Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3978
De la 07 Ianuarie 2003
122575917

Păcăleală USL-istă second hand pentru Botoşăneni

  • 25 May 2012, 23:00
“Tovarăşii” din USL au servit botoşănenilor o nouă gogoaşă de campanie.
De fapt născocirea e uzată de-a binelea, pentru că au folosit-o prin alte părţi acum patru ani. Acolo oamenii au aflat între timp că a fost ţeapă, dar la noi încă ar putea merge, pentru că – gândesc politrucii – puţini sunt cei care ar răscoli să vadă dacă promisiunile aruncate acum au în spate un succes real sau un eşec cosmetizat din interese pur electorale.
Referinţa o facem la vizita, cel puţin neconformistului primar de Constanţa, care a venit la Botoşani să ne prezinte în stilul golănesc consacrat proiectul “case ieftine pentru tineri”.
La o simplă căutare pe internet se poate lesne constata că proiectul este de fapt un eşec răsunător, iar casele în realitate nu sunt deloc ieftine. Unde mai pui că potenţialii clienti au renunţat pe capete la contractele iniţiale când au constatat calitatea îndoielnică a locuinţelor respective, făcute din cele mai proaste materiale, necompartimentate şi despărţite de vecini prin pereţi de rigips, deci fără să asigure pic de intimitate.
Chiar şi aşa au ajuns mai scumpe decât apartamentele de pe piaţa imobiliară. Cu credit la bancă, un apartament marca Mazăre-Portariuc costă de fapt cam 50.000 de euro. Dacă mai pui alţi 10.000 de euro pentru compartimentare şi finisaje, ajunge la 60.000 de euro. Mult prea scump să fie ieftin.
La noi, USL vrea să aplice principiile “proşti dar mulţi” şi “mulţi văd, puţini cunosc”, “să le luăm votul şi după aceea vedem noi”. Doar că vor fi surprinşi să afle că botoşăneanul e mai inteligent decât cred ei. Acesta crede în lucruri demonstrate, nu în poveşti cu care au fost prostiţi deja alţii.
“Eu nu-mi permit să le vând oamenilor iluzii. Eu ce am spus că fac - am făcut şi slavă Domnului, toate acestea se văd. Cât despre locuinţe, am construit prin ANL un număr de 515 unităţi, apartamente sau garsoniere. Sunt cartiere întregi care se văd. Tinerii vor astfel de case pentru că nu au bani să cumpere de pe piaţă. Ori minciuna servită acuma cu atâta fast mi se pare o dovadă de cinism faţă de cetăţeanul onest”, a declarant primarul municipiului Botoşani, Cătălin Mugurel Flutur.
Un exemplu că acest proiect - chiar dacă prin absurd ar fi fost un succes în alte părţi - se potriveşte ca nuca în perete la Botoşani, este acela că aici s-a încercat construcţia unui bloc, prin ANL (Agenţia Naţională pentru Locuinţe), cu credit cu dobândă subveţionată de stat, deci mai avantajos decât la Constanţa şi nu s-au găsit solicitanţi. Chiar Radu Mazăre a declarat la Botoşani că preţul de construcţie a unei garsoniere de 20 de metri patraţi, în condiţiile susmenţionate, a ajuns la 16.000 de euro, deci 800 de euro pe metrul pătrat. La Botoşani nu s-au găsit clienţi pentru blocurile construite prin ANL cu 407 euro pe metrul pătrat.
Ce au făcut cei din USL cu primarul adus de la malul mării pe post de urs, e de fapt mult zgomot pentru nimic. Eventual pentru câteva voturi. O chestiune care trebuie însă lămurită public chiar de ministrul apărării naţionale este dacă terenurile cazărmilor MApN sunt la dispoziţia PSD pentru campania electorală. Asta în condiţiile în care fostul ministru de interne a avut nevoie de aprobări speciale pentru a ateriza cu elicopterul pe respectivul teren, atunci când a venit la Botoşani în vizită de lucru.
Important de menţionat este că Primăria Botoşani face de şapte ani demersuri pentru preluarea acestor terenuri, tocmai pentru construcţia de locuiţe pentru tineri prin ANL, deci la jumătate din preţul celor “ieftine” propuse acum de Mazăre şi Portariuc.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Povestea concepţiei
Comunicat de presă - Modern Calor Botoşani
Ne aşteaptă o confruntare mortală cu Rusia
Petru Bogatu:
Victor Ponta a creat o schema pentru a scăpa useliştii de răspundere penală
Victor Ponta amână după parlamentare relaxarea taxării muncii
Instanţa a decis scoaterea de pe rol a dosarului "Mita la PSD"
Modificările Codului Fiscal mai degrabă încurcă companiile.
Spitalele care au fost închise eronat ar putea fi redeschise
dar cazurile sunt putine
Jaf la… drumul mic!
Ioan Rotundu
Liderii sindicatului Sanitas au întâlnire cu ministrul Cepoi
Protecţia Consumatorului a pus ochii pe legumari
Aglomeraţie la cardurile europene de sănătate
Deplasările în Ucraina şi Polonia, cu riscuri de sănătate
Consilierii judeţeni şi-au spus „adio”
Marcu s-a luat de şefii instituţiilor deconcentrate
Botoşani: Radu Mazăre şi panarama panaramelor sale
Botoşani: Dan Diaconescu i-a învăţat pe botoşăneni să jure fals
La pas pe pietonalul Unirii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog