Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5131
De la 07 Ianuarie 2003
122890780

PNL scrie in programul de guvernare ca firma de consultanta a lui Tony Blair coordoneaza o structura a Guvernului Ponta

  • Aceasta ar fi blocata de interese politice si lipsa de coordonare
  • 22 May 2015, 23:00
PNL scrie in programul de guvernare ca una dintre structurile Guvernului Ponta este coordonata de firma de consultanta a lui Tony Blair. Potrivit documentului PNL, care va fi lansat oficial maine la Consiliul National al PNL,Tony Blair Associates ar coordona o unitate de coordonare (Delivery Unit) lansata de Secretariatul General al Guvernului. In documentul PNL, la capitolul dedicat "Grupurilor strategice la nivelul guvernului" se arata ca "unitatile de coordonare sunt blocate de interese politice si lipsa de coordonare".
Reamintim ca Tony Blair si Victor Ponta s-au intalnit de mai multe ori, premierul roman declarand ca ex-premierul britanic ii da sfaturi. Presa britanica a scris despre un contract de consultanta intre firma lui Blair si guvernul roman, dar ambele institutii au respins informatia.
In iunie 2014, Financial Times scria ca Tony Blair are contracte de guvernanţa (consiliere pentru autoritati publice) in Romania, citand un apropiat al fostului premier britanic. Ajutorul lui Blair, care nu este numit in articol, a mai spus ca Blair si-ar putea deschide un birou in Abu Dhabi pentru a gestiona contractele existente din Romania si Kazahstan.
Informatii despre un posibil contract intre Tony Blair si Victor Ponta au aparut in decembrie 2013 in ziarul britanic The Daily Telegraph, care scria ca Blair i l-a prezentat lui Barack Obama pe premierul roman Victor Ponta, "un posibil viitor client". Intilnirea Blair - Obama - Ponta a avut loc la ceremonia dedicata lui Nelson Mandela de la Johannesburg. La acel moment, un purtator de cuvant al lui Blair spunea ca "Tony Blair nu are niciun contract cu guvernul roman si daca echipa sa ar fi lucrat vreodata acolo ar fi fara niciun cost din partea guvernului roman si fara niciun profit personal pentru Tony Blair".
Ultima vizita a lui Blair in Romania a fost in februarie 2015, cand a discutat la Palatul Victoria cu Victor Ponta. El mai fusese la Bucuresti si imediat dupa alegerile prezidentiale din decembrie 2014. Blair si Ponta s-au mai intilnit la Bucuresti in iunie 2013 si alta data in martie 2012.
Ponta nu si-a ascuns admiratia pentru fostul sef de cabinet al lui Tony Blair. "Cu Powell ma vad cam o data la doua luni. Cred ca e cel mai destept om din acest domeniu pe care l-am intalnit vreodata", a declarat Ponta pentru HotNews.ro. Jonathan Powell a fost, in 2012, consilierul premierului moldovean, Vlad Filat.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Gelozie
Reţeta zilei: Ciorbă pescărească
Horoscopul zilei
Franta obliga supermarket-urile mari sa doneze alimentele nevandute
Femeia care ameninta de 35 de ore ca se arunca de pe o cladire a cazut in gol si a murit
Raport: Cum se poate contracara dominatia Kremlinului in mass-media de limba rusa din estul Europei
Ce planuri are PNL cu justitia - programul de guvernare
Fostul primar Cristian Poteras, condamnat definitiv la opt ani de inchisoare cu executare
Inca o propunere legislativa impotriva hipermarketurilor
PNL vrea sa sustina o candidatura romaneasca pentru postul de Secretar General ONU in 2016
Seful Nei Guard spune ca Vasile Blaga i-a cerut sa-l ajute pe ginerele sau cu firma de paza
Două minuni creştin-ortodoxe şi una luterană
Cel mai citit comentariu-pamflet al săptămânii
Caricatura zilei: Ponta-n tinereţe
Botoşani:; La „Service auto” Câşlaru să nu te duci cu… autoturismul
Lumea lu' Rotundu: Agonie şi extaz
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog