Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23362
De la 07 Ianuarie 2003
122883429
Papa Benedict al XVI-lea la slujba pascală din Catedrala San Pietro:

"Întunericul care ascunde valorile umane şi pe Dumnezeu este un adevărat pericol"

  • 8 April 2012, 23:00
Papa Benedict al XVI-lea a denuntat sambata "amenintarea" pe care o reprezinta pentru omul contemporan "intunericul ce il ascunde pe Dumnezeu si valorile" intr-un moment in care imensele sale cunostinte ii confera "o putere incredibila", in cadrul slujbei pascale, relateaza AFP.
"Daca Dumnezeu si valorile, diferenta dintre bine si rau raman ascunse in intuneric, toate celelalte iluminari, care ne dau o putere incredibila, nu sunt doar progrese, ci si amenintari care pun in pericol lumea. Intunericul cu adevarat amenintator pentru om este faptul ca el este capabil sa vada si sa caute lucrurile tangibile, materiale, dar nu vede incotro se indreapta lumea si de unde vine aceasta", a remarcat el intr-o nota pesimista.
Benedict al XVI-lea si-a ilustrat cuvintele cu o imagine: "Astazi, putem sa ne luminam orasele intr-un mod atat de uimitor, incat stelele de pe cer nu mai sunt vizibile. In ceea ce priveste lucrurile materiale noi cunoastem si putem incredibil de multe, dar ceea ce merge dincolo de aceasta, Dumnezeu si binele, nu mai reusim sa identificam".
Papa, pe numele sau de la nastere Joseph Ratzinger, s-a declarat ingrijorat de faptul ca omul contemporan ocidental refuza transcendenta, intr-un moment in care in Occident majoritatea oamenilor nu mai adera la marile religii sau sunt in cautare.
"Odata cu invierea lui Iisus, lumina insasi este creata intr-un mod nou" pentru a lumina omul, a pledat liderul Bisericii Catolice. Benedict al XVI-lea a evocat necesitatea unitatii acestei Biserici, afectata de numeroase curente, recurgand la o alta imagine, reprezentata de ceara lumanarii pascale. In ceara, "munca albinelor", "intra in joc creatia intreaga, creatia devine purtatoare de lumina", a subliniat el.
Suveranul Pontif a botezat, varsand apa peste crestetele lor, opt adulti. Acestia, trei barbati si cinci femei, de nationalitate germana, italiana, albaneza, turcmena, americana, slovaca si cameruneza, imbracati in vesminte liturgice albe, au primit apoi binecuvantarea si comuniunea. Lunga ceremonie a inceput cu doua ore si jumatate inainte cu pregatirea lumanarii pascale in atrium.
Papa a adus-o apoi aprinsa in imensa bazilica unde toate luminile fusesera stinse, avansand pe o platforma rulanta, intr-o liniste deplina. La rostirea cuvintelor "Lumen Christi" ("Lumina lui Cristos"), bazilica s-a luminat, pentru a simboliza trecerea de la o lume a mortii si a pacatului la una a adevarului si a vietii, pe care o celebreaza traditia crestina a sarbatorii de Paste.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ciocolată cu lapte
Caricatura zilei
Bruxelles: Un angajat din transportul public a fost ucis în bătaie
Documentar şocant despre exorcismul în cadrul Bisericii Catolice
Vom îcerca să dăm tuturor ceea ce li s-a luat
Ion Iliescu nu a participat la Congresul USL
Mihai-R[ăvan Ungureanu îlocuitor al lui Traian Bpescu - "aproape o certitudine"
Botoşani: Bătrâneţile neliniştite ale Victoriei Belciug
Dinamica economiei: Lecţie de economie de piaţă
Ioan Rotundu
Irina Gutu: (re)trăiri
Un jurnalist grec a fost atacat cu ouă şi iaurt în direct
Ipocrizia şi prostia, liantul dintre Ţurcanu şi Portariuc
Ministerul Sănătăţii va decide asupra activităţii UPU Botoşani
Profesor mincinos pentru că n-a putut susţine un adevăr
Profesorii căzuţi la testul experţilor pot face contestaţie
Hrană pentru maidanezi colectată de tinerii din Mişcarea pentru Botoşani
Prefectul Cristian Roman îl compătimeşte pe Gireadă
Cine şi de ce ar vrea să-l omoare pe Cristescu?
Florin Ţurcanu şi dictatura sa în PNL Botoşani
liberali valoroşi au fost măturaţi din calea sa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog