Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16831
De la 07 Ianuarie 2003
122902480

Otrăvurile de la supermarket

  • 24 July 2008, 23:00
Numarul bolnavilor de cancer ar putea atinge in viitor cifre ingrijoratoare. In Romania, medicii estimeaza o crestere de la peste 40.000 de cazuri noi diagnosticate in 1994 la 68.000 in 2011. Se prevede o crestere cu aproximativ 2.000 de cazuri de cancer pe an. In Romania mortalitatea prin cancer este in permanenta evolutie, in timp ce in tarile europene aceasta se mentine relativ constanta.
De asemenea tinerii cu varste intre 15-24 de ani se confrunta cu tot mai multe probleme medicale. Rata adolescentilor cu diverse tipuri de cancer este in crestere tot in ultimii zece ani, potrivit Societatii Romane de Cancer. Tinerii din zilele noastre sunt prima generatie a carei stare de sanatate este mai proasta decat a parintilor, potrivit medicilor britanici.
De asemenea in Romania in ultimii zece ani numarul persoanelor obeze a explodat, si trebuie spus faptul ca obezitatea creşte riscul pentru boli cronice devastatoare, printre care se numără diabetul zaharat, boli cardiovasculare, hipertensiunea, hemoragia cerebrală, anumite forme de cancer şi multe altele. Pe vremea comunismului, rar vedeai obezi pe strazi in Romania, iar acum sunt din ce in ce mai multi. Tin minte ca inclusiv mie, in clasa XII nu imi veneau costumele purtate de tatal meu in urma cu 30 de ani , fiind prea mici! Explicatia si motivul principal al acestei dinamici isi are sursa in ACESTI ULTIMI 10 ANI si modul in care ni s-a modificat alimentatia . Ganditi-va ca pana acum 15 ani de zile, in Romania bauturile acidulate, puternic garbonatate, nu existau si nu erau la moda, nu exista mancare fast-food, preprajita, intr-un cuvant E-urii erau folositi rar si in cantitati mici.
Dar ce s-a intamplat in acest ultimi 10 ani ? Ei bine, in ultimii 10 ani de zile, guvernantii au avut grija sa ne aduca in Romania, supermarketurile si hypermarketurile, si nu s-au multumit sa le aduca langa orasele noastre, dar au avut grija sa ne plateze Cora sau Carrefour in centrul oraselor, distrugand astfel micile afaceri , care produceau alimente de pe o zi pe alta, tocmai pentru ca nu trebuiau sa ruleze sute de mii de tone de produse, si pentru ca nu aveau milioane de clienti pe saptamana.
Unde s-a ajuns in acest timp ? Sa ajuns la aceste adevarate surse de boala pentru romani, care sunt supermarketurile si hypermarketurile, s-a ajuns la viata in goana, s-a ajuns la alimentatie nesanatoasa, la o viata sedentara si nesanatoasa, iar procesul este in continua crestere in dauna sanatatii noastre. Prin plantarea acestor magazine megalitice in orasele noastre, AU FOST DISTRUSE ACELE AFACERI MICI, acele cofetarii care faceau parjituri bune si proaspete, micile bacanii, si totul a capatat un aspect industrial. Iata ce imi scrie proprietara unei asemenea mici afaceri, care dateaza de la 1938 si care se pregateste sa traga oblonul
Buna ziua,
Ma numesc Serban Any Maria si sunt director generat la sc laboratorl sportul srl petrosani, jud hunedoara, societate producatore de fursecuri inca din anul 1938. Doresc sa va spun doar atit: din pacate pentru noi suntem aproape in pragul falimetului si stiti de ce? pentru ca preturile noastre nu sunt cele mai mici de pe piata roamneasca , pentru ca am facut investitii foarte mari in anii 2005,2006,2007 pentru a construi o hala de productie noua, pentru producerea fursecurilor, ca este utilata conform standardelor europene, ca am implemetat si certificat ISOO 22000/2005 si chiar putem asigura clientul ca produsele noastre sunt sigure pentru consumul uman, dar cui ii pasa! marile lanturi de magazine cu care avem incheiate contracte comerciale nici nu ne baga in seama, am platit taxe de listare produse si ei stiti ce fac? daca nu avem VMZ-uri ne inchid la comanda produsele, de ce nu sunt VMZ? pentru ca un produs caliattiv si produs in conditii de siguranta nu poate fi ieftin, prea ieftin dupa unii producatori care sunt concurentii noastrii,dar care nu stiu in ce conditii produc insa ofera preturi f.f. mici, comparativ cu ale noastre.Daca considerati ca aveti nevoie de mai multe informatii va stau la dispozitie".

Asadar, aceste supermarketuri si hypermarketuri au distrus aceste mici afaceri, si ne-au facut dependenti de ele, de rosiile acelea infecte care in momentul in care le tai , sunt albe pe dinauntru, acele fructe care sunt hipercongelate si care a doua zi se strica imediata, abunda mancaruri pe care azi le mananci si mori maine. Totul in goana dupa industrializare si mai ales tinerii cad in capcana acestui stil de viata creat de marile magazine. Cunosc un tanar de 21 ani care spune ca pur si simplu are o asemenea dependenta de Cola si energizant incat pana nu bea cel putin 4 litri de cola pe zi si doua cutii de energizant , simte ca nu are vlaga sa faca doi pasi.
In aprilie 2008 Greenpeace cererea catre Cora, Auchan si Real sa nu mai vanda alimente care contin organisme modificate genetic, organizatia Greenpeace, solicitand acelasi luccru si magazinelor Artima si La Fourmi , adica sa nu mai comercializeze acest tip de produse.
Numai ca, aceste magazine au ajuns sa nu le mai pese de sanctiuni ale ANPC , de Justitie , de procese, ci pur si simplu sunt preocupate sa vanda cat mai multe asemenea alimente otravite, aducand boala si vatamarea in corpurile consumatorilor romani, mai ales a celor care traiesc in cartierele din marile orase ! Nimeni nu are curajul sa spuna faptul ca pe termen lung, aceste alimente otravite, vor aduce Romaniei pierderi uriase, cauzate de costurl asigurarilor sociale si tratamentelor medicale care vor trebui aplicate celor care au fost imbolnaviti latent in toti acesti ani., plus pierderea pe care o are societatea din cauza faptului ca acestia nu vor mai contribui prin munca la efortul societatii, vor deveni pensionari pe caz de boala....
Trebuie facut ceva, mai ales ca guvernantii si smecherii din politica romaneasca, care au votat ca niste INCONSTIENTI introducerea in orasele noastre a acestor hypermarketuri, sunt toata ziua in plimbari la Viena la Munchen, si ei stiu si vad ca acolo, STATUL PUNE ACCENT PE INCURAJAREA MICILOR AFACERI SI MICILOR INTREPRINZATORI si au interzis amplasarea in orase a unor magazine alimentare cu suprafete mai mari de 1000 mp !! Daca intrebi un vienez sau un munchenez de unde isi cumpara carne sau alimente, iti va indica un magazin mic, detinut de o familie, si iti va spune mandru ca el si familia lui le este client de 30-40 de ani, timp in care NICIODATA nu au avut supriza ca macar un gram de alimente cumparat sa fi fost stricat sau alterat!
IAR IN ROMANIA ANPC GASESTE MII DE TONE DE MANCARE STRICATA ! Care ar fi fost vanduta fara jena de catre aceste hypermarketuri catre consumatorii romani, fara sa aiba nici o urma de remuscare.
Am stat de vorba cu un cunoscut care este macelar intr-un Carrefour, si mi-a spus niste povesti de groaza, cu gandaci prin bucatarie, cum se scoate eticheta de pe caserola de carne pe care scria ca este fabricata ieri si expira azi, punandu-i-se o noua eticheta cu alte date, sau cum se toaca carnea stricata ori expirata si cum se fac diferite preparate, la care se adauga condimente , si se vinde apoi cobailor care circula prin magazin impingand carucioarele care gem de mancare otravita.
Din pacate intr-un oras precum Bucurestiul sau alte orase, pur si simplu nu avem de unde sa mai cumparam alimente sanatoase si suntem impinsi sa cumparam doar de la supermarketuri care vand doar produse cu E-uri si alte chimicale.
Stiti ce am ajuns eu sa fac ? merg cate 30 de kilometri spre Fierbinti [ loc. langa Buc ] ca sa cumpar legume de gradina neradiate, fructe care mai prezinta si cate o gaura de vierme, pentru ca refuz in primul rand, sa imi otravesc deliberat copii . Insa actuala generatie de tineri, a ajuns sa manifeste in mod inconstient o atractie irezistibila fata de mancarea si bauturile otravite, astfel incat , peste 20-30 ani va fi dezastru din punct medical si al sanatatii in Romania.
Atunci vor trage ponoasele acestor zeci de ani in care marile magazine ne-au otravit deliberat, si in care noi nu am facut nimic sa incurajam mica initiativa, productia de alimente in curtile taranilor, adica fructe si legume care cresc nu cu radiatii si injectii, ci doar cu soare, apa si pamant. Multi dintre noi am vrea sa traim si mancam sanatos, insa inmultirea si explozia numarului de hypermarketuri ne-a modificat decisiv si iremediabil stilul de viata, in rau!
Pentru sugestii sau comentarii pe aceasta tema , sau daca aveti exemple de cazuri in care ati cumparat "otravuri" de la hypermarket , va rog sa imi scrieti la adresa [email protected] sau sa va inscrieti la www.AsistentaPentruConsumatori.ro

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CLIII)
(Ioan Rotundu)
Camere de supraveghere rutieră amplasate ilegal
Şase medalii pentru România la Olimpiada Internaţională de Matematică
Voronin bate iar câmpii
Program Tele'M Botoşani vineri, 25 iulie
Horoscop
Vă propune un troc
Testamentul ardeleanului
Cum ne fură companiile de electricitate prin metoda “consumului estimat”
Educaţia sexuală
Artificiu pentru plata datoriilor la stat ale SC Apa Grup
Taxă pe utilajele mai mari de 12 tone
O botoşăneancă a găsit o importantă sumpă de bani pe holul Spitalului Judeţean
Ţurcanu susţine că sancţionarea şefei de la Direcţia de Integrare ar fi nejustificată
Pompierii botoşăneni au trimis două echipaje de intervenţie la Suceava
Spitalul Judeţean are toate şansele să rămână fără parc
Preşedintele CJ Botoşani îl face pe subalternul său infractor
Ţurcanu se ia în clanţă cu băncile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog