Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15029
De la 07 Ianuarie 2003
122875096

Parlamentarii botoşăneni au îngropat propunerile legislative culese de prefect

  • 9 November 2011, 23:00
Ieri, la Prefectura Botoşani, Cristian Roman a adus faţă în faţă câţiva primari şi şeful poliţiei. Subiectul analizat a fost noua formă de organizare structurile de ordine din mediul rural. Potrivit comisarului şef Viorel Şerbănoiu reforma începută pe 20 septembrie, care a înlocuit vechile posturi de poliţie cu secţii mari şi eficiente, nu a pus probleme deosebite.
Cele zece secţii de poliţie reorganizate sunt la Botoşani, Dorohoi, Darabani, Ştefăneşti, Săveni, Flămânzi, Corni, Mihăileni, Pomârla şi Hlipiceni.
„În teritoriu lucrăm cu agenţi de poliţie pe aceeaşi schemă pe care am avut-o şi în vechea organizare. Avem 182 de agenţi. Ca element în plus, vor fi 20 de ofiţeri care coordonează activitatea. Este un şef de secţie şi un ofiţer de execuţie, înlocuitor la comandă.
Avem un parc auto cu 62 de maşini Dacia Logan, aceleaşi maşini care au fost repartizate posturilor de poliţie. O parte dintre acestea au fost retrase la secţie pentru serviciile de patrulare. Câte două pentru patrulare şi una pentru mica criminalitate. Diferenţa de maşini va rămâne tot la posturile de poliţie”
, a spus Viorel Şerbănoiu, şeful IPJ Botoşani.
Prezent la întâlnire, primarul de Ungureni, Ilie Ivanache, şi-a spus răspicat opinia care sancţionează sistemul şi legislaţia permisivă. Chiar dacă primarul a recunoscut buna colaborare cu singurul poliţist, care menţine ordinea în nouă sate, comuna Ungureni rămâne însă una afectată de scandalagii care sfidează legea. Poliţistul scrie amenzi după amenzi, iar cei sancţionaţi râd şi continuă fărădelegile. De vină ar fi legislaţia, spune primarul.
„Un poliţist la nouă sate este foarte greu. Dacă s-ar mai umbla un pic la legea 61 ar fi foarte bine. La noi deja s-a trecut de 10 miliarde de lei vechi la amenzi. Sunt fel şi fel de cazuri în care îi râde în faţă poliţistului şi acesta nu poate lua nicio măsură. Am avut zile în care s-au dat şi câte trei amenzi a câte 2000 de lei”, a precizat Ilie Ivanache (foto), primarul comunei Ungureni.
La polul opus, primarul comunei Corni, Dorel Dorneanu, care a beneficiat de avantajul reorganizării a descris situaţia la superlativ. Acesta a încheiat luna trecută un contract cu o firmă de pază care să asigure liniştea publică pe timpul nopţii. În fiecare noapte, trei agenţi de pază patrulează prin comună pentru a preveni eventualele incidente.
„Am înfiinţat din octombrie echipă de pază. Am angajat o firmă specializată. Este bine, oamenii sunt mulţumiţi. Sunt trei angajaţi, doi la Corni şi Balta Arsă şi unul la Sarafineşti şi Mesteacăn. Patrulează doar noaptea. Programul lor este de la ora 21.00 până la 6.00. Se simte o îmbunătăţire”, a spus Dorel Dorneanu.
Prefectul Cristian Roman a recunoscut că propunerile legislative strânse de la diverse structuri din judeţ au fost îngropate de parlamentari în praful conştiinţei. „În 2009 am solicitat de la mai multe instituţii publice propuneri de modificări legislative. Aceste propuneri vizau modificare legii 61. Toate aceste propuneri au trimise parlamentarilor judeţului nostru şi aşteptăm reacţii”, a declarat prefectul Cristian Roman. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Nevasta furioasă
Reţeta zilei: Zalatină de portocală
Nedreptatea şi revolta celui fără vină
Statul poliţienesc poate fi ultima măsură anti-criză
Războiul Prostănacilor sau cum se bate PSD singur
Ponta va demisiona, dacă Geoană nu va fi schimbat de la Senat
Profitul Petrom s-a dublat în primele nouă luni, la 2,92 miliarde lei
Secretarul general in Ministerul Sănătăţii, Gheorghe Sârb, trimis în judecată
el ar fi luat mită 600 de euro, produse alimentare şi nealimentare
Cine e prostănacul acum?
Economia Germaniei va creşte cu doar 0,9% în 2012
Botoşani: Karatişti de performanţă
Concurs la Poliţie
Prefectul a scos la raport Direcţia de Drumuri
Unde se ascunde omul de afaceri Constantin Cuciureanu?
Prefectura Botoşani la Curtea de Apel Suceava
Şcoli construite pe banii Băncii Mondiale închise
Cei de la Psihiatrie se plâng de colegii care prescriu reţete greşite
Directorii de şcoli răspunzători pentru integritatea copiilor navetişti
Oprişanu a demisionat, din urmă vin amenzile
Urban Serv şi curăţatul străzilor
Baronii locali şi nesimţirea
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog