Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17863
De la 07 Ianuarie 2003
122903512

Olimpiada Balcanica de Matematica 2014: Romanii au obtinut 2 medalii de aur cu punctaj maxim

  • 6 May 2014, 23:00
Lotul olimpic de Matematica al Romaniei a obtinut doua medalii de aur cu punctaj maxim, trei medalii de argint si o medalie de bronz la Olimpiada Balcanica de Matematica 2014. Lotul national a concurat cu elevi din alte 18 state, iar medaliile de aur cu punctaj maxim au fost obtinute de Ioan-Laurentiu Ploscaru de la Colegiul National "Alexandru Lahovari" Ramnicu Valcea si de Stefan Spataru de la Liceul International de Informatica Bucuresti, anunta Societatea de Stiinte Matematice din Romania.
Olimpiada Balcanica de Matematica se afla la cea de-a XXXI-a editie si se desfasoara in perioada 2 - 7 mai 2014 in localitatea Pleven din Bulgaria. BMO este o competitie anuala la care participa elevi de liceu si presupune rezolvarea de catre fiecare participant, in cel mult patru ore si treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorica si algebra.
Medaliile de aur cu punctaj maxim au fost obtinute de:
Ioan Laurentiu Ploscaru - elev in clasa a X-a la Colegiul National "Alexandru Lahovari" Ramnicu Valcea. Laurentiu Ioan Ploscaru a obtinut medalie de aur si la Olimpiadele Balcanice de Matematica pentru juniori 2013 si 2012 si la ambele editii s-a clasat pe primul loc la individual. De asemenea, a castigat medalie de aur si la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada 2013. In urma cu doi ani, el a fost medaliat cu aur de Societatea Stiintifica de Matematica din Romania, iar in 2009 a obtinut bronzul la Concursul International "Arhimede", scrie Adevarul.
Stefan Spataru- clasa a XI-a la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de la Scoala Generala "Mihai Viteazul" Alexandria). Stefan Spataru a obtinut medalie de argint la Olimpiada Internationala de Matematica de anul trecut si medalie de bronz la precedenta editie. De asemenea, la editia de anul trecut a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru seniori, el a castigat medalie de argint. Stefan Spataru este si castigator al medaliei de aur la Balcaniada de Matematica, Turcia, 2012.
La Olimpiada Balcanica de Matematica de anul acesta, 9 elevi din totalul celor 110 participanti au reusit sa rezolve corect toate problemele de olimpiada si sa obtina punctaj maxim. Pe langa elevii din Romania, au mai obtinut aceasta performanta doi olimpici din Grecia, unul din Turcia, trei din Serbia si unul din Kazahstan.
Medaliile de argint:
Paul Musca - elev in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de la Colegiul National Iasi). Paul Musca este si medaliat cu argint al Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru seniori 2013, precum si medaliat cu aur al Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada 2013.
Marius Bocanu - elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de la Scoala Generala Nr.1 Pitesti). Marius Bocanu a castigat medalie de argint si la Olimpiada Internationala de Matematica 2013, medalie de aur la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru seniori 2013, precum si medalie de argint la Olimpiada Balcanica de Matematica din 2011.
Viorel Andrei Bud - elev in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de Liceul Teoretic Negresti-Oas). Viorel Andrei Bud a obtinut medalie de bronz la Olimpiada Internationala de Matematica 2013, medalie de aur la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru seniori 2013, precum si medalie de argint la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada 2011.
Medalia de bronz:
Andrei Teodor Andronache - elev in clasa a X-a la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de la Scoala Generala Sinesti, Valcea). Andrei Teodor Andronache a castigat medalie de aur si in 2013, si in 2012 la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru juniori.
Descarca de aici Subiectele de la Olimpiada Balcanica de Matematica 2014 si Rezolvarile problemelor de balcaniada
Subiecte Balcaniada de Matematica 2014
Care au fost competitorii Romaniei
La Olimpiada Balcanica de Matematica au participat echipe formate din cate maximum 6 elevi din urmatoarele state: Albania, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia (tari membre) precum si echipe din Azerbaidjan, Bulgaria B, Italia, Kazakhstan, Kirgizstan, Arabia Saudita, Tajikistan, Turkmenistan, Marea Britanie si Uzbekistan (tari invitate).
Top cele mai bune rezultate la Olimpiada Balcanica de Matematica 2014
Panagiotis Dimakis - Grecia: 40 puncte (maxim)
Athinagoras Stylianos - Grecia: 40 puncte
Stefan Spataru - Romania: 40 puncte
Ioan-Laurentiu Ploscaru - Romania: 40 puncte
Osman Akar - Turcia: 40 puncte
Zarko Randjelovic - Serbia: 40 puncte
Dusan Drobnjak - Serbia: 40 puncte
Ivan Tanasijevic - Serbia: 40 puncte
Sergazy Kalmurzayev - Kazahstan: 40 puncte
Mark Andonov - Bulgaria: 39 puncte
Francesco Ballini - Italia: 39 puncte
Shokhrukh Ibragimov - Uzbekistan: 39 puncte
Nguyen Chi Dung - Bulgaria: 38 puncte
Stanislav Chobanov - Bulgaria: 38 puncte
Delegatia Romaniei a fost condusa de conf. univ. dr. Catalin Gherghe de la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti si insotita de prof. Marius Mainea de la Colegiul National "Vladimir Streinu" din Gaiesti. Din partea Societatii de Stiinte Matematice din Romania (SSMR) a participat ca observator prof. univ. dr. Radu Gologan de la Universitatea Politehnica din Bucuresti si presedinte SSMR.
In urma cu un an, Romania s-a plasat pe primul loc pe natiuni la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru seniori, cu patru medalii de aur si doua medalii de argint. Aceeasi performanta a fost reiterata in 2013 si la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru juniori, precum si in 2011 la Olimpiada Balcanica de Matematica.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O M U N I C A T D E P R E S A – APIA Botosani
Bancul zilei: Credinţa la români
Horoscopul zilei
Condoleanţe pentru familia deputatului Dolineaschi
PNL Botoşani: „Îi transmitem domnului de la Săveni că niciun primar nu este mai important decât celălalt în județul Botoșani” (P)
Interviu cu Gelu Vlaşin - primul român candidat pe lista liberalilor spanioli
Data aderarii la zona euro, 1 ianuarie 2019 - ministrul pentru Buget, Liviu Voinea
Guvernul catre Comisia Europeana: CAS obligatoriu pentru toate veniturile persoanelor fizice cu activitati independente
CSM vrea ca magistratii care se imbolnavesc de boli psihice sa primeasca pensii speciale
Vladimir Putin a interzis cuvintele obscene in filme, concerte si piese de teatru
Cum pregateste o organizatie de partid alegerile
Transportul votantilor si "inventarul" familiilor, "e dezastru" daca nu aducem oamenii la vot
De ce alegerile europene de acum sunt diferite
Dan Tapalaga
Victor Ponta a trimis la Curtea Constitutionala sesizarea privind implicarea presedintelui in campania electorala
In aplicarea legii penale mai favorabile, nu se pot combina prevederi din legi succesive
Nu mai suntem foarte indepartati de o confruntare militara in Ucraina
Verzii cred că România curată începe când terminăm cu uscăturile din politică
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog