Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22994
De la 07 Ianuarie 2003
122908643
Petru Bogatu:

De ce scuipă venin golanul personal al lui Putin?

  • 25 September 2012, 23:00
„Un politician curajos şi prevăzător este acest Ghimpu”, a scris vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin, pe pagina sa de Twitter, cu referire la afirmaţiile lui Mihai Ghimpu privind posibilitatea inaugurării unui consulat rus la Tiraspol. Deunăzi, liderul liberal declarase, precum se ştie, că dacă s-ar deschide un consulat rus la Tiraspol, fapt în care el nu crede, „Alianţa se va clătina serios”.
Hărţuiţi cu limba
Când un influent reprezentant al unei mari puterii ironizează pe seama unui politician dintr-o ţară mică, spunând că acesta este „curajos”, asta sună a ameninţare. Când mai adaugă că acesta e şi „prevăzător”, asta miroase a ameninţare la pătrat.
Altminteri zicând, Rogozin insinuează că AIE, în cazul în care se va opune deschiderii consulatului, de bună seamă se va clătina tare. Numai că nu din motivele invocate de Ghimpu. Va avea grijă Moscova de asta.
Tare în gură, nu şi în bărbie, vicepremierul rus utilizează adesea reţelele de socializare pentru a persifla şi a-şi intimida adversarii politici. Mitocan volubil, şi-a clădit cariera prin golănie verbală, scuipând venin de-a lungul şi de-a latul perimetrului său politic.
Până aici, nimic nou sub soare. Putin tocmai de aceea l-a şi numit reprezentant prezidenţial în Transnistria ca să ne hărţuiască în grup cu limba. Privit din acest unghi, vicepreşedintele guvernului rus nu ne-a mirat deloc. A reacţionat în nota lui obişnuită.
Dar ce l-a deranjat aşa tare? De ce şi-a ieşit din balamale golanul personal al preşedintelui Putin?
Sula-n coaste
L-a scos din sărite refuzul liderilor AIE de a se prezenta în faţa ţarului Moscovei în patru labe. De a se lăcomi la cei 30 de arginţi fantomatici pe care îi va economisi, chipurile, Republica Moldova dacă renunţă la parteneriatul energetic european.
În timp ce o droaie de puşlamale de la Chişinău, simţind sula-n coaste, pe care o bagă Rusia, s-au gătit deja să intre la preţ redus în căldurile marelui bordel eurasiatic, Kremlinul constată contrariat că Republica Moldova în cea mai mare parte a ei este sănătoasă la cap şi refuză să muşte nada otrăvită a „Gazprom”-ului.
Luciditatea noastră şochează mişelia lor. Spiritul nostru răzeşesc, care nu ne permite să ne vindem libertatea pe o ciorbă ieftină de sclav, le creează complexe
. Agresivitatea frustraţilor
E drept că frustrările fostei metropole se convertesc în agresivitate. Dar tocmai asta o dă de gol. O obligă să-şi dea arama pe faţă.
Pierzându-şi cumpătul, „opricinina” ţarului Putin, prin gura unor miniştri sau deputaţi din Duma de Stat, recunoaşte pe şleau de la o vreme că doreşte să se pună de-a curmezişul cursului european al Republicii Moldova. Că vrea „să se clatine Alianţa”, de vreme ce Rogozin scrie pe Twitter, zeflemisind, că Mihai Ghimpu ar fi „prevăzător”.
Astfel, partea faină e că lucrurile s-au lămurit. E mai uşor să înfrunţi un oponent care te atacă pe faţă decât unul care te lucrează pe la spate.
Jurnal.md

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Feldman creştinul
Horoscop
Botoşani: Condamnat la închisoare cu suspendare, candidat din partea PNL la Parlament
Indemnizaţia de creştere a copilului revine de la 75% la 85% din venitul net de la 1 octombrie 2012
Vasile Cepoi aflat în conflict de interese şi suspectat de infracţiuni cu fonduri UE
“Vom discuta despre plagiatul premierului la Conferinţa cercetătorilor din diaspora"
Ecaterina Andronescu va conlucra cu Biserica pentru îmbunătăţirea programei de religie
Creşterea economică a zonei euro în 2012 revizuită în scădere
Monica Iacob Ridzi si-a prezentat, în plenul Camerei, demisia din PDL
Dan Diaconescu nu va putea participa la privatizarea CFR Marfă decât asociat cu firme sau fonduri
Ţigări ascunse în plafonul maşinii
Câinii din cartierul ANL Cişmea mor în chinuri groaznice
cineva a împrăştiat otravă prin tot cartierul
Botoşaniul se înfrăţeşte cu americanii li cu ucrainenii
Satele de la graniţă vor fi protejate de inundaţii
Forum economic transfrontalier cu oameni de afaceri botoşăneni la Suceava
Botoşani: Portariuc ne-a pricopsit cu un Forum de anvergură
Directorii de şcoli par să-i prefere la catedră pe pensionari, nu pe tineri
Programul „Casa Verde” este la mare căutare
Val de nemulţumiri pentru că tomograful a fost scos din funcţiune
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog