Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22464
De la 07 Ianuarie 2003
122882531

PNL incepe procedura de revocare a lui Victor Ciorbea din functia de Avocat al Poporului

  • Motiunea de cenzura, depusa "in secunda doi" in care Guvernul emite ordonantele
  • 26 January 2017, 23:00
PNL va demara saptamana viitoare demersurile de revocare din functia de Avocat al Poporului a lui Victor Ciorbea, a anuntat joi presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, printre motivele invocate fiind ca "Ciorbea a politizat institutia pe care o conduce si s-a transformat intr-un vasal al PSD". In plus, Turcan a anuntat ca PNL a decis depunerea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului pe cele doua ordonante privind gratierea si modificarea Codului Penal, "in secunda doi" in care Executivul le va adopta.
"Am decis sa incepem demersurile de revocare din functie a Avocatului poporului. Domnul Victor Ciorbea nu respecta legea care sta la baza institutiei Avocatului poporului. Domnul Victor Ciorbea a politizat aceasta institutie si s-a comportat ca un vasal al PSD, ca un executant umil al intereselor PSD. Vom solicita inceperea procedurilor de revocare si sa ajunga in functia de Avocat al poporului o persoana profesionista, de probitate morala, o persoana care sa respecte in primul rand oamenii", a declarat Turcan, citat de News.ro.
"Va mentionez lipsa de reactie pe ordonanta privind migratia primarilor, va mentionez reactia exagerata dupa cativa ani de sanctionare a unei norme care interzice condamnatilor sa faca parte din Guvern. Si, de asemenea, modul public in care Victor Ciorbea raspunde solicitarilor si asteptarilor PSD, in dispret fata de cetatenii pe care ar trebui sa-i reprezinte in fata institutiilor statului", a explicat Turcan.
Presedintele interimar al PNL a anuntat ca liberalii vor depune o solicitare la Birourile Permanente Reunite pentru ca revocarea lui Victor Ciorbea sa fie inclusa pe ordinea de zi a primei sedinte de plen reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.
In ceea ce priveste motiunea de cenzura, aceasta ar urma sa fie depusa dupa ce Guvernul adopta cele doua ordonante privind gratierea si modificarea legislatiei penale.
"Azi PNL a decis depunerea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului pe cele doua ordonante privind gratierea si modificarea Codului Penal. Vom face lucrul acesta in secunda doi in care Guvernul va emite aceste ordonante", a spus Turcan, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.
Ea a precizat ca decizia PNL are ca argument faptul ca cele doua ordonante nu fac parte din programul de guvernare cu care PSD si guvernul a fost investit.
"In perioada campaniei electorale nu s-a vorbit nicio secunda despre gratiere si modificarea Codului Penal. In audierile ministrilor, in prezentarea programului de guvernare nu s-a discutat despre gratiere si modificarea Codului Penal. Acestea sunt doua demersuri orientate spre satisfacerea demersurilor unui grup clientelar din PSD si pentru albirea presedintelui PSD, Liviu Dragnea", a adaugat liderul liberal.
Raluca Turcan a afirmat ca rostul motiunii de cenzura este de a atrage atentia opiniei publice ca actualul guvern "derapeaza de la programul de guvernare asumat".
PNL va propune si o comisie parlamentara privind situatia din penitenciare si va depune, la dezbaterea pe buget, amendamente pentru imbunatatirea conditiilor de detentie.
"Vom urmari dublarea banilor alocati pentru norma de hrana, alocarea de fonduri pentru bratarile electronice ale detinutilor, investitii in penitenciare si pentru suplimentarea personalului de probatiune cu 500 de locuri. In momentul de fata sunt doar 360 de persoane in randul personalului de probatiune si necesarul de personal este de 500, inclusiv cele 180 de locuri pe care le au in vedere a le suplimenta, insa nu sunt bugetate", a spus Turcan.
Liderul PNL sustine ca reprezentantii PSD, desi vorbesc despre situatia din penitenciare, "nu au facut niciun demers pentru a suplimenta banii alocati imbunatatirii conditiilor de detentie".
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Theresa May va declara in SUA ca Marea Britanie si Statele Unite "vor conduce impreuna din nou"
Sudul a preluat puterea. Guvernul si PSD, controlate de gruparea baronilor din Teleorman, Olt, Giurgiu si Ialomita.
Ardealul si Moldova, excluse de la masa deciziilor
Trump spune ca este absolut convins ca simularea inecului functioneaza,
dar va lasa pe altii sa decida. Reactii prompte din partea Marea Britanii si a NATO
ANAF propune schimbarea procedurii de publicare a romanilor aflati pe "lista rusinii"
Romania versus Ungaria: Cum merg afacerile din turism
Korodi (UDMR), despre initiativa privind Tinutul Secuiesc:
Este momentul sa se discute foarte deschis despre protectia minoritatilor
Ce spunea Klaus Iohannis despre gratiere in 2014, la Pro TV, inainte sa fie presedinte al Romaniei.
Asociatia AdAstra critica guvernul pentru scaderea bugetului Cercetarii
si cere respectarea promisiunilor din campanie
Nu se mai fac oameni ca pe timpuri!
Autonomia Tinutului Secuiesc: proiect de lege initiat de un grup de cetateni romani de etnie maghiara,
publicat in Monitorul Oficial
O Florin Iordache, despre ordonantele de urgenta privind gratierea si amnistia:
Luni anuntam punctul de vedere. Deocamdata sunt doua proiecte aflate in dezbatere
Iohannis, critica dura la adresa guvernului pentru scaderea bugetelor din domeniul securitatii nationale:
Un gest iresponsabil si o grava eroare. Nu ne putem juca niciodata cu siguranta cetatenilor
Mesaje puternice pentru Romania de la doua nume grele din administratia Trump.
Ce spun Rex Tillerson, propus secretar de Stat, si James Mattis, propus secretar al Apararii, despre lupta anticoruptie si statul de drept
Horoscopul zilei de 27.01.2017
Bancul zilei: Inteligenţă de poliţist
Ţinutul Secuiesc, diversiunea lui Dragnea asupra ordonanţelor
Ioan Rotundu
Pedagoga demagogă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog