Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7072
De la 07 Ianuarie 2003
122867139

Peste 10 tone de produse alcoolice confiscate la Hârlău

  • 14 December 2007, 23:00
Actionand pe baza informatiilor furnizate de catre reprezentantii IPJ Iasi, conform carora in zona Harlaului se comercializeaza mari cantitati de produse alcoolice fara marcaje legale si fara respectarea normelor standard de calitate, in luna decembrie inspectorii DRAOV Iasi au derulat mai multe controale la firmele care distribuie engros bauturi alcoolice, fara a se constata nereguli in activitatea acestora.
Prin extinderea cercetarilor la domiciliile apropiatilor actionarilor societatilor controlate pe linia combaterii productiei si comertului ilicit de produse accizate, in data de 13.12.2007 a fost descoperita o instalatie artizanala de fabricare ilicita a produselor spirtoase si au fost retinuti in vederea confiscarii10.235 litri lichid cu miros pronuntat de alcool .Inspectorii vamali din cadrul Compartimentului Echipe Mobile, impreuna cu ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor si reprezentanti ai Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, pe baza autorizatiei de perchezitie emisa de catre judecatoria Harlau, au descoperit intr-un garaj situat in curtea imobilului din Harlau in care locuieste G. Simfora (54 de ani), o distilarie manufacturiera de alcool si urmatoarele produsele alcoolice in pet-uri neetichetate si fara marcaje fiscale : 982 recipienti din plastic de 5 litri fiecare continand lichid incolor cu miros pronuntat de alcool (probabil vodca) - 4.910 litri; 969 recipienti din plastic de 5 litri fiecare continand lichid brun cu miros pronuntat de alcool (probabil rom) - 4.845 litri; 14 recipienti din plastic de 10 litri fiecare continand lichid brun cu miros pronuntat de alcool (probabil rom) - 140 litri; 2 butoaie pvc de aproximativ 180 litri continand fiecare lichid incolor cu miros pronuntat de alcool (probabil alcool 96%).
Activitatea clandestina de preparare artizanala a bauturilor spirtoase se desfasura intr-un garaj compartimentat in trei incaperi, unde in partea centrala au fost identificate cele 2 butoaie pvc cu alcool, mai multi recipienti de 5 litri fara continut, ambalati in baxuri trase in folie din plastic, pompa artizanala folosita la prepararea produselor alcoolice si imbutelierea in recipienti de plastic, rezervorul cu apa care fusese deconectat de la sursa de alimentare aflata in pod. Precizam ca alimentarea cu apa si energie electrica se facea din locuinta persoanei sus mentionate.
In incaperea din stanga erau depozitati recipientii de 5 si 10 litri deja umpluti cu bauturi spirtoase care nu erau etichetati si marcati conform normelor legale in vigoare, precum si instalatia artizanala de preparare a produselor alcoolice.
Intreaga cantitate de alcool a fost retinuta in vederea confiscarii de catre autoritatea vamala, fiind depozitata in magazia DRAOV Iasi. Au fost prelevate probe in vederea expertizarii si stabilirii concentratiei volumice de alcool la Laboratorul central al A.N.V., in baza acesteia urmand a fi stabilita valoarea intregului prejudiciu al bugetului consolidat al statului.
Pentru o concentratie estimativa de 33% alcool si la o valoare minima de piata de 10 lei / litru de bautura alcoolica, valoarea marfii confiscate se cifreaza la circa 100.000 lei, pentru care acciza datorata se situeaza in jurul valorii de 75.000 lei.
In prezent cercetarile sunt continuate de catre organele de urmarire penala, urmand ca la finalizarea acestora sa se aplice masurile legale prevazute la art.296 din L.571/2003( Codul Fiscal ) vizand producerea in afara antrepozitului fiscal de produse accizabile si art.9 din Legea nr. 241/2005 privind combaterea evaziunii fiscale . (Compartimentul Informare Publică al D.R.A.O.V. Iaşi)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Îndeplinesc cu sârg ordinile politice date de Oprişanu
intimidare şi şantaj politic pe bani publiciplângere penală împotriva medicilor Beleca şi Alexandru
Comentariul comentariilor (XII)
(Ioan Rotundu)
Purtătoarea de vorbe liberale acuzată că nu justifică 300 milioane de lei
Conţac trage linie şi adună realizările din 2007
Beneficiarii venitului minim garantat în cădere liberă
CJ marşează pe politica asocierilor
Hrană rece pentru beneficiarii cantinei de ajutor social
Nu toţi pensionarii vor prinde loc la Revelion 2008
Centrul de noapte intră în reabilitare
Vosganian a alocat Botoşanilor o sumă mare de bani
Elevii Şcolii Speciale au început să colinde
Ţiprigan, lidera ce c-un ochi râde şi cu celălalt plânge
Schimb de politeţe între SIP şi IŞJ
Expoziţie la Galeriile de artă "Ştefan Luchian"
Încasări la impozite şi taxe locale mai mari ca anul trecut
Medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori
Suplimentare trenuri pentru perioada de sărbători
La “Dăruieşti şi câştigi”, “Moş Crăciun există”
Trei zile de poveste la Pro Tv
De Crăciun, la Pro Tv vine Moş Măruţă
„Împreună de Crăciun” cu Ştefan Bănica Jr.
Cu reducere
Horoscop
Program TELE’M Botoşani
Vinde, dar vă spune şi cât de vechi este
Opinie despre realitatea politică din România de astăzi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog