Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11658
De la 07 Ianuarie 2003
122583597

Oprişanu susţine ca spitalele cu bani la teşcherea să poată accesa împrumuturi bancare

  • 26 October 2008, 23:00
Candidatul la Senat pentru Colegiul Botoşani, liberalul Gabriel Oprişanu vine cu un nou „Concept de Sănătate Botoşani”. Un concept care, din punctul său de vedere, depăşeşte cu mult cadrul medical şi tinde să se extindă şi către celelalte zone ale societăţii. Liberalul promite că timp de 4 ani acest program va fi derulat la Botoşani, indiferent de rezultatul alegerilor. „Conceptul înseamnă un sistem sanitar sănătos şi performant. Sănătatea trebuie să beneficieze în continuare de investiţii, atât publice, cât şi private. În sistemul sanitar botoşănean am promovat şi investiţiile private. Mă refer la cele trei centre de dializă, din care unul este deja funcţional, iar două sunt în curs de autorizare, precum şi aparatul RMN, în cuantum de 1 milion de Euro”, precizează Gabriel Oprişanu.
Acesta intenţionează ca prin măsurile legislative, pe care le va susţine dacă va ajunge în Parlament, să promoveze posibilitatea unităţilor spitaliceşti de a obţine fonduri pentru investiţii şi din alte surse. Anume, prin împrumuturi bancare sau achiziţionarea de aparatură prin leasing. „Nu toate unităţile spitaliceşti vor putea face acest lucru. Dar măcar cele care au o situaţie economico-financiară bună să poată să se împrumute şi să nu mai fie nevoite să stea cu mâna întinsă la Guvern. Cum este cazul Spitalului Judeţean, care nu numai că nu are datorii, ci are în cont la ora actuală 1 milion de Euro. Eu aş fi în stare să iau acum un împrumut de 80 milioane de Euro şi să fac spitalul brici, dar legea nu permite în momentul de faţă acest lucru”, a mai adăugat liberalul botoşănean.
Pentru realizarea acestui obiectiv este neapărat necesar ca în fruntea spitalelor să fie promovaţi manageri profesionişti care să asigure confortul economic necesar. Un alt obiectiv este şi promovarea unui mediu de afaceri sănătos care să permită întărirea locurilor de muncă create de firmele autohtone. Investiţiile în infrastructură sunt de asemenea pe un loc important şi atragerea investitorilor în zonă. Liberalul îşi propune prin conceptul său să „însănătoşească clasa politică”, unde, recunoaşte el, este mult de lucru. Concret, să fie promovaţi în Parlament oameni care au ceva realizări în spate. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CCXXV)
(Ioan Rotundu)
Conţac spune pilde, Dănuţă le desluşeşte
(Cârcotaşul)
Forţele malefice l-au dominat şi de această dată
Ioan Rotundu
Jurnaliştii din România nu îşi doresc cu adevărat schimbarea în politică
Stop violentei în şcoli: elev ucis în bătaie de un coleg
Bancpost s-a declarat învinsă de consumatori şi a ANULAT majorările de comisioane
O mică eroare de exprimare
Horoscop
PSD-ul îşi instruieşte armata de activişti pentru a prelua puterea
Se consideră un candidat redutabil
Maradonel din PDL
Mulţime de politicieni pe metru pătrat la inaugurarea Sălii Polivalente
Oprişanu bravează pe seama mamei
Acuzat că încasează bani publici fără să-şi facă treaba
Politicienii botoşăneni, în frunte cu şeful judeţului, i-au uscat în bătaie pe ziarişti
Gata cu furturile în spitale!
Incendiu la Spitalul Judeţean Botoşani
O bătrână din Botoşani a ars de vie
Doliu la PD-L Botoşani
Ostafie dă târcoale PD-L-ului
Oprişanu vrea să igienizeze oraşul de „mizeriile” electorale
Lupte viscerale pentru putere la "Eminescu"
Amenzi şcolare
Foi de dafin cu viermi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog