Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19154
De la 07 Ianuarie 2003
122879221

PSD şi PNL Botoşani, doi cocoşi gata de încăierare

  • 6 May 2011, 23:00
Uniunea Social Liberală nu are baze prea solide la Botoşani. În timp preşedintele Partidului Conservator, Paul Onişa şi-a exprimat clar poziţia de neutralitate în ce priveşte lupta pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şi pentru fotoliul de primar al municipiului Botoşani, celelalte două tabere stau gata-gata să se încaiere.
Fineţea de domnişoară a atacurilor şi ameninţărilor lansate de social-democraţi a fost împrumutată, ieri şi de liderul liberalilor botoşăneni. Deputatul Florin Ţurcanu pregăteşte eşafodul partenerilor din USL care au lipsa de decenţă să comenteze la adresa sa sau a liberalilor preferaţi „în sondaje”.
Mai precis, şeful Organizaţiei judeţene a PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, a decis să ceară partenerilor din cadrul Uniunii Social Liberale Botoşani ca persoanele din USL, care vor ataca public colegii din partid sau din uniune, să nu mai fie sprijinite să candideze la nicio funcţie la alegerile din 2012.
Florin Ţurcanu nu vede nici cea mai palidă greşeală în atitudinea preşedintelui Crin Antonescu care şi-a exprimat susţinerea pentru liderul de Botoşani. Declaraţiile făcute de şeful partidului la Popăuţi i-au iritat la maxim pe social-democraţii botoşăneni care s-au limitat până acum să invite la decenţă şi la luptă dreaptă.
„Asta nu a încălcat protocolul cu nimic, nu a adus jigniri niciunui din partenerii din cadrul USL. Să terminăm cu ieşitul public. Cine mai iese public nu va mai fi susţinut de USL nici pe o funcţie. Asta va fi propunerea mea, indiferent cine este. Că este primar, viceprimar.
Dacă iese public, aduce jigniri sau contrazice lucrurile pe care noi trebuie să le rezolvăm în interiorul uniunii, nu mai susţinem persoana respectivă nici pentru cea mai mică funcţie politică din cadrul USL. Şi aici mă refer de la consilier local până la primar. Voi propune astăzi (vineri,nr) să dăm această hotărâre“
, a spus Florin Ţurcanu.
Declaraţia vizează în mod clar pe social-democraţii care se văd astfel cu lacătul pe gură, mulţumindu-se să scrâşnească printre dinţi victoria „ în sondaje” a lui Florin Ţurcanu la şefia Consiliului Judeţean. În timp ce USL-ul macină interese şi orgolii întreţinute cu „decenţă”, un al treilea aspirant la preşedinţia Consiliului Judeţean se amuză copios şi culege laurii.
Actualul preşedinte CJ, Mihai Ţâbuleac, şi-a făcut de vreo lună un bun obicei de a străbate judeţul în lung şi în lat. Dialoghează cu cetăţenii, îmbrăcat la costum impecabil, promite şi chiar stăruie să împlinească rezolvarea unor probleme care macină localităţile judeţului.
În timp ce doi se ceartă, cel de al treilea capătă capital de imagine şi simpatia oamenilor de la sate. Din toate satele judeţului, nu numai din cele care alcătuiesc colegiile celorlalţi aspiranţi la preşedinţia CJ Botoşani.
„Nu avem un obiectiv să ducem la îndeplinire moftul lui Ţurcanu, Marcu, Onişa sau eu ştiu care. Nu avem acest obiectiv. Treburile sunt clare. Ne vom supune regulilor, iar obiectivul nostru este să demonstrăm că suntem o forţă şi că suntem oameni capabili să înţelegem lucrurile aşa cum sunt, că nu suntem copii mici să ne supărăm pe părinţi, să luăm jucăriile şi să le aruncăm prin curte“, a mai spus ieri liderul liberalilor botoşăneni, Florin Ţurcanu. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Simboluri sexuale
Caricatura zilei
O femeie si fiul ei, găsiţi decedaţi în casă;
rudele spun cî ar fi murit de foame
O femeie din Ploieşti a găsit 20 de şerpi in locuinţa sa
Al-Qaeda confirmă moartea lui Osama bin Laden
Doctoratele nu vor mai fi stabilite din stiloul ministrului
Vanghelie către copiii de ţigani din Ferentari
când vin ziariştii la noi, le dăm cadou inel, ceas, nu le luăm
Ce NU a spus guvernatorul BNR Mugur Isarescu în conferinţa de presă de joi
Grave disensiuni în USL
se înmulţesc problemele USL în teritoriu
Gărzile la centrele de permanenţă vor fi plătite mai bine
Angajări din obligaţie
Azi are loc Târgul liceelor
Părinţii vor avea acces în sala examenului de bac
Ovidiu Portariuc va susţine părerea botoşănenilor despre OMG-uri în faţa primarului Flutur
Viorel Iliuţă a detronat-o pe Cristina Panait
Votul consilierilor judeţeni USL a şocat lumea medicală
21 de Camere agricole în Botoşani
Un gest de politician educat
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog