizavi de investiţia Cornişa
E.ON îi dojeneşte molcom pe politicieni
Botoşani: Prefectul Macaleţi a chemat aleşii şi numiţii la ordin
semnalul a fost ca ei să înţeleagă cine-i boss-ul
Primarul Portariuc radiază falsă umanitate canină
el declară că nu se va supune dorinţei societăţii civile
Firmele de medicamente vor lupta împotriva corupţiei
lupul pus să păzească stâna
10% dintre unităţile de învăţământ preuniversitar n-au condiţii de acreditare
Cadrele didactice nu mai vor să facă de serviciu pe şcoală
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog