Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11614
De la 07 Ianuarie 2003
122871681

Patru inspectori ANAF sunt urmariti penal in dosarul lui Florian Walter

  • 3 April 2016, 23:00
Patru inspectori din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) au fost pusi sub urmarire penala, pentru abuz in serviciu si fals intelectual, in dosarul omului de afaceri Florian Walter, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.
Patru inspectori din cadrul ANAF au calitate de suspecti in dosarul de la DNA in care omul de afaceri Florian Walter este acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani in legatura cu activitatea societatii Romprest, sustin surse judiciare.
Potrivit acestora, inspectorii ANAF au fost pusi sub urmarire penala pentru presupuse fapte de abuz in serviciu si fals intelectual. Catalin Cercel, Iulian Dinut (inspectori antifrauda la Directia de Control Fiscal, potrivit datelor publicate de ANAF), Alexandru Balan si Gheorghe Dorel Ioja (angajati ai Directiei Operatiuni Intracomunitare, potrivit datelor publicate de ANAF ) au facut parte din echipele de control trimise la societatea Romprest si la firme partenere pe parcursul anului 2014, declara surse judiciare.
Conform acestora, exista, printre altele, suspiciuni ca inspectorii au trecut date nereale in actele de control. Potrivit surselor citate, unul dintre ei ar fi recunoscut, partial, presupusele fapte in fata procurorilor anticoruptie.
In luna mai a anului 2015, atunci cand a fost anuntata ancheta la societatea Romprest, ANAF sustinea, printr-un comunicat de presa, ca "ROMPREST SERVICE SA a facut obiectul verificarilor derulate de catre Directia generala antifrauda fiscala, in perioada 20.08- 11.12.2014, concretizate in 16 actiuni de verificare ce au avut ca obiectiv modul in care sunt respectate prevederile legislatiei fiscale si contabile de catre societate raportat la relatiile comerciale desfasurate cu societatile LA TEAM LINE SOLUTIONS SRL, ROMCONCORD TEHNIC SERVICE SRL si EURO GRUP SRL in anii 2012 - 2014, respectiv lanturile comerciale TANASESCU FARM SRL- CORESIO EUROINVEST SRL- JIF SRL- EURO GRUP SRL- COMPANIA ROMPREST SERVICE SA si TANASESCU FARM SRL- CORESIO EUROINVEST SRL- BRYANA EURO INVEST SRL- EURO GRUP SRL."
Rezultatele controalelor facute de FISC au stat atunci la baza dosarului penal instrumentat de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Ploiesti, ancheta din care a fost disjunsa si trimisa la DNA - structura centrala partea care il inscrimina pe omul de afaceri Florian Walter, actionarul majoritar al Romprest.
Dosarul de la DIICOT Ploiesti a fost trimis in judecata in iunie 2015, cu 18 persoane in calitate de inculpati. In cazul lui Florian Walter si a celor patru inspectori ANAF ancheta este inca in faza de cercetari la DNA. Potrivit surselor judiciare, in dosarul de la DNA se asteapta acum rezultatele la o expertiza financiar-contabila dispusa de procurorul de caz.
Agemntia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ţărăneasca
Reţeta zilei: Dron de ciuperci
Horoscopul zilei de 4.04.2016
Ex-miliţianul Zmău vrea cenzură asupra emisiunii Presa-n gura lu’ Rotundu
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 1.04.2016
Lumea lu' Rotundu: Coţuşca - Între români nu există graniţă
PNL vrea sa schimbe regimul incompatibilitatilor:
Alesii locali sa poata face parte din Consiliile de Administratie si din Adunarile Generale ale societatilor comerciale de interes local
Cetatean roman, dat in urmarire de SUA pentru falsificarea de legitimatii FBI si CIA
Achim Irimescu, despre declaratia privind transferul banilor: A fost o metafora
Gorghiu: Congresul PNL ar putea avea loc inclusiv dupa locale
Lidera PNL spune ca nu va sta cu bebelusul ce se va naste in mai acasa si ca va veni cu el la sediul partidului
Alina Gorghiu: Putem face alegeri in doua tururi daca CCR se pronunta cu cateva zile inainte de 5 iunie
Ministerul rus al apararii a luat foc, traficul din centrul Moscovei a fost deviat
Expertul in rachete al Statului Islamic, ucis de o drona americana
Botoşani: Ţâbuleac de la PNP. Un fel de Gâgă politic cu repetiţie
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog