Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1184
De la 07 Ianuarie 2003
123124755
pnl

Pe Cosmin să-l schimbe cineva de pelinci

  • 10 May 2015, 23:00
Vineri, 8 mai, zi memorabilă pentru nepoţii de azi ai comuniştilor de ieri, şedinţa de Consiliu Local Municipal Botoşani, deşi convocată legal, nu s-a mai desfăşurat. În loc de o şedinţă responsabilă, consilierii au oferit alegătorilor un spectacol tragi-comic.
Preşedinte de şedinţă a fost Eugen Ţurcanu, considerat de primarul Ovidiu Portariuc şi şoimul PSD-ului, Cosmin Andrei(foto), cel mai aprig duşman al lor.
Făcând prezenţe, Ţurcanu a constatat că din 23 de consilieri câţi ar fi trebuit să fie prezenţi, în sală au luat loc doar 14, 9 lipsind fără a se cunoaşte şi motivele. Printre absenţi s-au aflat primarul Ovidiu Portariuc şi viceprimarul Buliga, ambii având pe ordinea de zi, spre aprobare, proiecte de hotărâri. A fost prezent din partea PSD doar viceprimarul Cosmin Andrei, care s-a comportat precum un copil a cărui pelinci trebuie schimbate şi nu se află nimeni prin jur s-o facă.
Absenţii fiind social-democraţii, n-avem decât o singură explicaţie pentru lipsa de la şedinţă. Vineri, fiind 8 mai, nepoţii au sărbătorit 84 de ani de la data când bunicii lor au pus bazele Partidului Comunist Româna. Boicotul social-democraţilor asupra şedinţei programată pentru ziua când ieri sunt într-o mare sărbătoare trebuia anticipat.
M-am tot întrebat de ce primarul Portariuc n-a pavoazat oraşul pentru Sf. Gheorghe, pentru sărbătoarea Paştelui că timp a avut berechet. În schimb, imediat ce a trecut Paştele şi Zilele oraşului Botoşani, pe străzile noastre centrale a apărut o mare forfotă. Vopsitori sârguincioşi dădeau de zor cu bidineaua, vopsind în roşu şi alb bordurile, au împrospătat cu vopsea trecerile de pietoni iar peisagisticii plantau de zor flori.
Asistând la această bruscă hărnicie a primarului, n-am găsit nicio explicaţie raţională. Abia ieri mi-am dat seama că Portariuc a pavoazat oraşul în cinstea zilei de 8 Mai – Ziua de naştere a Partidului Comunist Român.
Probabil că aplauzele le-a primit tovărăşeşte în sediul PSD de la toţi cei care încă mai regretă vremurile când se făceau că munceau sau munceau cu gura dar primeau bani frumoşi.
Căutând să mascheze discreţia cu care tovarăşii săi s-au pitit pe undeva, în frunte cu Portariuc, să serbeze cei 84 de ani de istorie comunistă, copilaşul Cosmin Andrei a bătut câmpii cum că liberalii sunt cei care boicotează şedinţa şi pun piedică proiectelor de hotărâre cu care Executiv PSD al Primăriei Botoşani vrea să investească pentru a ne ferici. N-a dat nici un exemplu de vreo investiţie blocată de liberali pentru că n-a avut de unde să ia vreo una, de vreme ce de teri ani n-au reuşit să ducă la bun sfârşit investiţiile începute de Flutur.
Şi ca să pară mai fioros, acelaşi şoim al PSD a ameninţat că pentru două corecţii financiare de câteva milioane de lei pe care Primăria riscă să le plătească dacă Ponta nu le preia în plată la guvern, va pune la plată Executivul Flutur. Bietul copilaş, visează la răzbunare şi când este treaz!
De trei ani cuplul Portariuc – Andrei ne intoxică cu afirmaţia că Flutur este bun de plată pentru investiţiile realizate prin Botoşani. Ori de câte ori vine vorba de incompetenţa celor doi, imediat unul dintre ei declară că fostul primar Flutur este vinovat şi din cauza lui nu pot ei să se remarce cu realizări spectaculoase. Eu rămân la convingerea că pelincile lui Cosmin trebuie schimbate, Iar dacă desfăşat emană un miros prea pestilenţial, greu de suportat, atunci să-l schimbe din funcţia de viceprimar. Este mai uşor de realizat şi mult mai avantajos pentru comunitatea botoşăneană.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Trucul cu tunsul
Reţeta zilei: Borş de peşte lipovenesc
Horoscopul zilei
Lumea nlu' Rotundu: Alesul Domnului
Cele două coţofene au ciripit din nou
Ioan Rotundu
Botoşani: Intenţiile ascunse ale primarului Portariuc asupra Centrului vechi
Ioan Rotundu
Reclamagii PSD-ului au pierdut lupta cu UPU
Ioan Rotundu
Klaus Iohannis: Am hotarat ca problema defrisarilor ilegale sa fie discutata in CSAT
protestul de astazi este unul perfect legitim
Trebuie afumat să-i treacă de sperietură
Ioan Rotundu
Sorin Campeanu: Abonamentele profesorilor, decontate de 18 ani de autoritatile locale
Prognoza meteo pentru luni si marti
Guvernul amana pe 2017 constructia autostrazilor, dar face planuri. "Si daca plecam intr-o luna, lasam tara cu Masterplan"
Rusia invadeaza estul Ucrainei cu Rubla
Taximetristi nemultumiti de impozitarea bacsisului au protesat in fata Guvernului si Parlamentului
Stenograme dintr-o sedinta a vechiului PNL: Cum rad vechii liberali de pedelisti
Mircea Druc nu a fost lasat sa intre in Ucraina
Ministerul de Externe: Vom solicita clarificari ambasadorului ucrainean
Spagatul lui Merkel intre boicotarea paradei lui Putin si asumarea vinei germane de razboi
Caricatura zilei: Elena Udrea şi Băsescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog