Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17258
De la 07 Ianuarie 2003
122902907
Pentru porţiunea de şosea de la Dealul Mare

După ce s-au înmormântat 100 miliarde lei, se vine cu soluţia viaductului

  • 19 November 2008, 23:00
Prefectul judeţului Botoşani, Gheorghe Sorescu nu este mulţumit nici de activitatea directorului de la Direcţia Naţională de Drumuri, Secţia Botoşani, nici de cea a şefului de la Regionala de Drumuri Naţionale Iaşi. Acesta înţelege că sunt alocări de fonduri, dar este nemulţumit de faptul că acel drum de la Târgu Frumos până la intrarea în Botoşani arată mai bine, iar după aceea mai rău.
„Asta înseamnă că implicarea celor de la drumuri nu este cea care ar trebui. Ori noi ca instituţie nu putem fi acuzaţi că nu am făcut demersuri suficiente atât la Direcţia Regională, cât şi la Ministerul Transporturilor. Întotdeauna se plâng că nu sunt alocări de fonduri. Directorul de la secţia de drumuri naţionale a mai avut probleme de sănătate. Nu-i iau apărarea domnului Gherase pentru că probabil mi-e atât de simpatic pe cât îi sunt eu lui. Cred că avem sentimente de simpatie reciprocă, dar la un moment dat, puterea lui de decizie este limitată”, a declarat prefectul Gheorghe Sorescu, specificând că directorul Vasile Gherase se limitează la a evidenţia starea drumurilor, a transmite mai departe şi a cere fonduri.
Ori vin sume care nu ajută la altceva decât să se cârpească drumurile naţionale. „Asta e realitatea la Botoşani. De aia spuneam eu că trebuie la urma –urmei să fie o decizie în ultimă instanţă, politică. Ceea ce s-a întâmplat astă toamnă nu a fost suficient, chiar a fost târzie intervenţia la bugetul anului 2008. Pe bugetul lui 2009 se va crea o nouă configuraţie politică şi sunt toate şansele. Nu pot spune că drumul de la Dealul Mare nu este în atenţie. Este un proiect, dar ne-am lovit de faptul că nu sunt fonduri. Întotdeauna când sun la Iaşi îmi spun că da, că proiectul e avizat şi dacă vin banii încep de mâine şi lucrările. Parlamentarii trebuie să se implice şi să insiste chiar să se dea bani, să nu mai fim duşi cu vorba. Dacă la Botoşani, infrastructura se va dezvolta, vom avea şi o anumită creştere economică. Trebuie să ne implicăm în atragerea de fonduri europene că altfel o să discutăm de acest drum şi la anul. Viaductul acela va fi o dorinţă, la fel şi drumul expres”, a mai adăugat prefectul judeţului Botoşani.
Acesta atrage atenţia că în drumul de la Dealul Mare s-au băgat peste 100 miliarde lei vechi, care s-au îngropat. Din punctul său de vedere, autorităţile locale nu au putut să se implice fiindcă proiectarea şi licitaţia s-a făcut la nivelul Ministerului Transporturilor.
„Noi trebuia să fim beneficiarii unui tronson de drum care trebuia să fie bun. Ori suntem beneficiarii unei situaţii în care trebuie să folosim tot vechiul traseu, tot prin acele gropi. S-a refăcut proiectul, înţeleg că s-a gândit varianta unui viaduct şi probabil că ar fi o chestie inedită pentru Botoşani. Acum suntem în situaţia în care urmează alocarea de fonduri. Dar când discutăm de fonduri, toate lucrurile se opresc. Cred că Botoşaniul trebuie să depăşească faza de cârpeli, să avem nişte drumuri adevărate”, a concluzionat prefectul Sorescu. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Averea din mocirlă
Insula furată de Moscova României, va fi transformată de Kiev in “zonă economică liberă”
Comentariul comentariilor (CCXLV)
(Ioan Rotundu)
Petrecere romanească la Bruxelles
Horoscop
Întrecere între Dumnezeu şi Diavol
Programul PSD... văzut altfel
...mai multă dreptate!
Pragmatism şi eficienţă
Forţă prin înţelepciune
Manager serios, independent de factorul politic
Obişnuit să construiască
Vinde afacere la cheie... ieftin
Cu „energizantul” său, Gelu Străjeru a intrat în graţiile muncitorilor de la…
Grosaru a venit la Botoşani cu un sac doldora de promisiuni
Nemulţumitului i se ia darul
din zece sinistraţi doar trei mai fac nazuri
Bursa locurilor de muncă pentru deţinuţi
Şefii mai pot să-şi facă de cap doar până la alegeri
după care al-ii se vor aşeza pe scaunul lor
Nu mai sunt bani pentru salariile profesorilor
Va da, oare, socoteală doamna?
Promisiuni în loc de lefuri
Scandal programat chiar de la Primăria Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog