Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15649
De la 07 Ianuarie 2003
122901298

PSD si PNL s-au pitit în Delta Dunării

  • cazaţi în condiţii de lux, ei vor să-şi împartă candidaturile la parlamentare
  • 13 September 2012, 23:00
USL se reuneste la sfarsitul saptamanii, in Delta Dunarii, departe de ochii presei, pentru face imparteala candidaturilor la alegerile parlamentare. Victor Ponta si Crin Antonescu trebuie sa-si convinga oamenii in contextul in care PSD si PNL trebuie sa cedeze locuri eligibile pentru partenerii UNPR, PC, dar si pentru noii veniti de la PDL.
Conform surselor Hotnews.ro, liderii USL au stabilit la centru sa nu fie respectata paritatea prevazuta in protocolul de infiintare a USL, PSD revenindu-i 246 de candidaturi iar liberalilor 206. Organizata fara accesul presei, reuniunea se asteapta a fi una tensionata in conditiile in care pesedistii nu vor sa crediteze partidul lui Gabriel Oprea, iar liberalii sunt nemultumiti de numarul de locuri obtinute.
Intalnirea are loc la Murighiol, uselistii fiind cazati intr-un resort de 4 stele - Puflene Resort. In prima zi a reuniunii PSD si PNL au sedinte separate cu liderii de organizatii din teritoriu si parlamentarii, urmand a fi expuse negocierile de la centru si impartirea proriu-zisa a candidaturilor pe fiecare judet in parte. In a doua zi, PSD si PNL se vor intalnii cu partenerii de aliante - UNPR, respectiv PC - pentru a valida de principiu impartirea locurile eligibile.
Surse din interiorul PSD au declarat pentru Hotnews.ro ca in cadrul negocierilor purtate cu liberalii, liderii PSD au obtinut 246 de colegii eligibile, in timp de PNL a acceptat 206. La negocieri Victor Ponta si Liviu Dragnea ar fi cerut sa se respecte diferenta de mandate parlamentare dintre PSD si PNL. Totodata, liderii PSD ar fi invocat si numarul mare de consilii judetene detinute de ei. Sursele citate sustin ca social democratii le-au explicat liberalilor ca liderii de organizatii ai PSD care au castigat CJ trebuie multumiti cu locuri eligibile in Parlament.
Prin cele 40 de locuri obtinute in plus, conducerea PSD a rezolvat doar jumatate din nemultmirile venite din partea liderilor de organizatii.
In urma protocolului semnat cu partidul lui Gabriel Oprea, conducerea PSD a garantat UNPR-ului 30 de mandate de parlamentari. In prezent, uneperistii au 24 de parlamentari care vor candida pentru reinnoirea mandatelor si vor mai solicita inca sase locuri eligibile de la PSD.
Social democratii pun in discutie loialitatea UNPR-ului si riscurile care le pot aduce cedarea a 30 de mandate catre acestia. "Sub umbrela USL, uneperisitii isi asigura intrarea in Parlament, dar ce garantii ne dau noua ca nu vor parasi tabara si vor trece in barca lui Traian Basescu odata ce se vad cu mandatele? Daca USL castiga alegerile cu 50+1 iar UNPR ar trada, riscam sa pierdem guvernarea. Mandatele acestora ar insemna un 6-7% din procentul USL", au explicat surse din interiorul PSD.
Totodata, conform simularilor facute social-democrati, prin cedarea celor 30 de candidaturi catre UNPR pierd 1-2 colegii pe judet, fapt cu care liderii de organizatii nu impaca asa usor.
Victor Ponta: "Alianta de Centru Dreapta isi pastreaza colegiile. De asemenea, Alianta de Centru Stanga, cei de la PSD si UNPR. Insa, per total, asa cum avem in cadrul acordului USL, semnat in urma cu un an si jumatate, se pastreaza principiul paritatii candidaturilor. L-am respectat si la alegerile locale si, dupa cum ati putut constata cu totii, PSD a obtinut cel mai mare numar de alesi locali din istoria sa.(...)
Avem de negociat intre noi, sigur ca este vorba de cateva colegii care sunt neeligibile - colegiile UNPR-ului. Insa toate celelalte, cu exceptia celor ale UDMR, in care populatia majoritara este maghiara, sunt pentru USL colegii eligibile. Sambata vom da tot. Intotdeauna s-a aplicat principiul corect. Ne-am inteles foarte bine la locale, ne intelegem si la parlamentare. Eu am reafirmat-o si astazi foarte clar ca, indiferent de nemultumirile dlui Orban, ale altora, solutia pentru Romania este Uniunea Social Liberala". (Mediafax)
De partea cealalta, PNL a obtinut in urma negocierilor 206 locuri eligibile, fapt care i-ar putea crea probleme lui Antonescu la sedinta Comitetului Executiv de sambata. Multi intre liberali sunt nemultumiti de impartirea locurilor eligibile atat cu reprezentii PC, cat si cu noii veniti in partid cooptati de la PDL.
Liberalii vor ceda din cele 206 candidaturi catre conservatori 21 de locuri eligibile si alte 21 de candidaturi pe pozitii mai putin sigure. Surse din interiorul PNL au declarat pentru Hotnews.ro ca unii parlamentari sunt nemultumiti ca pe langa intelegerea cu PC trebuie sa mai cedeze candidaturi si noiilor veniti in partid, traseistii plecati de la PDL.
De altfel, liderul deputatilor liberali, Calin Popescu-Tariceanu si-a exprimat public nemultumirea cu privire la primirea in partid a lui Honorius Prigoana si a transmis o scrisoare fostului presedinte interimar al partidului, Daniel Chitoiu. Calin Popescu Tariceanu: "Ma bucur foarte, foarte mult ca, vedeti, la noi in partid se intampla si lucruri usor surprinzatoare, zilele trecute ne-am trezit cu beizadeaua Prigoana in partid si vreau sa va felicit pentru ca in partid nu a aterizat si doamna Bahmuteanu.
Probabil asta este o dovada, o proba, ca femeile liberale au mai multa capacitate de analiza si selectie"(Agerpres)
Totodata, sursele citate sustin ca Antonescu si-a asigurat colegii sigure atat pentru el, cat si pentru apropiatii sai, fapt care creeza frustari in interiorul PNL. Astfel, Antonescu va candida pentru un post de senator in viitorul Parlament intr-un colegiu din sectorul 6 al Capitalei, condus de primarul liberal Rares Manescu. In 2009, Crin Antonescu a candidat intr-un colegiu din sectorul 1, condus atunci, ca si acum, de liberalul Andrei Chiliman. In urma conflictului cu Andrei Chiliman, Antonescu s-a orientat catre colegiul 11 din sectorul 6, beneficiind de sprijinul apropiatului sau Rares Manescu.
De asemenea, sursele liberale sustin ca si consilierul personal al lui Antonescu, Sorin Rosca Stanescu, doreste sa intre in Parlament ca deputat si ar avea asigurat un colegiu eligibil in Prahova.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Namcul zilei: Reproşul soţiei
Poliţia a rămas fără baza de date, amprentele sunt verificate manual
Continuă pregătirile pentru Marşul Unirii de la Chişinău
Se schimba regulile privind "luarea in spaţiu"
gazdele care nu declară date reale pot face până la 2 ani de închisoare
Petrom, şase scumpiri în şase săptămâni
Herman Van Rompuy, detalii despre proiectul Europei federale
Ponta vrea o reformă administrativă, creând o nouă suprastructură
O nouă specie de maimuţă a fost descoperită în Congo
Guvernul USL va impozita piscinele şi va mări taxele pentru proprietăţi multiple
Fiscul va recompensa financiar delatorii evazioniştilor
Între turnători şi turnaţi stau arginţii lui Iuda
Ioan Rotundu
Modalităţi de plată a facturilor de servicii apă-canal
Moaştele Sf. M. Muceniţe ECATERINA din Sinai vor fi aduse la Călăraşi
Peste 200 de motociclişti au anunţat că vin Festivalul Auto Moto Fest, ediţia a II-a
Juristul lui Amişculesei, trimis în judecată pentru evaziune fiscală
paguba trece de o sută mii lei noi
Botoşani: O lucrare care înghite decenii
Barajul de peste 90 de milioane de lei de la Vârfu Câmpului
Ziua Pompierilor din România, sărbătorită şi la Botoşani
Concurs de artă păpuşărească la Teatrul „Vasilache”
Asociaţiile de pacienţi din judeţ au cerut MS amânarea introducerii coplăţii
Un alt director interimar la Protecţia Copilului
În acest week-end, şcolile vor avea vizitatori de la IŞJ
IŞJ îi îndeamnă pe directorii de şcoli la bună convieţuire cu primarii
L-au prostit şi pe ăsta?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog