Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16471
De la 07 Ianuarie 2003
122876538

Paşii necesari pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale

  • 16 June 2008, 23:00
Pentru începerea unei afaceri este necesar, de cele mai multe ori, înfiinţarea unei societăţi comerciale, pentru anumite facilităţi oferite şi obligaţii pentru stat. Paşii obligatori pentru înmatriculare şi autorizare sunt următorii:
Rezervarea de denumire, care este valabilă 3 luni din momentul efectuării sale la Oficiul Registrului Comerţului; aceasta presupune completarea unei cereri cu numele viitorului asociat şi cu trei denumiri propuse în ordinea preferinţelor pentru denumirea viitoarei societăţi.
După rezervare, se poate începe efectuarea actului constitutiv care se poate redacta pe cont propriu, fiind un act valabil sub semnătură privată, sau conceput de către un notar, avocat, consilier juridic, etc….
Sunt necesare, apoi declaraţia pe proprie răspundere că îndepliniţi condiţiile legale pentru exercitarea calităţilor de asociat şi , eventual, administrator, aceste două acte sunt valabile doar dacă sunt efectuate în faţa notarului, a avocatului sau a personalului din cadrul Oficiului Registrului Comerţului.
Sediul social al societăţii poate fi dovedit cu un contract de închiriere, de comodat (închiriere gratuită) sau orice act de proprietate, ataşate la dosar.
Asociatul poate efectua chiar, între societate şi dânsul, un contract de comodat, prin care pune la dispoziţia firmei o cameră din locuinţa proprie pentru sediul social. Este bine ca, dacă nu efectuaţi activitatea pentru care sunteţi autorizat la sediul social, să deschideţi punct de lucru odată cu înfiinţarea deoarece vă va costa doar 30 ron în plus, faţă de deschiderea ulterioară înmatriculării firmei, care vă poate costa până la 500 ron. Capitalul social obligatoriu este de minim 200 ron şi se depune la orice bancă, apoi, după înfiinţare se închide contul de capital, se pot retrage banii, şi se deschide contul de către asociat. Ataşaţi la dosar copie de pe chitanţa depunerii capitalului social, originalul se păstrează în vederea decontării.
Cu aceste documente, plecaţi la registru, unde aveţi de completat anumite cereri de autorizare şi înmatriculare, etc…, formulare ce se pot descărca de pe site-ul ONRC.
Dacă numiţi un reprezentant care să se ocupe cu înfiinţarea şi autorizarea firmei, este necesară ataşată la dosar procura.
Societatea este înfiinţată în maxim 10 zile, iar pentru paşii ulteriori, aveţi nevoie de îndrumarea unui contabil. (R.A.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CXXXVIII)
(Ioan Rotundu)
Horoscoop
Candela liberală s-a stins pâlpâind a neputinţă
S-a declanşat asaltul asupra posturilor disponibile din învăţământ
Bucecea va avea campus şcolar
Transport ilegal de ţigări în valoare semnificativă
Comerţ ilegal cu fierăstraie
Crescătorii de animale sunt indiferenţi la subvenţii
Apolodor din Damasc – o punte între cultura română şi cea italiană
Director într-o companie de software şi preşedinte al unei asociaţii româneşti
Program Tele'M Botoşani marţi, 17 iunie
Motanul cel isteţ
Spaţiu ultracenntral şi chirie mică
Cine şi ce a câştigat în urma alegerilor
Ioan Rotundu
Piaţa de gross pe finiş
În Consiliul Judeţean nu s-a dormit
Pesediştii sunt mulţumiţi de rezultatul alegerilor
Ansamblul Balada îşi pune speranţa în noul Consiliul Local
Un nou scandal politic - Ţâbuleac contestat
Încă sunt în stare de şoc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog