Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14054
De la 07 Ianuarie 2003
122899703

Pacienţii vor garanţii că le vor fi respectate drepturile în sistemul de sănătate

  • 22 April 2012, 23:00
Organizaţiile de pacienţi cer să li se înscrie drepturile într-un capitol special al viitoarei Legi a sănătăţii. Cererea a fost transmisă Ministerului Sănătăţii. La momentul actual, legislaţia nu acoperă toate cele 14 drepturi cuprinse în Carta Europeană a Drepturilor Pacienţilor. Din acest motiv, reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi cu afecţiuni cronice şi Colegiul Medicilor solicită introducerea unui titlu în noul act normativ care să alinieze România la directivele europene.
"Este o dovadă de normalitate ca drepturile pacienţilor să se regăsească în Legea Sănătăţii. Acesta ar fi un prim şi important pas pentru a se ajunge la cunoaşterea lor de către toţi actorii sistemului sanitar pentru a fi implementate şi respectate", a declarat Teodor Gheorghe, reprezentant al Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice.
Reprezentanţii pacienţilor se bucură şi de o susţinere din partea medicilor, care însă consideră că drepturile pacienţilor trebuie să se reflecte şi într-o finanţare adecvată a sistemului.
„Din păcate, fără o finanţare adecvată, nu putem vorbi respectarea drepturilor pacienţilor. Nu ai cum să respecţi drepturile acestor oameni dacă nu ai fonduri pentru medicamente, pentru investigaţii medicale. Nici drepturile medicilor nu sunt respectate atunci când finanţarea sistemului sanitar este sub nevoile pacienţilor”, a declarat medicul Vlad Ailoaie.
Recent a avut loc dezbaterea „Drepturile pacienţilor în contextul reformei din sistemul sanitar", ocazie cu care cadrele medicale şi reprezentanţii persoanelor cu afecţiuni cronice au ridicat problema includerii drepturilor pacienţilor într-un capitol special al Legii sănătăţii. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Banul zilei: Jignire
Vâzdoagă îşi măsoară forţele cu preşedintele Băsescu
Primăria Botoşani fruntaşă la absorbţia fondurilor europene
Marcu visează o majoritate covârşitoare la alegeri
Botoşani: Mihai Aroşoaie, învins oricum
Protocol de susţinere între federaţiile sindicale din Sănătate
Măsurile de prevenire a sarcinilor nedorite, ineficiente
Profesori admişi în rândul „experţilor” prin contestaţii
Prognoza meteo până la 3 mai
Guvernul va declara ziua de luni 30 aprilie 2012 drept zi nelucratoare
Descoperire arheologică excepţională, din epoca fierului
"Asemenea oameni se nasc odată la o mie de ani"
„Raptul Basarabiei de la 1812 și impactul lui asupra istoriei românilor”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog