Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13678
De la 07 Ianuarie 2003
122899327

Organele umane ar putea fi crescute în animale şi apoi transplantate la oameni

  • 24 June 2013, 23:00
Oamenii de stiinta japonezi asteapta sa primeasca aprobarea, in circa un an de zile, pentru a creste organe umane in animale pe care apoi sa le transplanteze la oameni.
O comisie de cercetatori si experti juridici numiti de guvern a redactat o recomandare ce va alcatui baza unor noi indicatii referitoare la cercetarea in domeniul embrionilor din Japonia, cea mai avansata din lume la acest capitol. In Japonia exista sustinere pentru cercetari care au fost respinse in alte state, scrie Daily Telegraph.
Oamenii de stiinta au in plan introducerea unei celule stem umane in embrionul unui animal – cel mai probabil un porc – pentru a crea ceea ce se numeste “embrion himeric”, ce poate fi implantat in uterul unui animal.
Pe masura ce organismul animalului se maturizeaza, celula se va dezvolta intr-un organ uman perfect, un rinichi sau chiar o inima.
“Aceasta recomandare este un pas inainte extrem de important si ne-a luat trei ani sa ajungem aici”, a declarat profesorul Hiromitsu Nakauchi, seful centrului pentru biologia celulelor stem si medicina regenerativa din cadrul Universitatii din Tokyo.
Echipa condusa de el a reusit sa injecteze celule stem de la sobolani in embrionii unor soareci modificati genetic.
In prezent, reglementarile din Japonia permit cercetatorilor sa dezvolte embrioni himerici in laborator pentru maximum 14 zile, insa urmatorul stadiu – implantarea intr-un animal – este inca interzisa.
De indata ce guvernul va modifica reglementarile, un proces ce urmeaza sa dureze 12 luni, profesorul estimeaza ca primul porc ce va purta un organ uman poate fi produce “destul de repede, pentru ca tehnica a fost deja pusa la punct”. Cercetatorii intentioneaza ca initial sa creeze un porc cu un pancreas uman, intrucat este un organ destul de simplu de realizat, iar perfectarea acestei tehnici ar putea ajuta milioane de oameni cu diabet.
Rinichii si inima vor fi mult mai greu de creat, insa este posibil, potrivit cercetatorului. El spera ca organele sa fie folosite chiar in 5 ani de zile si ca, la un moment dat, sa poate creste mai multe organe umane intr-un singur animal.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Constatarea lui Bin Laden
Dinamica economiei: Geografia judeţului cu prof. Cojocariu
Lumea lu' Rotundu: Viceprimarul de Dorohoi
Alune americane
Scandalul Credit Lyonnais: Omul de afaceri Bernard Tapie a fost arestat
Washington cere Moscovei trimiterea lui Edward Snowden in SUA
purtătorul de cuvânt al lui Putin: Nu avem nicio informaţie despre Snowden
Trăgând cu ochiul prin politica locală
Ioan Rotundu
Nu cred în spusele primarului Portariuc
Ioan Rotundu
Botoşani: Tăcerea complice a PSD-ului în cazul Popăuţi
Primăria Manoleasa a pierdut o finanţare de 1,5 milioane euro
Dorohoi: Premiile Festivalului
Botoşani: Primii condamnaţi la referendum sunt la Vlăsâneşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog