Vă propunem o reţetă deosebită, potrivită pentru o cină romantică şi anume un pilaf afrodisiac. Deliciosul pilaf afrodisiac este excelent ales pentru că este un preparat uşor, de preferat în serile speciale. Sunt aceste feluri de mâncare puţine şi deosebite, delicatese rafinate. Acest pilaf afrodisiac se poate servi cu un vin alb, aromat.
Ingrediente: 1 1/2 ceşcuţă cu orez, 2 cepe mari, 3 morcovi, 1 păstârnac, 3 rădăcini de pătrunjel, 10 ardei graşi, 3 roşii, 1/2 ceşcuţă cu miez de nucă, 3 linguri cu ulei, sare şi piper după gust.
Mod de preparare: Legumele se taie mărunt, folosim doar doi ardei graşi, restul rămân pentru umplut sau se dau pe răzătoare şi se călesc în ulei. Când s-au înmuiat suficient, se adaugă orezul şi 3 ceşti cu apă fierbinte. Se potriveşte de sare şi piper, se adaugă miezul de nucă tăiat în bucăţele mici, apoi se introduce vasul în cuptor, la foc mic, până când orezul se umflă suficient.
Între timp se taie capacele, se curăţă de seminţe şi se spală 8 ardei graşi. După ce s-au scurs bine de apă, se umplu cu pilaf şi se ornează cu pătrunjel verde. Poftă bună!