Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19591
De la 07 Ianuarie 2003
122879658

Obligatiuni in euro emise pe piata interna la un cost mediu de 1%. Cererea a depasit oferta de 2,1 ori.

  • 25 February 2016, 23:00
Romania a emis obligatiuni denominate in euro pe piata interna, cu un volum de 500 de milioane de euro si maturitate de 5 ani, la cele mai scazute randamente obtinute vreodata pentru aceste instrumente (mediu/maxim de1,00%, respectiv 1,03% p.a), se arata intr-un comunicat de joi al Finantelor. "Licitatia a inregistrat randamente langa limita de jos a intervalului la care ne gandeam noi, iar oferta a fost subscrisa de 3 dealeri primari. Cererea a depasit oferta de 2,1 ori. A fost o licitatie buna, dar cererea ar fi putut fi ceva mai mare avand in vedere faptul ca maine ajunge la maturitate o emisiune de obligatiuni in euro mare", spun economistii ING.
Emisiunea este destinata in principal refinantarii partiale a obligatiunilor emise pe piata interna in euro, scadente in data de 26 februarie 2016, in contextul necesitatilor de finantare a deficitului bugetar si de refinantare a datoriei publice prin titluri de stat emise pe piata interna, anuntate la finalul anului 2015.
In acelasi timp, MFP a avut in vedere cererea specifica exprimata de investitorii locali pentru titlurile de stat in euro, sustinuta de cresterea volumului disponibilitatilor in valuta, ca urmare a reducerii rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in valuta de catre Banca Nationala a Romaniei.
Emisiunea s-a bucurat de un interes substantial din partea mediului investitional, avand un nivelul ridicat de suprasubscriere (de peste 2 ori) si un cost foarte competitiv. Evolutia este similara celei inregistrate la emisiunile de euroobligatiuni externe in euro redeschise de Romania saptamana trecuta.
Tinand cont de cererea mare pentru acest instrument, in contextul lichiditatii crescute in euro pe piata interna urmare rambursarii unei emisiuni de obligatiuni pe piata interna de aprox. 1,6 miliarde de euro in data de 26 februarie, Ministerul Finantelor Publice are in vedere redeschiderea acestei emisiuni si in martie
"Licitatia de ieri pentru obligatiuni la 5 ani de 500 milioane euro a inregistrat randamente mediu/maxim de 1,00/1,03%, langa limita de jos a intervalului la care ne gandeam noi, iar oferta a fost subscrisa de 3 dealeri primari. Cererea a depasit oferta de 2,1 ori. A fost o licitatie buna, dar cererea ar fi putut fi ceva mai mare avand in vedere faptul ca maine ajunge la maturitate o emisiune de obligatiuni in euro mare, precum si faptul ca banca centrala a redus recent rata RMO pentru pasivele in valuta. Totusi, o noua asemenea licitatie ar putea avea loc in martie, potrivit declaratiilor recente ale oficialilor MF", au explicat economistii ING intr-un raport de joi, destinat investitorilor.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Pipote cu sos tomat
Bancul zilei: Răzbunarea soţiei
Horoscopul zilei de 26.02.2016
Pe 23 aprilie, două titluri de cetățean de onoare vor fi acordate la Darabani
Viktor Orban acuza Germania de un ton abrupt, grosolan si agresiv in criza refugiatilor
Dacian Ciolos: Guvernul Romaniei intelege ca stabilitatea legislativa si institutionala a fost o premisa majora a succesului DNA
Iohannis: Nu putem permite ca persoane care s-au imbogatit prin incalcarea legii penale sa se bucure
in continuare de respectivele foloase necuvenite
Laura Codruta Kovesi: Valoarea mitei din dosarele de coruptie - 431 milioane euro in 2015,
cat cofinantarea autostrazilor pe trei ani
Ministrul Justitiei anunta ca o va reinvesti pe Kovesi la sefia DNA
Botoşani: O fărâmitură din mizeria morală şi profesională a familiei baronului Gireadă
Un porc mort cu numele Angelei Merkel scris pe el, gasit la Leipzig pe locul constructiei unei moschei
Ministrul Justitiei, despre decizia Curtii Constitutionale privind interceptarile:
Inteleg sa promovez o corectare rapida a dispozitiilor din Codul de Procedura
Marea Britanie: O cultura de "veneratie" si de "teama" fata de celebritati la BBC a favorizat actele de pedofilie ale lui Jimmy Savile
Ion Iliescu despre redeschiderea dosarelor Revolutiei si Mineriadei:
Nu stiu cui slujeste / Acum, sa stam sa tot plangem mortii ...
Deputatul Nicolae Paun, retinut de DNA
Fixul şi memoria scurtă ale primarului Portariuc
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog