Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
723
De la 07 Ianuarie 2003
122886372

Plângere penală împotriva lui Dan Şova privind afirmaţiile despre Holocaust

  • 7 March 2012, 23:00
Romani CRISS si Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea AntiSemitismului in Romania au depus miercuri plangere penala impotriva senatorului Dan Sova, pentru afirmatiile acestuia cu privire la Holocaust.
In plangerea penala, depusa la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, se sustine ca a fost incalcat articolul 6 din OUG 31/2002 privind interzicerea negarii Holocaustului, care se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi.
Potrivit unui comunicat al Romani CRISS si MCA Romania, citat de Agerpres, in data de 5 martie, senatorul Sova a facut urmatoarele afirmatii: "pe teritoriul Romaniei niciun evreu nu a avut de suferit si asta se datoreaza lui Antonescu"; "la Pogromul din Iasi au murit 24 de evrei"; "armata germana este responsabila pentru evenimentele din Iasi", in cadrul emisiunii TV 'Oameni si oameni', pe postul The Money Channel.
"Dl. Dan Sova a ignorat faptele istorice si concluziile Comisiei Internationale pentru cercetarea Holocaustului Evreilor din Romania cu privire la faptul ca, in perioada respectiva, au fost ucisi sau au murit din cauza regimului de exterminare din Transnistria intre 280.000-380.000 de evrei romani si ucraineni.
Au fost exterminati 155.000 de evrei cetateni romani si circa 115.000 evrei localnici, cetateni ucraineni din Transnistria. Astfel numarul evreilor exterminati sub guvernarea Antonescu totalizeaza 270.000 de suflete. In Romania, victime ale Holocaustului, ca urmare a deportarii in Transnistria in perioada 1942-1944, au fost si 36.000 de romi, dintre care in jur de 6.000 de copii", se afirma in comunicat.
Romani CRISS si MCA Romania considera ca "afirmatiile negationiste ale senatorului Sova au fost explicite, iar scuzele publice trebuie sa reflecte regretul si asumarea greselii fata de cele afirmate public, nu regretul ca ar fi putut fi interpretat sau inteles gresit".
Pe blogul personal, senatorul Sova a declarat: "regret daca afirmatiile mele de la postul The Money Channel au fost gresit intelese" si "regret profund daca declaratiile mele de la postul amintit de televiziune au fost interpretate in sensul in care as fi negat, fie si o secunda, suferintele poporului evreu si vinovatiile autoritatilor romane de atunci".
Presedintele PSD Victor Ponta a anuntat miercuri ca senatorul Dan Sova nu mai este deocamdata purtator de cuvant al partidului si este trimis in perioada urmatoare la Washington, pentru a se documenta in problema Holocaustului.
"Datele istorice arata ca la Iasi au fost omorati 24 de cetateni romani de origine evreiasca de soldatii din armata germana (...) Nu au participat soldati romani. Este un lucru lamurit istoric", a declarat senatorul si purtatorul de cuvant PSD, Dan Sova, intr-o emisiune TV. Fata de declaratiile lui Dan Sova si-a exprimat "profundul dezacord" si "indignarea" Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania. Institutul l-a acuzat pe Sova ca neaga Holocaustul si ca declaratiile sale incalca legea.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Armonie conjugală
Felicitare Primăria Manoleasa
Felicitare Primăria Mihălăşleni
Felicitare Primăria Albeşti
Felicitare Primăria Corni
Felicitare Primăria Truşeşti
Felicitare societatea CONREC SA Botoşani
Felicitare societatea NOVA Apaserv SA Botoşani
Felicitare Prtimăria Botoşani
Felicitare Primăria Roma
Felicitare Constantin Conţac
Felicitare DGFP Botoşani
Felicitare Consiliul Judeţean Botoşani
Felicitare Primăria Ibăneşti
Felicitare PDL Botoşani
Felicitare Primăria Flămânzi
Botoşani: „Imaculatul” Ţurcanu şi falsul neîncătuşat încă
Botoşaniul, cel mai verde oraş
„Portariuc este un piţigoi”
Datornicul oraşului Flămânzi candidatul PPDD
Scandal între liderii PP Botoşani şi PDL-istul Boroleanu
Roman Mihaes: R.Moldova intre Putin si Ungureanu
Oficial: Pedofilii și violatorii din Republica Moldova vor fi castrați chimic
Vladimir Putin îl invită pe Mihail Prohorov să facă parte din guvern
Ce nu s-a văzut la TV la discursul preşedintelui Traian Băsescu în Parlament
Votul uninominal şi reducerea numărului de parlamentari, abandonate în an electoral
Nova Apaserv a rămas bună de plata sporurilor sdalariale
Liderii de sindicat consultaţi asupra Legi sănătăţii
Botoşani: Competiţie profesională între cadrele didactice
Medici scoşi datori de CAS Botoşani
Lichelele comunale fac roată mare la PPDD
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog