Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7857
De la 07 Ianuarie 2003
122867924

Pateul de pasăre de la PROFI este din slănină de…porc şi musteşte de chimicale

  • 21 August 2008, 23:00
Legea 363 din 2007 sanctioneaza drastic publicitatea inselatoare facuta de comercianti, mai ales cand este vorba de ..alimente care sunt destinate consumului romanilor si mai ales copiilor din tara noastra. Continuand seria exceptionala"Ce bem, Ce mancam", Cristina Andreea Calin de la Jurnalul a prezentat cazul pateului de pasare de la PROFI ROM FOOD SRL, aceasi firma care opereaza si lantul de magazine cu acelasi nume.
Acest pateu desi este inscris pe eticheta ca fiind ..de pasare...de fapt contine slanina de..PORC, fara ca acest lucru sa fie mentionat pe undeva pe eticheta produsului, inducand grav in eroare consumatorii. In plus pe eticheta produsului apare mentionat doar E472 insa in fapt in produs mai exista inca doi euri E301 si E250, extrem de nocivi pentru corpul uman , care duc la cancer, obezitate, hipertensiune , osteoporoza, Parkinson si Alzheimer...Iata asadar ca avem superoferta de la Profi : cumparam un produs si primim inapoi vreo 10 boli crunte!

Pateu din slănină
Nesănătos. Pateul conţine un exces de grăsimi periculoase

CE BEM, CE MÎNCĂM
Denumirea de pe etichetă ne duce cu gîndul la un produs sănătos, care poate fi consumat de majoritatea persoanelor. Numai că ficatul de pui nu este ingredientul principal, iar consumatorul este păcălit.
Pateul de pasăre Profi are ca ingredient principal slănina de porc. Ficatul de pui are o pondere de doar 30%, fiind urmat în lista compoziţională de apă, sare, emulgator E 472, esteri ai acidului acetic sau lactic cu mono şi digliceride ai acizilor graşi, condimente, antioxidant: izoascorbat de sodiu E 301, consevant: nitrit de sodiu E 250. Producătorul precizează că pateul a fost obţinut prin fierbere.
ANALIZĂ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie produsul analizat ca fiind de tip pate obţinut din slănină de porc, ficat de pui, apă, sare şi aditivi alimentari din clasa emulgatorilor, antioxidanţilor şi conservanţilor. Pateul are un profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de grăsimi animale saturate (slănină de porc şi grăsimi saturate din ficatul de pui) înalt aterogene, periculoase pentru sănătate, care imprimă şi o densitate energetică foarte ridicată. Produsul aduce şi un aport mare de sodiu provenit din sare şi din aditivii E 301 izoascorbat de sodiu şi E 250 nitrit de sodiu. Acest exces provoacă tulburări ale tensiunii arteriale, reţinerea apei în ţesuturi, împiedică fixarea calciului în oase, este nefrotoxic.
CONCLUZII. Produsul analizat nu este indicat copiilor, supraponderalilor şi obezilor, adolescenţilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, hipertensivilor, suferinzilor de maladii hepato-renale, de dislipidemie şi hipertrigliriceridemie, de gută, de maladii cardio şi cerebrovasculare, neurodegenerative (Parkinson şi Alzheimer), suferinzilor de cancere, de maladii ale pielii, celor cu artitrită reumatoidă, cu osteoporoză, persoanelor cu status proinflamator sistemic
Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa [email protected].


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Căldura a afectat calitatea conservelor din carne
Topul băncilor procesomane
cele mai agresive bănci cu clienţii lor
Ce vrea de fapt să spună Voronin?
Regiunea transnistreană este la o scânteie de război
Marea Neagră rămâne lac rusesc
Cozonacul de la Boromir are 3 Euri şi chimicale cât să îţi arunce glicemia în aer
Program Tele'M Botoşani vineri, 22 august
Horoscop
De ce Papa este dator lui Iţic
Lacrimi de fericire şi ţigăneală printre sinistraţii din Baranca
Din birourile Mediului, birocraţii văd altfel situaţia localităţilor inundate
Medicul liberal Câmpanu, neputincios în faţa conducerii CJASS
Start la programul „Cornul şi laptele” pentru noul an şcolar
Preşedintele Ţâbuleac este tot mai uimit de aberaţiile unor legi
abia acum descoperă ce legi proaste a votat vreme de patru ani, ca senator
Cupa PNL la tenis de câmp
Certăreţii din CJ cad la pace, iar noi plătim oalele sparte
Se extinde secţia de cardiologie
Grecii ne acordă dreptul la muncă, nu şi la alocaţiile pentru copii
Trăiesc de pe urma unei legi comuniste
Românul şi vremurile (noi)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog