Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1461
De la 07 Ianuarie 2003
122887110

Papa Francisc a primit de la Viorica Dăncilă un stilou din lemn,

  • semințe de legume din soiuri românești și un puiet de măr
  • 11 May 2018, 23:00
Premierul Viorica Dăncilă a oferit mai multe cadouri Suveranului Pontif, printre care un stilou personalizat - inscripţionat cu numele Papei Francisc - modelul Poenari Majestic Blackwood, confecţionat, manual, din lemn, în România, la atelierele din Suceava, informează Guvernul. În schimb, Viorica Dăncilă a primit de la Papa Francisc trei cărţi, o medalie din bronz oficială, dedicată celui de-al V-lea an al Pontificatului Sanctităţii Sale Papa Francisc şi o placă sculptată în bronz realizată de artistul Guido Veroi, exprimând un mesaj de pace, solidaritate şi justiţie socială.
Papa Francisc a mai primit seminţe de legume şi plante din soiuri tradiţionale româneşti şi un puiet de măr Florina, pe care Suveranul Pontif să le sădească în propria sa grădină din incinta Castelului Gandolfo, în care au fost sădite seminţe primite şi de la înalţi oficiali ai altor state, precizează Guvernul.
Potrivit acestuia, seminţele de legume şi plante au fost obținute la Sațiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău de inginerul şi preotul Costel Vânătorul: castravete amar Rodeo, castravete cu ţepi Tempus, ardei iute lung Decebal, tomate Buzău 1600, ceapă albă de Buzău, leuştean Topaz, busuioc violet Serafim.
Premierul face o vizită la Vatican în perioada 10-13 mai. La fel ca în cazul vizitei din Israel, deplasarea la Vatican a fost făcută publică pe ultima sută de metri, iar programul detaliat a fost transmis presei cu puțin timp înainte de întrevederea cu Papa Francisc.
Programul premierului:
Ora 10.30 Primirea în audiență a premierului Viorica Dăncilă de către Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc (Palatul Apostolic din Vatican)
Ora 11.15 Întrevedere cu E.S. Pietro Parolin, Cardinal Secretar de Stat al Sanctității Sale (Palatul Apostolic din Vatican)
Ora 13.00 Dejun oficial oferit de premierul Viorica Dăncilă în onoarea Cardinalului Secretar de Stat al Sanctității Sale, E.S. Pietro Parolin
Ora 16.00 Vizită la Ordinul Suveran de Malta. Întâlnire cu Alteța Sa Eminentisimă Frà Giacomo Dalla Torre del Tempio del Sanguinetto, Principe și Mare Maestru al Ordinului Suveran de Malta • Convorbiri în plenul celor două delegații • Ceremonia de semnare a Acordului de cooperare între Guvernul României și Guvernul Ordinul Suveran Militar și Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rhodos și Malta
Deocamdată, Guvernul nu a transmis ce va face Dăncilă în cursul zilelor de sâmbătă și duminică.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Maiestuoasa săraca vilă a protopopului Lucian Leonte
Cuprinsă de fierbinţeala măririi, nevasta şoferului aiurează
„Drumul morţii”, devenit „Drumul lui Ponta”, arată ca guvernarea PSD
L-aduce iar la Botoşani pe Daea, cel deştept ca oaia
În satul senatorului Papalete, Telekom îşi face de cap nestingherit
Aşa cum arată acum, Lacul Eminescu nu-i locul unui preludiu perfect
Procurorul Chihaia şi poliţistul Gorgan reclamaţi la CNCD
Catrenul săptămânii
Presa-n gura lu' Eotundu: Emisiunea din 11.05.2018
Parlamentarii polonezi și-au votat reducerea cu 20% a indemnizațiilor
Bancul zilei: Elogii canine
Horoscopul zilei de 12.05.2018
Noi proteste antiguvernamentale sunt anunțate sâmbătă în București
și în mai multe orașe din țară și din străinătate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog