Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19633
De la 07 Ianuarie 2003
122879700

Persoane acuzate că trăiesc pe seama banului public

  • 30 July 2008, 23:00
În ultimele zile, în cutia poştală situată la parterul Primăriei Flămânzi au fost depuse mai multe plângeri adresate primarului şi aparatului administrativ, unele semnate, altele trimise din partea unui grup de cetăţeni, care reclamă presupusuri abuzuri ale unor salariaţi ai primăriei. O persoană care îi cunoaşte, se pare pe majoritatea celor care, în calitate de beneficiari ai Legii 416, primesc ajutor social, este foarte nemulţumită de modul în care cei în cauză se achită de executarea orelor de muncă obligatorii în folosul comunităţii.
„Domnule primar, vă rugăm frumos să îi daţi pe cablu oamenii de la 416, să îi ştim şi noi pe cei care primesc ajutor social. Până acum, toată lumea a lucrat la fostul primar, la fostul vice, la Mircea Călin şi la alţii. Domnule, sunt oameni cu pământ, cu locuinţe, care au animale şi care primesc ajutor social, precum Sârghi Toma Maria din Prisacani. Femeia lui Rusu Gheorghe a venit acum din Italia plină de bani. Are casă, cal, vacă, căci i-au murit părinţii şi au venit de la bloc la casă. Soţul lui Atănăsoaie Valentina ia 7 milioane salariu de la Hârlău şi ea primeşte ajutor social.
Găitan Ioana şi Anişoara lucrează prin sat şi primesc băutură, apoi spun că sunt bolnave. Călin Stela şi Curiciuc Elena după ce iau ajutoarele, stau şi cheltuiesc banii pe la crâşme. Toţi ţiganii se prefac bolnavi ca să nu-şi facă zilele la primărie. Lazăr D lucrează pe tractor. A lui Bucşa nu vine nici ea la treabă. Zămoşteanu Mitică are ajutor social, deşi femeia lui primeşte pensie de însoţitor pentru că îngrijeşte pe sora lui din deal de la Flămânzi. Valentina Atănăsoaie şi Ana Găitan să facă zile la ajutor social, că până acum au lucrat la fostul primar, care le căra cu maşina primăriei la muncă. Acum sunt moarte de supărare că a căzut fostul primar.
Am auzit că mulţi primesc ajutor şi nici nu se arată pe la primărie. Referentul Mircea Avădănii dă ajutor social numai la cei care îi dau de băut. Poate dumneavoastră o să faceţi dreptate în primărie, ca să nu se mai meargă cu pile. Să-i chemaţi pe toţi la treabă, să facă curăţenie, să nu ia banii degeaba. Mult succes!”
, menţionează în cele două scrisori, aproape identice.
Convinşi că în spatele fiecărei sesizări poate exista un sâmbure de adevăr, am încercat să aflăm de la reprezentaţii Primăriei Flămânzi dacă există astfel de beneficiari ai acestui tip de ajutor social. Împreună cu referentul Avădănii şi cu colegii de birou ai acestuia s-a analizat fiecare caz sesizat, fără a se confirma vreunul din cele nominalizate în reclamaţiile depuse la primărie.
Referentul Avădănii, cel acuzat că ar distribui ajutoarele sociale după bunul său plac sau pe o sticlă de băutură, ne-a explicat că nici dacă ar vrea nu ar avea puterea legală să treacă preferenţial anumite persoane pe listă. „Ca să beneficieze de ajutor social, persoanele apte de muncă care nu realizează venituri din salarii sau din alte activităţi trebuie să prezinte dovada că sunt luate în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Orice persoană aptă de muncă din cadrul familiei care beneficiază de ajutor social are obligaţia de a efectua lunar un număr de ore de muncă în folosul comunităţii, nu cum vrea Avădănii, ci cum spune HG 1010 / 2006, în funcţie de cuantumul ajutorului social primit”, ne-a explicat angajatul primăriei.
La ora actuală, în oraşul Flămânzi există 57 de beneficiari ai ajutorului social, din care 32 sunt apţi de muncă. Ceilalţi 25 de beneficiari, scutiţi din diverse motive legale, sunt: bolnavi, bătrâni, femei singure cu copii sub 7 ani sau cu soţul bolnav, etc.
Primarul Constantin Pitorac roagă persoanele care au de sesizat aspecte negative vizavi de comportamentul salariaţilor primăriei „să renunţe la scrisorile anonime, să vină cu încredere la primărie, pentru a discuta deschis despre problemele lor, fără nici un fel de repercusiuni”. . (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Când trebuie să alegi între rău şi groaznic
Program Tele'M Botoşani joi, 31 iulie
Angajatorii nu pot să concedieze femeile însărcinate
Comuniştii de la Chişinău încearcă demiterea primarului liberal al Chişinăului
Un parlamentar şi agenţii guvernului comunist fac presiuni asupra Mitropoliei Basarabiei
De la Est vine ploaia
Ucraina atacă pe doua fronturi
Itinerar pastoral al Arhiepiscopului Nicolae în luna august
S-a învârtit cu elicopterul în jurul cozii şi… a plecat
Ioan Rotundu
Mai avem de aşteptat până la toamnă, ca să avem prefect
Deţinuţii au renunţat la hrană în favoarea sinistraţilor
PNL Gorj donează 100.000 lei pentru sinistraţi
Barajul de la Stânca Costeşti nu este în pericol
Mihai Ţâbuleac lasă garda jos
vicele Ţurcanu a primit noi competenţe
Premierul a evaluat la faţa locului situaţia de la barajul Stânca Costeşti
Votaţi PSD!
Salvaţi cultura de grâu!
Dumnezeu cu mila!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog