Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9547
De la 07 Ianuarie 2003
122869614
Olguta Vasilescu:

Plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copiilor va opri o inselatorie a statului roman

  • Cel mai potrivit plafon - 8.000 lei
  • 9 May 2017, 23:00
Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat marti, la Parlament, ca plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului va opri o inselatorie a statului roman, in urma acestei plafonari nefiind afectate foarte multe persoane din Romania, ci doar cele care "au bulversat" sistemul si care au primit sume foarte mari, scrie news.ro.
"Este de fapt o inselatorie a statului roman ceea ce sigur ca nu putem sa acceptam. Beneficiarii in plata in luna martie - pana la 1.233 lei sunt 108.438 de beneficiari, deci cei mai multi. Intre 1.234 - 3.400 lei sunt 39.700, intre 3.400 - 5.000 lei sunt 5.478, intre 5.000 - 10.000 sunt 3.504, iar peste 10.000 sunt 623. Cu aceasta plafonare pe care o vom face nu vom afecta foarte multe persoane din Romania, dar in mod clar, cei care au bulversat sistemul si ne-au pus sa platim astfel de sume vor trebuie sa se limiteze la ceea ce le permite", a afirmat ministrul Muncii.
Intrebata care va fi plafonul, Olguta Vasilescu a spus ca, in prezent, se analizeaza aceasta chestiune, urmand sa fie intre 5.000 si 10.000 lei. "Asa cum v-am spus, sunt foarte putine persoane care vor fi afectate, dar in mod cert vom opri o industrie", a completat ea.
Ministrul Muncii a mai spus ca scoaterea plafonului a generat "un haos generalizat".
"Sa iei 35.000 euro timp de doi ani de zile de la statul roman doar pentru ca ai un copil in crestere este mult prea mult. Nu exista asa ceva in toata aceasta lume", a adaugat Olguta Vasilescu.
De asemenea, intrebata care ar fi cea mai potrivita varianta, ea a spus: "Probabil ca cea mai potrivita va fi undeva la 8.000 lei, care este o suma foarte corecta".
"Am spus ca se transforma intr-o industrie pentru ca, fata de anul trecut unde pana la jumatatea anului am platit o suma, aceeasi suma de bani am platit-o acum in primele trei luni de zile", a conchis ministrul Muncii.
Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, in martie 2016, in calitate de for decizional, legea prin care indemnizatia de crestere a copilului a fost stabilita la 85% din veniturile parintelui si se acorda pentru o perioada de doi ani, fara niciun plafon. Pana atunci, plafonul maxim era de 3.400 de lei.
Aceste modificari adoptate de Parlament au fost puternic sustinute de PSD si criticate de Guvernul tehnocrat, care spunea ca nu sunt resurse bugetare. "Nu putem tine cont de efortul bugetar daca vorbim de copii", afirma in replica la acea vreme Rovana Plumb, care conducerea Comisia de munca a Camerei Deputatilor.
In 18 aprilie 2016, presedintele Iohannis a promulgat legea si i-a cerut premierului de atunci, Dacian Ciolos, sa gaseasca solutiile necesare aplicarii legii, solicitandu-i sa nu priveasca aceasta chestiune dintr-un punct de vedere exclusiv contabil, deoarece legea este foarte importanta pentru Romania
"Azi am semnat decretul de promulgare pentru Legea de modificare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului. Personal, consider ca acesta lege e una buna, asteptata si binevenita. Va incurajez pe dumneavoastra, domnul prim-ministru sa gasiti in Guvern cele mai bune solutii pentru a aplica aceasta lege. Va rog sa nu tratati aceasta chestiune intr-un mod contabil. E o lege proactiva, care cu siguranta este foarte importanta pentru Romania", i-a spus presedintele Iohannis lui Dacian Ciolos.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Dulceaţa vorbei cu subînţeles
Horoscopul zilei de 10.05.2017
Detinutii isi vor putea cumpara zile libere
Pedepsele executate in conditii necorespunzatoare, reduse cu cate 6 zile la fiecare 30 zile - Deputatii au adoptat legea executarii pedepselor
Camera Deputatilor a aprobat infiintarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizatia Levantului
Jean - Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, se intalneste in Romania cu presedintele Iohannis,
premierul Grindeanu si sustine un discurs in Parlament
Fiscul a depistat peste 119,5 milioane de lei nedeclarati de romani.
Cu acestia, fie se creditau firmele, fie se faceau achizitii imobiliare Serban, ANAF: Unii ne spuneau ca pur si simplu au gasit bani in casa sau in curte, cu ocazia unor sapaturi
Interventia chirurgicala ‘minune’ care vindeca diabetul si obezitatea
Deputatii au adoptat initiativa cetateneasca de redefinire a familiei in Constitutie ca uniune intre barbat si femeie.
Au fost doar 22 voturi impotriva, majoritatea de la USR, unul singur de la PSD
Marile demonstratii din februarie au exprimat angajamentul unei noi generatii
de a reincarca notiunile de stat de drept si democratie
Anunt APIA Botosani
În lipsă de realizări, consilierii PSD îşi bat joc de Cornişa
Ioan Rotundu
Mărgeluţele ruginite ouate de găinuşa Huncă în cuibarul PSD-ului
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog