Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16555
De la 07 Ianuarie 2003
122902204

Poliţia darabani a anchetat la Lişna dreptul la asociere

  • 17 April 2016, 23:00
a Lişna, comuna Suharău, funcţionează Asociaţia proprietarilor de pădure „Carpenul”, asociaţie ce a revendicat în numele fostei obşti a satului pădurea ce fusese confiscată de regimul comunist. Pentru că din pădure se furau lemne de către persoane care nu aveau calitatea de proprietar, inclusiv trei pădurari plătiţi să păzească pădurea au recurs la tăieri ilegale, printre hoţi fiind descoperit şi primarul comunei Marcel Chelariu, conducerea Asociaţiei a depus mai multe plângeri penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani, fiind sesizat şi Ocolul Silvic Darabani despre cei trei pădurari care au făcut tăieri ilegale.
Anul trecut, primarul Chelariu, supărat pe Asociaţia care l-a reclamat pentru furt, a adunat în jurul său câţiva proprietari de pădure şi a înfiinţat şi el o asociaţie, după care a reclamat Asociaţia „!Carpenul” că ar fi procedat la falsificare de semnături ca să aibă mai mulţi asociaţi.
În fond, problema este una de asociere şi fiecare proprietar de pădure se poate asocia sau retrage când vrea şi unde vrea, dreptul la asociere fiind unul constituţional şi nu decis de către anchetatori sau judecători.
Primind reclamaţia lui Chelariu, cei de la Poliţia Darabani, vreme de un an de zile au tăcut chitic deşi erau obligaţi să răspundă că nu intră în competenţa lor de cercetare dreptul la asociere ci este un drept personal a fiecărui proprietar să decidă unde se asociază.
Săptămâna trecută însă, brusc, şi-au adus aminte că au de cercetat reclamaţia. Subcomisarul Cătălin Alin Prelipceanu s-a prezentat în satul Lişna, la şcoală, şi cu ajutorul lui Ioan Rotaru fost director de şcoală şi Constantin Iordache, actual director, au transformat unitatea şcolară în sediu de poliţie, chemând cetăţenii la anchetă. El verifica un anume tabel de semnături întocmit de Asociaţia „Carpenul” dacă semnăturile sunt reale. Deşi tabelul era întocmit de Gheorghe Tomoşoschi, subcomisarul dirija discuţia spre Mircea Calistru, preşedintele Asociaţiei „Carpenul”. Mai mult, subcomisarul s-a prezentat drept procuror de la DNA Suceava şi se răstea la oameni să declare că au fost semnaţi în fals şi că trebuie să se asocieze la Asociaţia înfiinţată de primarul Marcel Chelariu.
Ancheta era dirijată pe faţă în favoarea primarului Chelariu şi de a fi discreditat Calistru, toată regia fiind de fapt una de ordin politic menită să-l sprijine pe primarul Chelariu pentru un nou mandat.
Problema care se pune este că o unitate şcolară, cu concursul a doi profesori cu funcţii de răspundere, a fost transformată abuziv şi ilegal în spaţiu de anchetă, decizie ofensatorie actului de educaţie. Dar de la IŞJ Botoşani generalul Mihaela Huncă nu va avea nicio reacţie pentru că este lider al PSD iar Chelariu este omul acestui partid.
Cine îl va ancheta pe subcomisarul Cătălin Alin Prelipceanu că s-a prezentat drept procuror DNA, comiţând infracţiunea de uzurpare de calităţi oficiale? Nu credem că vom avea un răspuns. Cine-l va trage la răspundere pe şeful Poliţiei oraş Darabani, comisarul Mihai Rizac, pentru că a aprobat o anchetă care viza dreptul la asociere, un drept constituţional şi personal? Răspundem tot noi: nimeni! Şeful lui, comisarul şef Mihai Bunduc care se află la comanda IJP Botoşani, eventual îl va felicita dar nicidecum nu-l va ancheta.
La Poliţia din Darabani s-au comis abuzuri şi ilegalităţi cu carul, dar nici fostul comisar şef Cristian Cucoreanu nu le-a cercetat, nici actualul Mihai Bunduc nu pare a fi interesat să stopeze şirul lung de ilegalităţi.
Iată cum din nou, fiind campanie electorală, poliţiştii botoşăneni se implică politic şi o fac pe faţă şi în favoarea PSD, aşa cum au procedat şi în campania din 2012 când s-au situat făţiş de partea USL.
Poate că o condamnare a cu încarcerare lui Liviu Dragnea, şeful PSD, în dosarul „Referendumul” va mai tempera zelul politic al poliţiştilor. Poate! (M.A.M.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Musaca de miel
Bancul zilei: C e-a văzut şi spus Gigel mamei
Portariuc, dacă tot îl muţi pe Sf. Gheorghe, mută şi Paştele!
Ioan Rotundu
Presa-m gura lu' Rotundu: Emisiunea din 15.04.2016
Lumea lu' Rotundu: Revoluţia la Botoşani
Dezvăluirile prof.dr. Petrea Curcă despre ofiţerii de securitate botoşăneni. 12 încercări de eliminare fizică a sa. Rolul jucat de miliţianul colonel Nicolae Cheptanaru
Papa Francisc a parasit insula Lesbos, insotit de 12 refugiati sirieni pe care ii va gazdui la Vatican
TVR: Romania ar putea sa nu participe la Eurovision; Televiziunea publica datoreaza EBU peste 10 milioane euro
Marian Munteanu, despre acuzatia ca ar fi facut comert cu arme: Eu in viata mea nu am facut comert cu nimic
Cu exceptia unor discutii politice, nu am avut niciun fel de alta colaborare cu Virgil Magureanu
Tribunalul Bucuresti a trimis la Curtea Constitutionala o sesizare in privinta alegerilor locale intr-un singur tur.
Autorul sesizarii este ziaristul Liviu Avram care si-a depus candidatura pentru Primaria Capitalei
Ministrul Educatiei, Adrian Curaj: As vrea ca elevii sa stea mai mult la scoala, dar sa nu aiba teme excesive acasa
Horoscopul zilei de 18.04.2016
Botoşani: Cum au fabricat procurorii DNA noi probe împotriva comisarului şef Cucoreanu
E imoral, e indecent, dar votaţi-mă!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog