Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22078
De la 07 Ianuarie 2003
122882145

Poliţia a înregistrat prima plângere penală electorală

  • 6 May 2008, 23:00
Ieri dimineaţă, mulţi dintre botoşănenii care au avut curiozitatea să-şi verifice cutia poştală au putut găsi în interior un fluturaş cu caracter electoral, intitulat „Ştiaţi că?”. Fluturaşul, insidios conceput, este un amestec de frânturi de adevăruri cu informaţii falsificate într-un mod grosolan. Un astfel de manifest a fost adus şi la redacţia noastră de către fostul om de bază al PNŢCD, cunoscut sub numele de „domn’ Costică”. Acesta crede că fluturaşul ar fi opera candidatului PNG la funcţia de primar al Botoşanilor, ex-primarul Florin Egner. Convingerea sa rezidă în faptul că aşa se zvoneşte prin oraş. Numai că sunt voci care susţin că fluturaşul a fost creat în laboratorul electoral al PSD şi că are menirea de a-l discredita pe primarul Cătălin Flutur, avantajându-l pe candidatul loc, ex-prefectul Costică Macaleţi.
Indiferent care dintre cei doi candidaţi au conceput conţinutul fluturaşului, sau poate că autorul este cu totul altcineva, acuzaţiile lansate sunt foarte grave şi aduc importante prejudicii de imagine actualului primar. Să mai adăugăm faptul că dacă ar fi şi adevărate, ele implică răspunderea penală pentru fapte de corupţie. Tot în cursul zilei de ieri noi am adus la cunoştinţa primarului Cătălin Flutur conţinutul fluturaşului, solicitându-i un punct de vedere. Acuzaţiile care i se aduc şi răspunsul său le vom publica într-un material separat. În articolul de faţă vom încerca să stabilit adevărul doar asupra a două acuzaţii.

Averea lui Flutur
La primul punct din fluturaş se susţine că „Domnul primar Flutur Cătălin Mugurel şi-a cumpărat casă la Paris în timpul mandatului”. Ori, Flutur susţine că de când este primar, la Paris s-a deplasat o singură dată, în cursul anului 2005, pentru o singură zi. „Într-o singură zi, şi aceea de duminică, nu poţi să-ţi cumperi casă în Paris” a declarat el.
O a doua acuzaţie a fost formulată astfel: „Domnul primar a racordat cartierul rezidenţial ALFA LAND la gaz şi utilităţi, primind suvenir un apartament (vilă).” Din nou primarul Flutur a explicat că întreg cartierul ALFA LAND a fost racordat la reţeaua de gaz pe cheltuiala dezvoltatorului privat şi în nici un caz pe cheltuiala bugetului local. „De alt fel, pentru cei bine intenţionaţi care şi-au depus candidaturile la funcţia de primar şi nu vor să păcălească cetăţenii, daca analizează conţinutul Bugetelor locale din 2005, 2006 si 2007 ar observa că nu există acest obiectiv nominalizat şi bugetat, deci afirmaţia este falsă şi cu puternic iz electoral. Cetăţenii sunt avizaţi, nu pot fi păcăliţi cu afirmaţii defăimătoare şi nesusţinute prin documente” – este punctul de vedere al primarului Flutur.
Pentru a tranşa definitiv problema averii sale, primarul a dat publicităţii declaraţia de avere completată la data de 15 aprilie 2008, când şi-a depus candidatura. Este vorba de un apartament în suprafaţă de 78,26 m.p., situat în Botoşani pe str. Marchian nr. 3, dobândit în anul 1996 şi un autoturism Cielo, an fabricaţie 1998, cumpărat în 2005. În decembrie 2007 a vândut către Viorica Seniuc un teren şi imobil cu suma de 150 mii euro şi a realizat venituri salariale, împreună cu soţia, la nivelul unui miliard de lei vechi. Soţia sa, Gabriela, este asociată unică la firma Farma Plus SRL ce are un capital de 200 RON. Totodată are datorii la bancă în sumă de 90 mii euro. Aşadar, nici urmă de apartament la Paris şi vilă la Alfa Land.

Probe, nu vorbe
Tot în cursul zilei de ieri, primarul Cătălin Flutur a depus la Poliţia Botoşani o plângere penală prin care solicită declanşarea unor cercetări care să stabilească autorul fluturaşului şi, eventual, persoanele care l-au distribuit. De asemenea, a cerut Poliţiei ca în cazul în care autorul fluturaşului nu va putea proba afirmaţiile făcute, împotriva acestuia să se declanşeze urmărirea penală pentru infracţiunile de insultă şi calomnie.
„Vreau să ştiu cine este autorul acestei măgării şi să răspundă în faţa legii pentru acuzaţiile nefondate ce le-a lansat la adresa mea. Nu voi renunţa la demersul meu indiferent de numele celui care se ascunde, deocamdată, sub anonimat. Sper ca poliţiştii să-şi facă datoria şi să descopere vinovatul” – este decizia finală a primarului Flutur luată în cazul fluturaşului. (Adrian Marcu)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lista cu candidaţii PSD la Consiliul municipal Botoşani
Flutur răspunde acuzaţiilor
Ceartă electorală penală între cumnaţi
O firmă din Iaşi va monta camere de luat vederi în intersecţii
Teatrul botoşănean ia drumul străinătăţii
Bursă de studiu pentru Codruţa
Taxare electronică pentru parcările aglomerate
Minoră dată dispărută
Serviciul de Ambulanţă riscă să devină nefuncţionabil
Rezultatele reevaluării activităţii managerilor de spitale au devenit oficiale
Interacţiuni culturale de ambele părţi ale Prutului
Europa aplică o lovitură crâncenă „megamoldovenilor” de la Chişinău
Recomandă României să anuleze acordul bilateral de imunitate încheiat cu SUA
„Nostalgia” Ungariei Mari, in pelerinaj prin Ardeal
Cine îşi mai aminteşte de Podul de Flori?
Comunicat de presă al Jandarmeriei
Comunicat E.ON Gaz Distribuţie
Lansează o carte despre orientarea ei sexuală!
Comunicatul primarului Cătălin Mugurel Flutur
Horoscop
Afacerea evreului cu… Dumnezeu
Este familie serioasă şi vrea bonă la copil
Comentariul comentariilor (CIX)
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog