Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16827
De la 07 Ianuarie 2003
123237895
pnl
Pamflet

Corupţia, diabetul şi păduchii

  • Ioan Rotundu
  • 14 December 2016, 23:00
Corupţia care a cuprins şi stăpâneşte în momentul de faţă România, aflată în stare prelungită de boboc, începând de duminică, 11 decembrie, bobocul a crăpat iar petalele se desfac precum evantaiul, atmosfera social-democrată creându-i condiţii ideale de dezvoltare.
25 de ani le-au trebuit românilor şi o tragedie de genul celei de la Club Colectiv ca să descopere un fapt extrem de dureros: corupţia ucide! Da, corupţia a ucis, ucide şi va mai ucide încă! Corupţia n-a ucis numai zecile de tineri de la Club Colectiv, n-a ucis numai cu mâna doctorului Gheorghe Brunei care a făcut experimente, curmând vieţile unor copii, numai ca să fie el declarat savant, ucide mai ales cu mâna cu care politicienii au semnat decizii legislative sau de altă natură prin care ne-au scurtat dreptul la viaţă, corupţia ucide statul de drept după ce a ucis valorile morale şi etice ale poporului român, iar de duminică a ucis şi viitorul copiilor noştri pentru nu se ştie câţi ani de acum înainte.
Corupţia în societate este ca un fel de diabet la om. Lucrează în ascuns iar când iese la iveală curmă vieţi. Duminică, la vot, românii s-au comportat precum bolnavii de diabet care ştiu că n-au voie să consume anumite alimente dar le consumă, sugestionându-se că în cantităţi mici sunt inofensive. Cei care au mers la vot doresc ca lupta împotriva corupţiei să continue dar au votat cu corupţii considerându-i mai puţin periculoşi decât până acum.
DNA-ul a încercat să ne trateze de corupţie, culegându-i pe corupţi unul câte unul ca soldaţii pe front păduchii ascunşi prin încheieturile uniformei militare. Ciudat, peste trei milioane dintre noi, când au văzut că le sunt striviţi păduchii corupţiei, au decis să-i protejeze, să-i apere de puterea legii, dându-le imunitate parlamentară. Păduchii corupţiei s-au înmulţit, pentru că social-democraţia, cum spuneam, este mediul lor de viaţă înfloritor. Dacă în urma alegerilor parlamentare din 2012 au intrat în Parlament peste 20 de corupţi, de data aceasta românii le-au deschis uşa larg, aşa că au intrat peste 80.
Urmând sfatul dojenitor al lui Iisus Hristos „De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, iar bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?”, las paiul din ochii altor judeţe şi îmi propun să măsurăm bârna din ochii botoşănenilor,
Încep cu liberalii mânat de un sentiment de milă faţă de felul în care s-au măcelărit singuri, electoratului botoşănean nerămânându-i decât să le uşureze chinul, ajutându-i să-şi dea obştescul sfârşit. Cu penalistul Verginel Gireadă, cu evazionistul fiscal Costel Şoptică şi cu cercetatul penal Viorel Grigoraş pe liste, liberalii abia au reuşit să adune voturi pentru un senator şi un deputat. Nu-i liberalismul mediul propice pentru toţi corupţii de rând gen Gireadă! PNL-ul considerându-se un partid al elitiştilor, şi corupţii trebuie să fie pe măsură. Şoptică a primit mandatul de senator pe motiv că-i elitist, vine de la catedră, deşi eu l-aş declara mai degrabă un profesor cu cariera ratată.
Mult mai mândri trebuie să fie botoşănenii votanţi ai PSD-ului. A trimite în Parlament 7, dacă nu toţi corupţi cu certitudine apărători ai corupţiei, nu-i de aici de acolo. Să-i luăm pe cei mai răsăriţi, după rangul corupţiei de care este bănuit fiecare că l-ar fi dobândit ca slujitor credincios al PSD Botoşani.
Despre actualul şi viitorul senator Doina Federovici {foto}, fostul deputat liberal devenit preşedinte CJ şi apoi infractor Florin Ţurcanu le-a spus judecătorilor că şi-a ridicat vila de la Sălişte – Stăuceni cu munca patriotică prestată de muncitorii firmei patronului Bârsan. Intermediarul afacerii dintre Bârsan şi Federovici a fost infractorul Gireadă, de acum şi fost deputat liberal. Vedeţi cum corupţia, când ucide, nu are o anume culoare politică, este policromă.
Federovici este urmată de Mihaela Huncă, nou deputată. Cercetată în cel puţin trei dosare penale, Huncă s-a bucurat de aprecierea botoşănenilor ce spun că s-au săturat de corupţie, aşa că au expulzat-o din judeţ în Parlament, că acolo este locul corupţilor nu pe meleagurile noastre.
Lucian Trufin, până ieri primar de Vlăsâneşti şi de azi senator ia.- pus Dumnezeu mâna-n păr şi l-a salvat de procurorii DNA Suceava unde se spune că ar avea un dosar legat de modul în care ar fi dijmuit banii europeni gestionaţi în calitate de preşedinte al GAL Săveni.
Răzvan Rotaru, zis Chinezul, are recunoscut statutul de interlop. Va lua şi carnetul de corupt că are toate abilităţile pentru un aşa statut şi nu s-ar cădea să-şi facă de râs colegii cu care pleacă în Parlament.
Iată, dar, că şi botoşănenii ş-au adus o contribuţie remarcabilă la înflorirea corupţiei, adăugând cel puţin patru petale. Să nu-i mai aud pe cei din Bucureşti umilindu-ne că suntem un judeţ sărac. Economic poate, dar la corupţie sub nicio formă. Facem şi export! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prognoza meteo pentru joi si vineri
Personalul necalificat ocupa 80% din totalul contractelor de munca temporara. Cat castiga un angajat nespecializat
Un baietel de 5 ani a murit in bratele lui Mos Craciun
Fostul tortionar Ioan Ficior a recuzat judecatorii de la instanta suprema,
pe motiv ca s-au antepronuntat intr-o cauza similara
Curtea Constitutionala din Spania blocheaza organizarea unui referendum pentru independenta Cataloniei
Academia Pontificala sprijina OMG-urile
ANRE: Tarifele de distributie a energiei electrice pentru clientii casnici vor fi cu 3,8% pana la 9,4% mai mici in 2017
Zona euro suspenda diminuarea datoriei Greciei dupa masurile sociale luate de Tsipras
Teodor Atanasiu, unul dintre greii PNL, nu a mai prins un loc de senator, desi era primul pe lista la Buzau
Cine este Corina Bogaciu,
pe care Dragnea a luat-o cu el in ultima dezbatere electorala de la Antena 3
Horoscopul zilei de 15.12.2016
Bancul zilei: Confirmare
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog