Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16270
De la 07 Ianuarie 2003
122901919

Platforma Unionista Actiunea 2012 anunta deschiderea primei televiziuni suta la suta romanesti in Republica Moldova

  • 19 August 2016, 23:00
Prima televiziune suta la suta romaneasca in Republica Moldova va fi lansata la sfarsitul acestei luni, a anuntat duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, reprezentantul Platformei Unioniste Actiunea 2012, Alexandru Rotaru, care a mentionat ca aceasta nu va avea influente politice, si nici influente de propaganda, transmite News.ro.
Alexandru Rotaru a sustinut o conferinta de presa la sediul PMP Constanta impreuna cu liderul acestei formatiuni, Cladiu Palaz. El a vorbit despre doua proiecte pe care Platforma Unionista Actiunea 2012 le desfasoara, unul dintre acestea fiind infiintarea unui post suta la suta romanesc in Republica Moldova.
"Un alt proiect important este Unirea TV care se desfasoara si este in implementare in aceste momente, urmand ca pe 31 august sa lansam prima televiziune suta la suta romaneasca in Republica Moldova, care are ca scop tinta informarea directa si corecta a cetatenilor romani din Republica Moldova. (...) Licenta a fost luata deja in Chisinau, iar pe 31 august va fi auzita o televiziune romaneasca, fara influente politice, fara influente de propaganda", a afirmat Alexandru Rotaru.
El a precizat ca legea audiovizualului din Republica Moldova adoptata in acest an impune un continut de 75% difuzat in limba romana, fiind mai drastica pentru Federatia Rusa.
"Republica Moldova a adoptat in acest an o lege a audiovizualului mult mai permisiva pentru autoritatile romane si mult mai drastica pentru Federatia Rusa, care impune un continut de 75% difuzat in limba romana in Republica Moldova, ceea ce pana acum nu era. Infiintarea televiziunii Unirea TV presupune demersuri catre autoritatile Republicii Moldova si cele din Romania pentru ca vom crea o punte cu cele doua centre de difuzare din Bucuresti si Chisinau si mizam pe ajutorul tuturor televiziunilor din Romania atat la nivel national, cat si local", a explicat reprezentantul Platformei Unioniste Actiunea 2012.
Un alt proiect important este "Cunoaste-ti tara" prin intermediul caruia basarabenii fac vizite in Romania.
"Primul pas catre aducerea Basarabiei acasa este informarea. Informam romanii basarabeni corect asa cum este Romania cu adevarat, cu oameni frumosi, cu oameni primitori, cu romani ospitalieri si cu locuri fenomenale. Proiectul se afla la mijlocul desfasurarii sale, avand oaspeti peste 30.000 de romani basarabeni din toate raioanele Republicii Moldova, inclusiv demnitari ai Republicii Moldova si ne bucuram de un feedback pozitiv din partea tuturor participantilor la proiect, oameni care au vazut ca Romania este de fapt, patria mama, oamenii care au vazut ca romanii le sunt frati si oameni care au vazut brate deschise aici", a mai spus Alexandru Rotaru.
La randul sau, presedintele PMP Constanta, Claudiu Palaz, si-a exprimat dorinta pentru Re-Unire, la 100 de ani de la Marea Unire.
"In calitate de prefect, in 2009, am indeplinit o grea misiune, o colecta de carte pentru Basarabia, moment in care receptivitatea basarabenilor pentru Unire oscila in jurul a 25 - 30%. Astazi, din sondajele pe care tinerii basarabeni mi le-au prezentat, observ o crestere fulminanta, o dorinta de 51% de intoarcere a Basarabiei la Patria Mama! Sustin demersul acestor tineri, pentru indeplinirea marelui nostru ideal: Re-Unirea in 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, pentru ca Unirea face Puterea!", a afirmat Claudiu Palaz.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Răspuns lipsit de orice speranţă
Horoscopul săptămânii 15 – 21 august 2016
O mie de kilometri de autostrada peste doi ani
Multe proiecte nu au autorizatii de constructie
Redacţia Jurnalului vă informează
Lumea lu' Rotundu: Dan Decebal Chitic
Prognoza meteo pentru weekend
Ce spune BNR despre bazele de date pe care le-a pus la dispozitia SRI
Omagierea personalităţii maestrului acordeonist Dan Decebal Chitic
Ioan Rotundu
Andrei Pleşu îl desfiinţează pe Dragnea printr-un editorial
Strategic, mafia PSD pune stăpânire pe CJ Botoşani
Ioan Rotundu
Cârlan pare a fi prima victimă a lui Macaleţi
Ioan Rotundu
„Expoziția Mugur Călinescu”, la Muzeul vieții cotidiene în comunism (MuViCC)
preot rupe tăcerea
Cea mai mare capcană în care pică românii
„DOSARUL OZN”, facut public de Guvernul britanic!
TEORIILE SOCANTE ascunse de ani de zile in arhiva MoD!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog